Langkau ke kandungan utama

Yatt Hamzah bangkit teruskan kehidupan


Yatt Hamzah

KITA hanya mampu merancang, tapi ALLAH menentukan segalanya. Begitulah yang dapat disimpulkan mengenai perjalanan hidup wanita bernama Haryati Hamzah ini.

Tidak mahu terus meratapi mahupun bersedih atas perpisahan yang berlaku sebulan lalu, Yatt berkata, pada awalnya, dia tidak menafikan kehidupan tanpa lelaki bernama Abdul Mutalib Abdul Shukor agak canggung, namun lama kelamaan, dia semakin biasa dengan kehidupan baharunya.

“Memang perpisahan ini amat menyedihkan tapi hidup mesti diteruskan. Apatah lagi, Talib kini tidak lagi terlibat dengan pengurusan Suci by Yatt Hamzah. Jadi sekarang saya uruskan semua berbanding sebelum ini saya hanya uruskan bahagian pemasaran.

“Saya tak nafikan kehidupan saya kini sangat sibuk tapi ia juga menjadi terapi untuk saya bangkit, selain kekuatan yang ALLAH SWT berikan kepada saya,” katanya kepada Zass.

Tambah Yatt, dia percaya, ALLAH SWT adalah sebaik-baik perancang dan dek kerana itu, dia tidak mahu merendah diri dan malu dengan status yang dipegangnya kini.


“Ada di antara masyarakat kita yang memandang rendah pada pasangan yang bercerai, lebih-lebih lagi apabila wanita itu memegang gelaran janda atau ibu tunggal.

“Malah, saya juga tak mahu jadi seperti sesetengah wanita yang meratapi dan bersedih dengan penceraian mereka. Tapi saya tak nafikan ada menangis, tapi air mata itu adalah jadi semangat dan kekuatan buat saya,” katanya.

Berkongsi perihal anak mereka, Suci Hanania Malika, 5, jelas Yatt, mereka tidak punya sebarang masalah menjaganya.

“Tidak wujud isu berebut anak dan lain-lain. Giliran menjaga anak sudah kami bincangkan. Malah, kami juga berjanji akan lakukan yang terbaik untuknya,” katanya.

Wanita berusia 35 tahun ini menambah, anaknya itu seakan memahami perpisahan ini dan ada ketikanya turut memaklumkan kepada rakannya dan Yatt.

“Cuma ada sekali dia lukis gambar kami sekeluarga dan mengatakan itu gambar keluarga ketika Hari Raya Aidiladha yang lalu, itu sudah cukup membuatkan saya sebak,” katanya.

Lancar koleksi baharu

Dalam pada itu, Yatt berkata, dia baru sahaja melancarkan koleksi terbaharu Suci by Yatt Hamzah pada minggu lalu dan sambutan setakat ini amat memberangsangkan.

“Alhamdulillah Suci by Yatt Hamzah sudah ada pengikutnya dan apabila kita keluarkan koleksi terbaharu, ia sentiasa mendapat permintaan.

“Untuk koleksi kali ini, saya dapat ilham dari Indonesia, Timur Tengah dan Barat. Di mana ada di antara koleksi, pada asalnya adalah rekaan yang agak seksi, namun saya ubah dan jadikan ia jubah Muslimah,” katanya.

Menurut Yatt, buat masa ini dia mahu fokus untuk melebarkan lagi perniagaan Suci by Yatt Hamzah dan dalam masa sama turut merancang untuk kembali aktif dalam bidang seni.

“Saya bukan jenis yang buat kerja tergopoh-gapah. Memang saya ada perancangan nak terbitkan program sendiri. Tapi segalanya masih dalam peringkat perbincangan.

“Kalau boleh saya mahu terbitkan sebuah program tidak kisah drama, telefilem dan program bual bicara, tapi yang ada inti pati dakwah. Yang mana apabila orang menonton, ia sedikit sebanyak dapat menyentuh perasaan mereka.

“Jadi, kalau pun saya tak dapat terlibat dalam program itu, saya akan beri kepada orang lain. Kita tunggu dan lihatlah macam mana nanti,” katanya.

Sinar Harian

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Trend belian online meningkat

PENGELUAR pakaian sekolah jenama Canggih, My-Sutera Sdn Bhd (My-Sutera) melihat trend pembelian keperluan persekolahan secara atas talian (online) meningkat lima peratus dari tahun ke tahun. Pengarah Eksekutifnya, Laila Satria Suhaimi berkata, ia berdasarkan data diperoleh selepas lima tahun menggunakan platform online sendiri menerusi eshop Canggih sebelum ini dan terbaru canggih.biz.

Katanya, menerusi canggih.biz yang diperkenalkan hujung tahun lalu, jenama Canggih mencatatkan purata jualan RM2,000 sehari dalam platform onlinenya, didorong oleh sambutan menggalakkan daripada pelanggan yang membeli pakaian sekolah, alat tulis, beg sekolah dan lain-lain.
“Jenama Canggih mula meneroka platform online sejak 2012 lagi. Kami bermula dengan eshop Canggih, sebelum menukar kepada canggih.biz yang lebih mesra dan boleh diakses menggunakan telefon pintar. “Pada awal pembangunan platform online kami, sambutan agak kurang memberangsangkan kerana faktor-faktor tertentu dan kekangan dari segi tena…

Sengsara 'ketua' pelabur kena kelentong

BERIKUTAN dituduh menipu dan melarikan wang yang dilabur peserta skim pelaburan mata wang digital, seorang guru di Kota Bharu trauma apabila kerap diganggu serta menerima ugutan pihak tidak berpuas hati. Mohamad Azmi Hamat, 57, yang menjadi ketua dan menyertai skim anjuran sebuah syarikat tempatan itu sejak Oktober tahun lalu, sudah mengutip pelaburan melebihi RM300,000 daripada 86 pelabur. Malangnya, dia dikatakan gagal memberi pulangan keuntungan dan bonus pemasaran seperti dijanjikan penganjur skim dalam tempoh sebulan selepas menyertai dengan bayaran serendah RM2,000.

Sedangkan, Mohamad Azmi berkata, dia sendiri tertipu dengan pelaburan berkenaan dan hanya sempat merasa imbuhan selama tiga bulan sahaja. "Rata-rata pelabur menyalahkan saya dan menuduh saya melarikan wang pelaburan mereka sedangkan, saya sendiri ditipu syarikat ini serta tidak pernah lagi menerima imbuhan selepas tiga bulan. "Saya turut menjadi mangsa, bagaimana saya hendak membantu mereka. Ada kalangan p…

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

Jawapan Tuduhan dan Fitnah Bodoh Syria care Malaysia Terhadap Daulah Islam. [ Dunia Islam ]

ini pula adalah kebodohan syriakari kali yang ke-100.

Untuk melihat kebodohan,fitnah dan penipuan mereka 1-99 sila rujuk revolusiislam.com. pada kotak search sila taip kari atau FSA atau syriakari... admin telah tunjukkan bukti fitnah, penipuan dan kebodohan mereka dalam melaporkan berita2 konflik di Syria dan Iraq.

Kebodohan Syriakari dalam melaporkan sesuatu isu sebenarnya reflect akan kebodohan admin2nya. ustaz2 dan Sheikh di belakang syriakari pula tidak mengambil berat akan bentuk reporting.

Daulah mengeluarkan kenyataan menjemput kristian kepada Islam. Jika mereka tidak mahu kepada Islam tidak mengapa. (Kristian adalah kafir najis dan pig anyway). Daulah memberi mereka syarat ke dua iaitu bayar jizyah 2% dan sebagai balasan ISIS akan protect jiwa dan harta kristian. Sesiapa yang memerangi kristian yang telah membayar jizyah, golongan ini akan diperangi oleh Daulah.

 dan jika kristian ini tidak mahu kepada Islam dan tidak mahu membayar jizyah.. di dalam hukum Islam, me…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI