Langkau ke kandungan utama

Abim gesa rakyat tolak pengamal politik lucah

KUALA LUMPUR: Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) sekali lagi dengan tegas mengutuk perbuatan mengedarkan video lucah untuk kempen pilihan raya ini.

Presidennya, Amidi Abdul Rahman (gambar) berkata, ia melambangkan satu tahap pemikiran yang tidak bertamadun serta menjurus ke arah fenomena politik longkang yang kotor dan menjijikkan.

"Kita menuntut agar perkara ini diberikan perhatian serius oleh semua pihak dalam menghadapi PRU 13 bakal menjelang," kata Amidi dalam kenyataannya.

Baru-baru masyarakat dikejutkan lagi oleh satu video kononnya  merupakan perlakuan lucah pemimpin sebuah parti.

Secara kebetulan ia pemimpin sebuah parti yang sama membentuk satu pakatan dengan pemimpin sebuah parti lain, yang didakwa mengedar video lucahnya diedarkan tidak lama dahulu.

Sehubungan dengan itu, Abim mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan ini.

Abim, katanya, tidak menolak kemungkinan tindakan ini dipengaruhi oleh pandangan yang mengharuskan pendedahan aib seorang pemimpin seperti yang diqiaskan oleh pihak tertentu seumpama memilih "pasangan hidup!"

Mungkin inilah situasi yang dimahukan oleh pihak berkenaan, yang berpendirian, ia adalah untuk ketelusan dalam memilih pihak yang wajar menjadi pemimpin negara.

Namun, katanya, pandangan yang kurang cermat ini boleh menjerumuskan masyarakat ke dalam situasi yang tidak sihat.

"Persoalan Adakah benar perkara ini aib? Atau ia adalah fitnah semata-mata? akan terus berlegar-legar serta mencetuskan polemik berpanjangan," tambahnya.

Justeru, Abim menggesa penyebaran perkara ini perlu dihentikan serta merta demi menjaga integriti semua pihak yang bertanding dalam pilihanraya ini.

Abim tidak mahu pilihanraya menjadi medan lambakkan video-video lucah sebegini yang tidak memberi sebarang terhadap perkembangan demokrasi yang positif, tegas beliau.

Akibatnya, PRU 13 kelak akan  menyaksikan persaingan tidak lagi berasaskan tekad untuk memperjuangkan kebajikan rakyat, tetapi sebaliknya diwarnainya dengan aksi video yang memualkan.

Abim menyeru agar semua pihak tanpa mengira parti untuk menolak budaya politik lucah ini.

"Kita khuatir ia akan menjemput kemurkaan ALlah yang hadir bersama bala dan kutukan. Semoga kita semua terlindung dari sebarang keburukan atas tindakan segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab," tambahnya./HarakahDaily
 

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio]
Eksklusif Bersama Radio CiliFM
Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

Assalamualaikum dan Apa khabar! 
Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

Simpan rekod perniagaan selepas penghapusan GST

SYARIKAT-syarikat harus terus menyimpan rekod perniagaan mereka selepas penghapusan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) kerana audit terhadap cukai enam peratus berkenaan dijangka akan terus berlaku yang akan mengambil masa sehingga tujuh tahun dari masa pembekalan, kata Ernst & Young Advisory Services Sdn Bhd. Firma berkenaan juga  berkata, peraturan dan kewajipan GST akan terus diterapkan, termasuk memfailkan pemulangan GST, pengeluaran invois cukai serta tuntutan kredit cukai input, di mana perlu, selain pelarasan hutang lapuk.  
Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di bawah kerajaan Pakatan Harapan, mengarahkan GST pada kadar sifar mulai 1 Jun, 2018 dan akan memperkenalkan semula Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan (SST).“Peniaga perlu memahami kesan terhadap arahan kadar sifar seperti yang membabitkan harga dan sistem cukai,” kata Rakan Pengurusan Cukai Aseannya, Yeo Eng Ping, dalam satu kenyataan.
Proses peralihan  dari GST ke SST, mungkin mengambil masa yang singkat, ju…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

: Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

Oleh : Ibnu Nasrullah

Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

“Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI