Langkau ke kandungan utama

Jana Pendapatan Tambahan Melalui Bisnes Telekomunikasi

Dalam kegawatan ekonomi yang melanda, adalah baiknya kita mencari alternatif pendapatan tambahan untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Peluang perniagaan yang ingin saya share disini adalah bisnes terbaik yang saya pernah jumpa dan tidak memerlukan modal yang besar, malah dibawah RM100.

Bisnes Tune Talk Tone Excel (TTTE) ini telah wujud sejak dari tahun 2010 lagi, tapi ketika itu kurang mendapat sambutan kerana kurangnya kelebihan-kelebihan yang boleh ditawarkan untuk pengguna simkad ini berbanding pada ketika ini.

Pada ketika ini kelebihan-kelebihan yang boleh dinikmati oleh pengguna simkad TTTE ini sangat superb dan tak boleh ditandingi oleh mana-mana telco di Malaysia. Untuk menyertai bisnes Tune Talk Tone Excel syaratnya adalah dengan menjadi pengguna Simkad TTTE ini.

Yuran keahlian adalah RM95.40 seumur hidup. Apa kelebihan-kelebihan yang akan diperolehi dengan menjadi pengguna beserta bayaran RM95.40 tersebut?

1. Ahli akan diberikan Simkad Tune Talk Tone Excel secara percuma beserta kredit RM30 tersedia dalam setiap simkad yang didaftarkan.

2. Setiap pengguna Simkad TTTE adalah layak untuk mendapat perlindungan insuran kemalangan diri bernilai RM100,000.00 secara percuma daripada Tune Insurance tanpa sebarang premium bulanan.

3. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup, pengguna akan diberi kredit percuma secara terus bergantung kepada nilai topup seperti berikut: Topup RM30 - Percuma 1GB Data (Valid 1 bulan) Topup RM50 - Percuma kredit RM20 = RM70 Topup RM100 - Percuma kredit RM40 = RM140

FB_IMG_1434012925427.jpg


4. Setiap kali pengguna Simkad TTTE topup, pengguna akan diberi ganjaran Big Points yang tiada tarikh luput. Big Point ini boleh digunakan untuk mendapatkan tiket penerbangan AirAsia secara percuma. Juga boleh digunakan untuk mendapatkan Smart Phones secara percuma.
5. Setiap pengguna Simkad TTTE ini adalah dikategorikan sebagai Ahli VIP didalam Tune Group dan layak menikmati diskaun sebanyak 30% untuk menginap di mana-mana Tune Hotel di seluruh Malaysia.

6. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup handphone mereka, syarikat akan memberikan semula wang kepada pengguna tersebut dalam bentuk cashback sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup pengguna tersebut terus ke akaun bank pengguna tersebut. Ini adalah cara syarikat berkongsi keuntungan dengan penggunanya berbanding telco lain yang hanya tahu sedut kredit pengguna tanpa berkongsi 1 sen pun dengan penggunanya. Kelebihan ini dijamin tiada pada telco lain di Malaysia.

7. Setiap pengguna Simkad TTTE layak untuk menyertai Cabutan bertuah dengan hadiah lumayan yang diadakan setiap bulan bergantung kepada syarat yang ditetapkan. Pemenang akan diumumkan melalui website Tone Excel.

8. Pengguna boleh memilih untuk pindahkan nombor lama (Port-In) kepada simkad baru TTTE, tiada masalah jika nombor lama adalah Prepaid atau Postpaid dari mana-mana telco di Malaysia sama ada Digi, Maxis, Celcom, Umobile atau pengguna Tune Talk sedia ada. Tidak perlu ke center telco berkenaan, proses pemindahan nombor boleh dilakukan melalui sistem yang disediakan.

9. Setiap pengguna Simkad TTTE berpeluang mendapat pendapatan pasif yang luar biasa hebatnya. 

Sudah tentu Tuan-Tuan berminat nak tahu tentang bagaimana bisnes ini boleh memberikan pendapatan pasif yang tidak masuk akal kepada setiap pengguna simkad ini kan? Ok baca selanjutnya.

Syarikat menawarkan 4 jenis pendapatan kepada semua pengguna simkad TTTE ini:
1. Pendapatan Fast Track
2. Pendapatan Bonus Topup
3. Pendapatan Bonus Tahun Baru
4. Pendapatan Cashback Topup

Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Fast Track?

Mudah saja, Tuan hanya perlu rekomenkan kepada kenalan atau saudara mara terdekat untuk bertukar kepada simkad yang menjimatkan dan menguntungkan ini (boleh kekalkan nombor lama). Setiap keping simkad yang berjaya didaftarkan dibawah ID Tuan, syarikat akan membayar sebanyak RM20 ke akaun bank Tuan. 

Katakan sebulan Tuan berjaya daftarkan seramai 10 orang, bererti 10 Orang X RM20 = RM200 akan dibayar ke akaun bank Tuan. Pembayaran Pendapatan Fast Track ini dibuat pada 2 tarikh setiap bulan bergantung pada tarikh pendaftaran baru dibuat. Jika pendaftaran dibuat antara 1hb-15hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 30hb/31hb bulan yang sama.

Jika pendaftaran dibuat antara 16hb-30hb/31hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 11hb bulan berikutnya. Pendapatan Fast Track tidak dianggap sebagai pendapatan pasif kerana ia hanya dibayar sekali sahaja.

Jadi sudah tentu Tuan tertanya-tanya mana pendapatan pasifnya?

Jawapannya pendapatan pasif akan diperolehi melalui pendapatan kedua iaitu Pendapatan Bonus Topup. Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Topup? Begini caranya: Setiap pengguna baru yang Tuan daftarkan dibawah ID Tuan adalah dikategorikan sebagai Level 1 kepada Tuan.

Bilangan pengguna Level 1 yang boleh Tuan daftarkan adalah tanpa had (infiniti). Setiap kali pengguna Level 1 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 6% atau 10% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan.

Mengapa ada 6% atau 10%?

Ia sebenarnya bergantung kepada jumlah topup sebulan yang Tuan lakukan untuk handphone Tuan sendiri. Jika pada bulan tersebut Tuan topup dibawah RM59, tuan hanya layak untuk menikmati 6% sahaja daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Jika pada bulan tersebut Tuan topup RM60 dan keatas, tuan layak untuk menikmati 10% daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 1 sahaja.

Apabila pengguna level 1 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 2 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 2 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 3% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Sekali lagi pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 2 sahaja.

Apabila pengguna level 2 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 3 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 3 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 11% atau 13% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Pendapatan bonus topup dari pengguna Level 1, Level 2, dan Level 3 ini akan Tuan nikmati setiap bulan secara berterusan tanpa henti selagi pengguna tersebut masih topup dan menggunakan simkad tersebut.

Andai 10 tahun, maka 10 tahun lah Tuan nikmati pendapatan bonus topup ini. Ini yang dinamakan pendapatan PASIF!! Sebagai ahli biasa, pendapatan bonus topup ini hanya layak sehingga pengguna Level 3 sahaja. Tapi Tuan jangan risau kerana ada cara untuk mendapatkan pendapatan bonus topup ini dari pengguna Level 4 dan kebawah (infiniti).

Ini saya akan terangkan kemudian dan tak perlu fikir sekarang. Pembayaran Pendapatan Bonus Topup ini dibuat pada 21hb setiap bulan.

IMG-20150617-WA0020.jpg

Bagaimana pula untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Tahun Baru? Pendapatan bonus tahun baru sebenarnya adalah bonus tambahan yang ditawarkan oleh Syarikat Tone Excel kepada pengguna-penggunanya. 

Syarikat akan membayar sehingga maksimum 20% (berdasarkan syarat yang ditetapkan) dari jumlah terkumpul pendapatan bonus topup yang berjaya tuan perolehi pada 12 bulan tahun yang sebelumnya. Sebagai contoh jika pada tahun 2014 jumlah Pendapatan Bonus Topup yang Tuan perolehi adalah RM10,000.00 maka Bonus Tahun Baru yang akan dibayar kepada Tuan adalah 20% X RM10,000.00 = RM2000.00.

Pembayaran Pendapatan Bonus Tahun Baru ini dilakukan sekali sahaja setahun iaitu pada 21hb Januari setiap tahun. Jadilah untuk topup perbelanjaan anak baru mula sekolah kan?

Siapa nak bagi banyak tu. Bagi Pendapatan keempat iaitu Pendapatan Cashback Topup, ia adalah merupakan cashback yang Tuan perolehi sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup Tuan untuk setiap bulan. Pembayaran Pendapatan Cashback ini dilakukan pada tarikh 21hb setiap bulan dan akan dicampurkan dengan Pendapatan Bonus Topup (sekali bank-in).

Segala maklumat telah saya jelaskan diatas dan jika ada sebarang soalan Tuan boleh ajukan kepada saya. Keputusan adalah ditangan Tuan sama ada untuk grab peluang ini atau lepaskan begitu sahaja. Setakat hari ini seramai 800 Ribu rakyat Malaysia telah menyertai perniagaan ini dan saya nasihatkan Tuan jadilah antara yang terawal...kenapa?

Kerana mengikut data yang diperolehi dari SKMM, jumlah pengguna handphone berdaftar adalah seramai 34 Juta termasuk warga asing yang berada di Malaysia. Ini bermakna kurang 2% sahaja rakyat Malaysia yang telah menyertai bisnes ini. Sungguh besar lagi pasaran prospek yang ada.

Syarat untuk menyertai bisnes ini adalah mesti berumur 12 tahun dan keatas serta mempunyai IC atau Passport jika ingin daftarkan warga asing.

Jika Tuan berminat untuk menyertai bisnes ini, Tuan boleh bank in RM110 Simkad + buku panduan (siap pos) ke akaun Maybank 1621 0609 0685 atas nama Mohd Amri bin Mohamad Nor dan berikan butiran seperti berikut untuk tujuan pendafataran:

1. Nama Penuh:
2. No. IC:
3. Alamat Rumah:
4. Alamat Email:
5. No telefon lama(Jika ingin pindahkan ke simkad baru):
6. Syarikat Telco nombor lama:

Berikan juga bukti pembayaran melalui whatsapp ke 0133363397 atau email ke eiklan55@gmail.com 

Maklumat lanjut juga boleh diperolehi melalui website saya : http://te88.lot.my

Jom rebut peluang ini sebelum keahlian mencecah 1 Juta orang kerana Tuan perlu bersaing dengan 1 juta orang pada ketika itu untuk mendapatkan prospek.

* Anda boleh kekalkan nombor lama anda, tak perlu guna nombor baru.
* Liputan talian adalah menggunakan infrastruktur celcom, dimana ada liputan celcom disitu adalah liputan untuk simkad TuneTalk Tone Excel.
* Kadar panggilan adalah kadar rata RM0.17 sen - RM0.28 sen per minit ke semua talian.
* Kadar sms RM0.10 per SMS.

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

BN resah pemimpin utama Pakatan tanding di Johor

KUALA LUMPUR, 18 April: Walaupun masih di peringkat khabar angin, Barisan Nasiinal (BN) terutama MCA sudah menggeletar apabila pemimpin popular PAS dan  DAP akan bertanding di Johor pada pilihan raya umum akan datang.

Sebelum ini, PAS mengumumkan naib presidennya, Salahudin Ayub akan bertanding di Johor, kini akhbar Cina mula memainkan isu pemimpin kanan DAP pula akan bertanding di Johor.

Akhbar Sin Chew pada 16 April melaporkan bahawa terdapat desas-desus penasihat DAP yang juga ahli parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang (gambar) akan bertanding di Johor sebagai langkah strategik untuk menumbangkan kubu kuat Barisan Nasional di negeri selatan itu.

Selain itu, laman web The Malaysian Times turut melaporkan perkara yang sama bahawa Lim kemungkinan besar bertanding di Kulai atau Labis, kedua-dua kerusi MCA yang kini disandang bekas presiden MCA Ong Ka Ting dan anak presiden kepada presiden MCA kini, Chua Tee Yong.

Bukan itu sahaja, ahli parlimen Batu Gajah Fong Po Kuan yang…

Penamaan KWSP, ramai 'serah kepada majikan'

KUCHING - Jika ditanya kepada mana-mana pekerja mengenai simpanan hari tua KWSP, kebanyakannya sedar mengenai peri pentingnya untuk menamakan penerima atau wasi bagi caruman mereka andai ditakdirkan mereka 'pergi' sebelum hari tua, malah ramai menganggap ia sebagai ‘tanggungjawab penting’.
Namun apabila unsur seperti polisi, terma, peraturan dan sebagainya diutarakan, tidak ramai dapat memberikan jawapan yang tepat, sebaliknya ramai menganggap ia  perkara enteng yang jarang-jarang sekali didengar apa-apa masalah mengenainya. Muhammad Elyias Omar, 30, perancang kewangan sebuah bank di sini, mengakui kenyataan ini kerana dalam tugasan hariannya, beliau perlu tahu mengenai selok belok pengurusan kewangan dan menurutnya beliau faham benar bahawa ramai yang ditemui mengambil mudah berkaitan soal penama KWSP.
Malah beliau sendiri sedar mengenai pentingnya soal penamaan selepas diberi taklimat semasa baharu memulakan tugas di bank itu kira-kira tujuh tahun lalu, selepas taklimat bel…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Petronas jana purata 850,000 tong minyak sehari

PETROLIAM Nasional Bhd (Petronas) ketika ini memiliki 60 lapangan menghasilkan minyak dan gas di Sarawak yang mengeluarkan purata 850,000 tong minyak sehari, kata Presiden merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin. Beliau berkata, sektor minyak dan gas di Sarawak juga diperluaskan ke aktiviti hiliran sambil menambah kilang pembuatan kimia pertama di Bintulu dibina pada 1980.
Petronas memulakan rangkaian stesen minyak runcit pada pertengahan 1980an, katanya. “Kini terdapat 81 stesen minyak dikendalikan oleh orang Sarawak, menyediakan bahan api kepada bandar-bandar di negeri ini yang sedang berkembang maju dan juga kawasan di luar bandar. “Pencapaian ini membuktikan komitmen berterusan kami untuk berkembang di Sarawak dan menambah nilai kepada sumber minyak dan gasnya,” katanya. Wan Zulkiflee berkata demikian pada majlis permeterian kontrak antara Petronas Carigali Sdn Bhd dan Brooke Dockyard and Engineering Works Corp di sini, hari ini. Beliau berkata,…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI