Langkau ke kandungan utama

Abim gesa rakyat tolak pengamal politik lucah

KUALA LUMPUR: Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) sekali lagi dengan tegas mengutuk perbuatan mengedarkan video lucah untuk kempen pilihan raya ini.

Presidennya, Amidi Abdul Rahman (gambar) berkata, ia melambangkan satu tahap pemikiran yang tidak bertamadun serta menjurus ke arah fenomena politik longkang yang kotor dan menjijikkan.

"Kita menuntut agar perkara ini diberikan perhatian serius oleh semua pihak dalam menghadapi PRU 13 bakal menjelang," kata Amidi dalam kenyataannya.

Baru-baru masyarakat dikejutkan lagi oleh satu video kononnya  merupakan perlakuan lucah pemimpin sebuah parti.

Secara kebetulan ia pemimpin sebuah parti yang sama membentuk satu pakatan dengan pemimpin sebuah parti lain, yang didakwa mengedar video lucahnya diedarkan tidak lama dahulu.

Sehubungan dengan itu, Abim mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan ini.

Abim, katanya, tidak menolak kemungkinan tindakan ini dipengaruhi oleh pandangan yang mengharuskan pendedahan aib seorang pemimpin seperti yang diqiaskan oleh pihak tertentu seumpama memilih "pasangan hidup!"

Mungkin inilah situasi yang dimahukan oleh pihak berkenaan, yang berpendirian, ia adalah untuk ketelusan dalam memilih pihak yang wajar menjadi pemimpin negara.

Namun, katanya, pandangan yang kurang cermat ini boleh menjerumuskan masyarakat ke dalam situasi yang tidak sihat.

"Persoalan Adakah benar perkara ini aib? Atau ia adalah fitnah semata-mata? akan terus berlegar-legar serta mencetuskan polemik berpanjangan," tambahnya.

Justeru, Abim menggesa penyebaran perkara ini perlu dihentikan serta merta demi menjaga integriti semua pihak yang bertanding dalam pilihanraya ini.

Abim tidak mahu pilihanraya menjadi medan lambakkan video-video lucah sebegini yang tidak memberi sebarang terhadap perkembangan demokrasi yang positif, tegas beliau.

Akibatnya, PRU 13 kelak akan  menyaksikan persaingan tidak lagi berasaskan tekad untuk memperjuangkan kebajikan rakyat, tetapi sebaliknya diwarnainya dengan aksi video yang memualkan.

Abim menyeru agar semua pihak tanpa mengira parti untuk menolak budaya politik lucah ini.

"Kita khuatir ia akan menjemput kemurkaan ALlah yang hadir bersama bala dan kutukan. Semoga kita semua terlindung dari sebarang keburukan atas tindakan segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab," tambahnya./HarakahDaily
 

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio]
Eksklusif Bersama Radio CiliFM
Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek.Tulis ayat jualan yang POWER.Bina website yang menarik dan mudah digunakan.Gunakan enjin carian untuk tarik trafik ke website anda.Gunakan media sosial untuk penjenamaan.Tingkatkan kredibiliti anda, jadi seorang yang pakar.Follow Up pelanggan anda menggunakan pemasaran emel.Tingkatkan jualan anda melalui Back-End Sales dan Upselling.Fokus dan konsisten. ok, anda dah tahu langkah-langkah yang perlu anda lakukan. Sekarang, saya akan jelaskan satu per satu langkah-langkah ini di bawah.. Langkah 1: Cari Permintaan, Masalah dan Penyelesaian Kebanyakkan kesalahan orang baru adalah mereka mencari produk dulu, kemudian baru pasaran. Untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya, mulakan dengan pa…

51 tokoh dapat anugerah Tan Sri

Seramai 51 individu dianugerahkan darjah kebesaran yang membawa gelaran Tan Sri bersempena Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V, hari ini. Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin; Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor; dan Ketua Polis Negara Datuk Seri Mohamad Fuzi Harun dianugerahi darjah kebesaran Panglima Mangku Negara (P.M.N.). Seramai 48 individu pula menerima darjah kebesaran Panglima Setia Mahkota (P.S.M) yang turut membawa gelaran Tan Sri. Mereka ialah Ketua Pengarah Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU), Datuk Seri Ahmad Zaki Ansore Mohd Yusof; Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Wira Aziah Ali; Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah dan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Datuk Seri Zainal Rahim Seman. Turut menerima darjah kebesaran itu ialah bekas Ketua Pengarah Unit Perancang Ekonomi (EPU) Datuk Seri Dr Rahamat Bivi Yusoff; Tengku Temenggong Kelantan, Datu…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Panas!! Datuk Alif Syukri Jutawan Terlajak laris Nak Bocor Rahsia Kejayaannya

Aliff Syukri LIHAT sahaja gambar di atas siapa sahaja yang tidak kenal dengan fenomena tag line 'terlajak laris'. Datuk Aliff Syukri pengasas syarikat terkemuka  D'Herbs Healthy Sdn Bhd dengan pelbagai produk kecantikan dan kesihatan berdiri gah tidak hanya di dalam Malaysia malah turut mendapat liputan di luar negara.

Kejayaannya tidak terus bermula dari atas, tetapi beliau sendiri bermula dari bawah.
Berbekalkan azam yang kuat, beliau bermula dengan hanya menjual produk beliau sendiri kepada sahabat handai dan juga rakan-rakan sepejabat.

Tidak reti duduk diam, Aliff mengambil kesempatan  memasarkan produk beliau di Pasar Tani Seksyen 13, Kelana Jaya & Sri Andalas pada masa terluang.

Dengan gaya tersendiri, produk beliau mendapat sambutan ramai justeru memikat hati pelanggan.
Syarikat D'Herbs berjaya ditubuhkan pada tahun 2010 dengan 4 produk utama iaitu Bedak Asas, Produk pelansingan, Minuman Kesihatan Wanita dan Lipstick Rawatan Bibir.

Pada masa itu bel…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI