Langkau ke kandungan utama

Media Islam Melaporkan : Tentera Negara Islam IS Yang Telah Berhasil Menargetkan Para Periwa Tinggi Arab Saudi Dan Emirat Arab

812219306_105466
Aden Abyan,(Shoutussalam.co), Breaking News 22 Dzulhijjah 1436 H,Aksi para kesatria pemberani Junud Khilafah telah membuahkan hasil Dalam sebuah ‘amaliyah (operasi) penuh berkah yang dengan sebab itu Allah mudahkan jalannya, yaitu empat ‘amaliyah istisyhadiyah (operasi bom syahid) yang menargetkan kumpulan para perwira militer Saudi dan Emirat (UEA) serta Yaman, dimana ‘amaliyah diawali dengan menargetkan Hotel Palace/Istana (Markas Besar Pemerintahan) oleh al-Akh al-Istisyhadi (Abu Sa’ad al-‘Adeni) kemudian disusul oleh al-Akh al-Istisyhadi lainnya (Abu Muhammad al-Sahli) dengan mobil Hummer yang penuh dengan bahan peledak sehingga meluluhlantakkan (Markas Besar Pemerintahan) dan membinasakan apa yang ada didalamnya dari kalangan tentara dan prajurit, segala puji bagi Allah

‘Amaliyah (operasi) yang ketiga dilaksanakan oleh al-Istisyhadi (Aus al-‘Adeni) dengan membawa kendaraan lapis baja penuh dengan bahan peledak yang menerobos ke dalam (Markas Besar Pusat Operasi) pasukan Saudi dan Emirat hingga dengan karunia Allah dapat membinasakan puluhan dari mereka, serangan ke empat meluncurkan al-Akh (Abu Hamzah al-Shan’ani) dengan membawa kendaraan lapis baja penuh dengan bahan peledak yang diledakkan pada (Markas Besar Administrasi Militer Emirat/UEA).


IMG_20151007_084504

, segala puji bagi Allah, semoga Allah menerima empat saudara kami dan menempatkan mereka ke dalam syurga Firdaus.Aamiin.
Adapun Foto ‘amaliyah (operasi) dan al-Istisyhadiyyin (pelaku bom syahid).

812219306_105466
812716483_66039
812712057_71227812224264_81040
IMG_20151006_232645
IMG_20151006_232652

(Oa)

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

Assalamualaikum dan Apa khabar! 
Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

Simpan rekod perniagaan selepas penghapusan GST

SYARIKAT-syarikat harus terus menyimpan rekod perniagaan mereka selepas penghapusan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) kerana audit terhadap cukai enam peratus berkenaan dijangka akan terus berlaku yang akan mengambil masa sehingga tujuh tahun dari masa pembekalan, kata Ernst & Young Advisory Services Sdn Bhd. Firma berkenaan juga  berkata, peraturan dan kewajipan GST akan terus diterapkan, termasuk memfailkan pemulangan GST, pengeluaran invois cukai serta tuntutan kredit cukai input, di mana perlu, selain pelarasan hutang lapuk.  
Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di bawah kerajaan Pakatan Harapan, mengarahkan GST pada kadar sifar mulai 1 Jun, 2018 dan akan memperkenalkan semula Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan (SST).“Peniaga perlu memahami kesan terhadap arahan kadar sifar seperti yang membabitkan harga dan sistem cukai,” kata Rakan Pengurusan Cukai Aseannya, Yeo Eng Ping, dalam satu kenyataan.
Proses peralihan  dari GST ke SST, mungkin mengambil masa yang singkat, ju…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

: Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

Oleh : Ibnu Nasrullah

Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

“Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI