Langkau ke kandungan utama

Media Islam Melaporkan : Koalisi Salibis Amerika dan Timur Tengah Bantu Rezim Nushairiyyah Perangi Mujahidin di Hasakah


 [Raqqah] Lebih Dari 30 Muslim Menjadi Korban Serangan Udara Pengecut Rezim Nushairiy 1

Azzam Media – Pesawat-pesawat tempur koalisi Salibis Internasional yang dipimpin oleh Amerika Serikat, untuk pertama kalinya memberikan bantuan secara resmi bagi rezim Nushairiyyah dalam menghadapi serangan Mujahidin Daulah Islamiyyah, yang terus merangsek maju membebaskan satu per satu wilayah kaum muslimin di Kota Hasakah dari kekejaman tirani Bashar Assad.

“Selama tiga hari terakhir pertempuran sengit di kota pusat Hasakah, tidak ada satupun pesawat rezim Nusahiriy yang beroperasi, melainkan justru pesawat-pesawat koalisi Amerika dan Timur Tengah menggantikan peran rezim Suriah untuk membombardir Mujahidin,” koresponden Azzam Media melaporkan.

Serangan koalisi Salibis tersebut dimulai pada hari Senin (12 Romadhon), dengan memuntahkan 35 buah roket menargetkan posisi-posisi Junud Daulah Islamiyyah di distrik al Aziziyyah, yang tengah bergerak cepat untuk membebaskan kompleks Rumah Sakit Nasional.

Serangan berlanjut pada hari kedua, Selasa (13 Romadhon), dimana pesawat Salibis membombardir posisi Mujahidin di kompleks rumah Vila Merah, Villat al Hamra, dan mantiqoh Ghuwayran Syarqiyyah dimana Junud Khilafah tengah mengepung kompleks Penjara Pusat Hasakah untuk membebaskan kaum muslimin yang ditawan oleh rezim Suriah di dalamnya.


Puncaknya pada hari Rabu kemarin (14 Romadhon), bombardir pesawat tempur F-16 Salibis Amerika dan Timur Tengah memaksa Junud Daulah Islamiyyah untuk mundur dari kawasan yang telah dibebaskan di mantiqoh Ghuwayran, sehingga rezim Nushairiyyah kembali menjajah wilayah kaum muslimin tersebut dengan keji.

Hingga kabar ini diturunkan, pertempuran masih terus berlanjut. Bantu persenjatai Mujahidin dengan setiap untaian do’a kalian yang sholih. [battar/fudhail]

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

Assalamualaikum dan Apa khabar! 
Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

Tun Daim ramal Harapan tawan Putrajaya

LANGKAWI – Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin meramalkan Pakatan Harapan (Harapan) akan menawan Putrajaya pada PRU14. Menurut  beliau, jangkaan itu bersandarkan kepada ‘mood’ rakyat yang rata-ratanya menginginkan perubahan kerajaan. “Ke mana  saja saya pergi, orang akan bertanya saya apa kamu jangka keputusan PRU14... saya kata Pakatan Harapan akan menang. Insya-ALLAH. “Mood nak perubahan,  rakyat nak tukar, nak ubah. Tapi perlu hati-hati kerajaan akan buat apa saja untuk menang,”katanya ketika sidang media, di sini, petang tadi. Daim berkata, sebelum berjuang bersama Harapan beliau pernah menasihati Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai cara urus tadbir negara. “Saya dengan Najib kawan baik, kawan lama, jadi ada cara untuk nasihat takkan saya nak bagitau semua. “Sebab bila saya kempen untuk Pakatan Harapan beliau (Najib) tak cakap seperti Tan Sri Shahrizat Jalil, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Datuk Seri  Hishamuddin Tun Hussein sebaliknya Najib cuma kata saya v…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


: Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

Oleh : Ibnu Nasrullah

Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

“Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI