Langkau ke kandungan utama

'Kerajaan 47 peratus' akan cengkam rakyat

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia yang sepatutnya mendapat kerajaan yang menurunkan harga minyak akhirnya mendapat kerajaan 47 peratus, kata Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar.

"Ketika Pakatan Rakyat mendapat 5.489 juta undi atau 50.3 peratus sokongan, Barisan Nasional (BN) hanya mendapat 5.220 undi sahaja atau 46.8 peratus sokongan.

"Sebab itulah saya kata kerajaan yang ada pada hari ini adalah kerajaan 47 peratus," katanya.

Di Perak, katanya, keadaan bertambah buruk apabila rakyat negeri itu terpaksa menerima kerajaan 45 peratus.

"BN Perak dilaporkan menerima undi tidak sampai 45 peratus pengundi di negeri itu," katanya.

Mahfuz mengucapkan takziah kepada rakyat yang terpaksa menerima kerajaan 47 peratus walaupun mereka telah berusaha untuk mendapatkan kerajaan yang menawarkan penurunan harga minyak, penurunan tarif elektrik dan air, penurunan harga kereta, penghapusan tol, penghapusan pinjaman PTPTN, penghapusan saman AES dan penghapusan monopoli.

"Amat malang kerana mereka terpaksa berhadapan kerajaan BN yang pasti akan mengakibatkan tekanan hidup lebih teruk ke atas mereka.

"Harga minyak akan naik, saman AES terus mencengkam rakyat, cukai GST dilaksana, tol diteruskan, PTPTN diteruskan, tiada pendidikan percuma manakala rasuah dan kronisme pastilah akan lebih bermaharajalela," katanya.

HarakahDaily

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio]
Eksklusif Bersama Radio CiliFM
Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ulasan

  1. itulah kelebihan umno mentadbir .

    http://relaxkedaikopi.blogspot.com/2013/05/betulkah-kerusi-melayu-berkurang-di.html

    BalasPadam
  2. Tak payah ditunggu pun cukai GST telah pun dikenakan mulai semalam oleh supermarket TESCO diseluruh negara, untuk apa jika bukan untuk BN bagi cover balik apa yang telah disumbangkan kepada UMNO sebelum PRU13, dan terkejut lepas ini cukai 6% prepaid akan menyusul dan selepas itu saman AES yang tertangguh akan menjejaki anda dari rumah kerumah,syabas UMNO under telah berjaya memperbodohkan rakyat yang telah sedia diperbodohkan.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Ulaslah Yang Terbaik..

Catatan Minggu lepas popular

LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

Assalamualaikum dan Apa khabar! 
Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

Simpan rekod perniagaan selepas penghapusan GST

SYARIKAT-syarikat harus terus menyimpan rekod perniagaan mereka selepas penghapusan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) kerana audit terhadap cukai enam peratus berkenaan dijangka akan terus berlaku yang akan mengambil masa sehingga tujuh tahun dari masa pembekalan, kata Ernst & Young Advisory Services Sdn Bhd. Firma berkenaan juga  berkata, peraturan dan kewajipan GST akan terus diterapkan, termasuk memfailkan pemulangan GST, pengeluaran invois cukai serta tuntutan kredit cukai input, di mana perlu, selain pelarasan hutang lapuk.  
Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di bawah kerajaan Pakatan Harapan, mengarahkan GST pada kadar sifar mulai 1 Jun, 2018 dan akan memperkenalkan semula Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan (SST).“Peniaga perlu memahami kesan terhadap arahan kadar sifar seperti yang membabitkan harga dan sistem cukai,” kata Rakan Pengurusan Cukai Aseannya, Yeo Eng Ping, dalam satu kenyataan.
Proses peralihan  dari GST ke SST, mungkin mengambil masa yang singkat, ju…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

: Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

Oleh : Ibnu Nasrullah

Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

“Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI