Langkau ke kandungan utama

'Ya ALLAH, hentikanlah semua ini'

Anggota Komando VAT 69
Anggota Komando VAT 69 keluar dari trak untuk mengawal keadaan .
 
“Pahlawanku
Pergilah berjuang untuk bangsa
Jangan ragu
Namamu tetap dipuja

Biar mati
Sebagai pahlawan yang sejati
Jangan undur
Jasamu kelak bertabur

Selamat kau pergi
Selamat kembali
Dengan hati suci
Dan tak takut mati

Pahlawanku
Menuju ruang ke medan perang
Jangan takut
Sebagai askar berjuang”

Begitu mendalam lirik lagu Pahlawanku yang dipopularkan Datuk Siti Nurhaliza. Jika dihayati, semangat kita untuk bersama-sama berjuang mempertahankan kedaulatan negara pasti bertambah.

Sama seperti kami di sini. Hakikatnya, tugas sebagai wartawan amat terbatas. Kami berjuang dengan cara kami. Begitu juga anda semua, perjuangan kita berbeza tetapi matlamat sama. Inginkan keselamatan dan kesejahteraan negara.

Kira-kira jam 5 petang kelmarin, ketika dalam kenderaan menuju ke Dewan Embara Budi, kami dikejutkan dengan berita gugurnya seorang wira, Koperal Ahmad Hurairah Ismail.

Kali ini bukan daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM) tetapi Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Kebetulannya, sewaktu mendapat perkhabaran sedih itu, lagu Pahlawanku diperdengarkan di corong radio tempatan.

Sebak dan tidak mampu mengungkap sebarang perkataan. Air mata bergenang. Hampir tumpah.

“Kenapa...kenapa...kenapa?” Itu sahaja yang keluar dari mulut.

Ahmad Hurairah maut diserang hendap di Kampung Sungai Nyamuk.

Tidak lama kemudian, satu lagi perkhabaran sedih diterima. Koperal Ahmad Farhan Roslan, juga dari ATM maut selepas terlibat kemalangan jalan raya Lahad Datu - Chenderawasih ketika dalam perjalanan menghantar makanan untuk perwira kita.

Kebetulan sebelum itu kami berselisih dengan sebuah ambulan dan diikuti beberapa trak polis serta tentera.  Persoalan itu terjawab selepas mendapat berita gugurnya wira kedua pada hari yang sama.

Semalam, Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zain pada sidang medianya, begitu susah untuk mengungkapkan perkataan.

Sesekali beliau tunduk. Suaranya tersekat sewaktu mengucapkan takziah kepada keluarga wira terkorban.

“Hari ini anggota kami terkorban...,” itu ayat yang menyedihkan bagi kami di sini.

Beliau perlu tabah. Perlu tunjukkan semangat yang kuat buat pasukannya sendiri. Kami faham apa yang beliau rasakan di saat ini.

“Ya Allah...hentikanlah semua ini. Selamatkanlah wira-wira kami di medan tempur. Sesungguhnya Engkau Maha Mengasihani,” itu doa kami.

Sehingga hari ini, 10 wira negara gugur dalam Op Daulat dan diharapkan tiada lagi perkhabaran sedih buat kita semua.

Tidak kurang juga dengan pelbagai khabar angin yang kami dengar di sini. Antaranya militan menggunakan ilmu hitam setiap kali menangkis serangan balas daripada perwira kita.

“Ya Allah, andai benar khabar angin itu, Engkau berilah petunjuk dan hidayah-Mu kepada semua militan yang masih bersembunyi.”

Amin Ya Rabbal Alamin.
 
Sumber : SinarHarianOnline
 

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio]
Eksklusif Bersama Radio CiliFM
Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Sengsara 'ketua' pelabur kena kelentong

BERIKUTAN dituduh menipu dan melarikan wang yang dilabur peserta skim pelaburan mata wang digital, seorang guru di Kota Bharu trauma apabila kerap diganggu serta menerima ugutan pihak tidak berpuas hati. Mohamad Azmi Hamat, 57, yang menjadi ketua dan menyertai skim anjuran sebuah syarikat tempatan itu sejak Oktober tahun lalu, sudah mengutip pelaburan melebihi RM300,000 daripada 86 pelabur. Malangnya, dia dikatakan gagal memberi pulangan keuntungan dan bonus pemasaran seperti dijanjikan penganjur skim dalam tempoh sebulan selepas menyertai dengan bayaran serendah RM2,000.

Sedangkan, Mohamad Azmi berkata, dia sendiri tertipu dengan pelaburan berkenaan dan hanya sempat merasa imbuhan selama tiga bulan sahaja. "Rata-rata pelabur menyalahkan saya dan menuduh saya melarikan wang pelaburan mereka sedangkan, saya sendiri ditipu syarikat ini serta tidak pernah lagi menerima imbuhan selepas tiga bulan. "Saya turut menjadi mangsa, bagaimana saya hendak membantu mereka. Ada kalangan p…

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

Jawapan Tuduhan dan Fitnah Bodoh Syria care Malaysia Terhadap Daulah Islam. [ Dunia Islam ]

ini pula adalah kebodohan syriakari kali yang ke-100.

Untuk melihat kebodohan,fitnah dan penipuan mereka 1-99 sila rujuk revolusiislam.com. pada kotak search sila taip kari atau FSA atau syriakari... admin telah tunjukkan bukti fitnah, penipuan dan kebodohan mereka dalam melaporkan berita2 konflik di Syria dan Iraq.

Kebodohan Syriakari dalam melaporkan sesuatu isu sebenarnya reflect akan kebodohan admin2nya. ustaz2 dan Sheikh di belakang syriakari pula tidak mengambil berat akan bentuk reporting.

Daulah mengeluarkan kenyataan menjemput kristian kepada Islam. Jika mereka tidak mahu kepada Islam tidak mengapa. (Kristian adalah kafir najis dan pig anyway). Daulah memberi mereka syarat ke dua iaitu bayar jizyah 2% dan sebagai balasan ISIS akan protect jiwa dan harta kristian. Sesiapa yang memerangi kristian yang telah membayar jizyah, golongan ini akan diperangi oleh Daulah.

 dan jika kristian ini tidak mahu kepada Islam dan tidak mahu membayar jizyah.. di dalam hukum Islam, me…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek.Tulis ayat jualan yang POWER.Bina website yang menarik dan mudah digunakan.Gunakan enjin carian untuk tarik trafik ke website anda.Gunakan media sosial untuk penjenamaan.Tingkatkan kredibiliti anda, jadi seorang yang pakar.Follow Up pelanggan anda menggunakan pemasaran emel.Tingkatkan jualan anda melalui Back-End Sales dan Upselling.Fokus dan konsisten. ok, anda dah tahu langkah-langkah yang perlu anda lakukan. Sekarang, saya akan jelaskan satu per satu langkah-langkah ini di bawah.. Langkah 1: Cari Permintaan, Masalah dan Penyelesaian Kebanyakkan kesalahan orang baru adalah mereka mencari produk dulu, kemudian baru pasaran. Untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya, mulakan dengan pa…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI