Langkau ke kandungan utama

4 Anggota Peshmerga-Kurdi di Eksekusi Daulah Islam (IS) di Lokasi Turunnya Pasukan Khusus Salibis AS Minggu Lalu di Hawijah Karkuk

  4 Anggota Peshmerga-Kurdi di Eksekusi Daulah Islam (IS) di Lokasi Turunnya Pasukan Khusus Salibis AS Minggu Lalu di Hawijah Karkuk

Karkuk (shoutussalam.co)- Kantor Berita A’maq : Sumber resmi dari dalam A’maq menuturkan bahwa para pejuang (mujahid-red) Daulah Islam (IS) telah melaksanakan eksekusi mati terhadap empat anggota Peshmerga di lokasi penjara yang sama tempat turunnya pasukan khusus salibis Amerika minggu lalu.

Sebagaimana ramai diberitakan sebelumnya, bahwa Pasukan Khusus Salibis Amerika mendarat di kota Hawijah tepatnya di lokasi penjara milik Daulah Islam (IS), dimana di dalam penjara tersebut diisi oleh tentara-tentara Kurdi-Peshmerga tahanan mujahidin Daulah Islamiyah (IS).

Redaksi shoutussalam secara resmi menerbitkan berita terkait dengan 2 sumber pertama dari wilayah Karkuk resmi dan kedua dari Kantor berita A’maq (baca: Kantor Berita A’maq : Tentara Khusus Amerika Gagal Turun dari Udara Untuk Bebaskan Peshmerga Tawanan Daulah Islamiyah) – wilayah Karkuk Resmi IS (baca : Pasukan Khusus Salibis Tewas dan Luka-Luka dalam Operasi gagal masuki Penjara Umum Daulah Islam di Hawijah Karkuk)

Ternyata, Pasukan Salibis Amerika turun ke lokasi penjara Daulah Islam (IS) di Hawijah Karkuk bukan inisiatif sendiri, di balik semua itu terjalinnya koordinasi Amerika bersama Pemerintahan Kurdistan dengan target pembebasan seluruh tahanan Kurdi-Peshmerga yang ditawan oleh Daulah Islam (IS), tutur A’maq media, telisik punya telisik satu sama lain memiliki kepentingan besar.


Operasi tersebut digelar oleh Pasukan Khusus Salibis AS hingga 3 junud Daulah Islam (IS) dari 6 junud yang bertugas menjaga penjara gugur syahid fi sabilillah.

Bukan hanya itu, sejumlah tahanan pun tewas seketika lewat tembakan-tembakan panas mengenai kepala mereka begitu juga sebagian lainnya tewas oleh bombardir udara pesawat tempur Amerika hingga menghancurkan bangunan penjara, dan bangunan penjara lainnya tidak dapat dimasuki oleh pasukan Salibis.
Sumber yang sama menyebutkan, “Sejumlah anggota Kurdi Peshmerga masih tetap berada dithan mujahidin Daulah Islamiyah (IS)”. paparnya. [Fzn/A’maq]

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.
Ketua Pegawai Eksekutif 11street, Chuljin Yoon berkata, sebagai sebuah platform perniagaan runcit online, penyertaan CNI dalam atas talian adalah satu strategi yang penting.
"Menerusi kerjasama ini, CNI akan membuka rangkaian lain dalam menembusi pasaran dan dijangka akan meningkatkan jualan sebanyak 30 peratus dalam tempoh enam bulan.
"Kami yakin jumlah itu akan terus meningkatkan apabila CNI memperkenalkan pelbagai produk terlaris dalam platform ini," katanya. Sejak kerjasama pada Januari 2017, CNI telah memperkenalkan pelbagai jenis produk di 11street daripada makanan tambahan kesihatan, penjagaan diri, kosmetik serta makanan dan minuman.
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif CNI, Kelvin Koh berkata, keputusan untuk menyertai digital dengan 11street berikutan keadaan persekitaran perniagaan semasa. "Sejak Januari lalu, kami mencatatkan peningkatan jualan ket…

Menjadi Hamba Seks, Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai

Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami

Nama Penuh: Hanni Binti Borhan

Umur: 27 Tahun

Asal: Klang Selangor

Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)

Nama Suami: Remi

Gelaran Pangkat: Dato Seri

Tahun Perkahwinan: 23 November 2012

Bilangan anak: 3 orang

Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni

Produk Hanni Borhan Pengasas …

Platinum Oil lantik pengedar baru di Kelantan

PLATINUM Oil & Gas (M) Sdn Bhd melantik pengedar utama baharu di Kelantan iaitu Sir Platinum Oil and Service yang diterajui oleh Pengarahnya, Mohd Kamal Ahmad Zukhi. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Suhaimi Hashim berkata, pemilihan Sir Platinum Oil and Service sebagai pengedar utama adalah berdasarkan keyakinan dan kesungguhan ditunjukkan Kamal @ Nasir.
“Semangat dan komitmen yang ditunjukkan Kamal untuk berkongsi manfaat dan kelebihan minyak enjin Platinum Oil cukup membanggakan. “Beliau juga mahu menyumbang serta menambah peluang ekonomi kepada seluruh penduduk khususnya di negeri Kelantan,” katanya. Mengikut statistik, jumlah persendirian yang berdaftar di Kelantan telah mencech hampir 980,000 pada tahun lalu.
“Oleh kerana itu, kami menyasarkan penguasaan sebanyak lima peratus daripada jumlah tersebut,” katanya. Jenama Platinum Oil ini juga merupakan 100 peratus milik bumiputera dan berjaya menembusi pasaran hingga 28 buah negara. Pihaknya turut menyasarkan mencapai sasa…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI