Langkau ke kandungan utama

Jana Pendapatan Tambahan Melalui Bisnes Telekomunikasi

Dalam kegawatan ekonomi yang melanda, adalah baiknya kita mencari alternatif pendapatan tambahan untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Peluang perniagaan yang ingin saya share disini adalah bisnes terbaik yang saya pernah jumpa dan tidak memerlukan modal yang besar, malah dibawah RM100.

Bisnes Tune Talk Tone Excel (TTTE) ini telah wujud sejak dari tahun 2010 lagi, tapi ketika itu kurang mendapat sambutan kerana kurangnya kelebihan-kelebihan yang boleh ditawarkan untuk pengguna simkad ini berbanding pada ketika ini.

Pada ketika ini kelebihan-kelebihan yang boleh dinikmati oleh pengguna simkad TTTE ini sangat superb dan tak boleh ditandingi oleh mana-mana telco di Malaysia. Untuk menyertai bisnes Tune Talk Tone Excel syaratnya adalah dengan menjadi pengguna Simkad TTTE ini.

Yuran keahlian adalah RM95.40 seumur hidup. Apa kelebihan-kelebihan yang akan diperolehi dengan menjadi pengguna beserta bayaran RM95.40 tersebut?

1. Ahli akan diberikan Simkad Tune Talk Tone Excel secara percuma beserta kredit RM30 tersedia dalam setiap simkad yang didaftarkan.

2. Setiap pengguna Simkad TTTE adalah layak untuk mendapat perlindungan insuran kemalangan diri bernilai RM100,000.00 secara percuma daripada Tune Insurance tanpa sebarang premium bulanan.

3. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup, pengguna akan diberi kredit percuma secara terus bergantung kepada nilai topup seperti berikut: Topup RM30 - Percuma 1GB Data (Valid 1 bulan) Topup RM50 - Percuma kredit RM20 = RM70 Topup RM100 - Percuma kredit RM40 = RM140

FB_IMG_1434012925427.jpg


4. Setiap kali pengguna Simkad TTTE topup, pengguna akan diberi ganjaran Big Points yang tiada tarikh luput. Big Point ini boleh digunakan untuk mendapatkan tiket penerbangan AirAsia secara percuma. Juga boleh digunakan untuk mendapatkan Smart Phones secara percuma.
5. Setiap pengguna Simkad TTTE ini adalah dikategorikan sebagai Ahli VIP didalam Tune Group dan layak menikmati diskaun sebanyak 30% untuk menginap di mana-mana Tune Hotel di seluruh Malaysia.

6. Setiap kali pengguna Simkad TTTE ini topup handphone mereka, syarikat akan memberikan semula wang kepada pengguna tersebut dalam bentuk cashback sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup pengguna tersebut terus ke akaun bank pengguna tersebut. Ini adalah cara syarikat berkongsi keuntungan dengan penggunanya berbanding telco lain yang hanya tahu sedut kredit pengguna tanpa berkongsi 1 sen pun dengan penggunanya. Kelebihan ini dijamin tiada pada telco lain di Malaysia.

7. Setiap pengguna Simkad TTTE layak untuk menyertai Cabutan bertuah dengan hadiah lumayan yang diadakan setiap bulan bergantung kepada syarat yang ditetapkan. Pemenang akan diumumkan melalui website Tone Excel.

8. Pengguna boleh memilih untuk pindahkan nombor lama (Port-In) kepada simkad baru TTTE, tiada masalah jika nombor lama adalah Prepaid atau Postpaid dari mana-mana telco di Malaysia sama ada Digi, Maxis, Celcom, Umobile atau pengguna Tune Talk sedia ada. Tidak perlu ke center telco berkenaan, proses pemindahan nombor boleh dilakukan melalui sistem yang disediakan.

9. Setiap pengguna Simkad TTTE berpeluang mendapat pendapatan pasif yang luar biasa hebatnya. 

Sudah tentu Tuan-Tuan berminat nak tahu tentang bagaimana bisnes ini boleh memberikan pendapatan pasif yang tidak masuk akal kepada setiap pengguna simkad ini kan? Ok baca selanjutnya.

Syarikat menawarkan 4 jenis pendapatan kepada semua pengguna simkad TTTE ini:
1. Pendapatan Fast Track
2. Pendapatan Bonus Topup
3. Pendapatan Bonus Tahun Baru
4. Pendapatan Cashback Topup

Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Fast Track?

Mudah saja, Tuan hanya perlu rekomenkan kepada kenalan atau saudara mara terdekat untuk bertukar kepada simkad yang menjimatkan dan menguntungkan ini (boleh kekalkan nombor lama). Setiap keping simkad yang berjaya didaftarkan dibawah ID Tuan, syarikat akan membayar sebanyak RM20 ke akaun bank Tuan. 

Katakan sebulan Tuan berjaya daftarkan seramai 10 orang, bererti 10 Orang X RM20 = RM200 akan dibayar ke akaun bank Tuan. Pembayaran Pendapatan Fast Track ini dibuat pada 2 tarikh setiap bulan bergantung pada tarikh pendaftaran baru dibuat. Jika pendaftaran dibuat antara 1hb-15hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 30hb/31hb bulan yang sama.

Jika pendaftaran dibuat antara 16hb-30hb/31hb, pembayaran Pendapatan Fast Track ini akan dibayar pada 11hb bulan berikutnya. Pendapatan Fast Track tidak dianggap sebagai pendapatan pasif kerana ia hanya dibayar sekali sahaja.

Jadi sudah tentu Tuan tertanya-tanya mana pendapatan pasifnya?

Jawapannya pendapatan pasif akan diperolehi melalui pendapatan kedua iaitu Pendapatan Bonus Topup. Bagaimana untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Topup? Begini caranya: Setiap pengguna baru yang Tuan daftarkan dibawah ID Tuan adalah dikategorikan sebagai Level 1 kepada Tuan.

Bilangan pengguna Level 1 yang boleh Tuan daftarkan adalah tanpa had (infiniti). Setiap kali pengguna Level 1 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 6% atau 10% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan.

Mengapa ada 6% atau 10%?

Ia sebenarnya bergantung kepada jumlah topup sebulan yang Tuan lakukan untuk handphone Tuan sendiri. Jika pada bulan tersebut Tuan topup dibawah RM59, tuan hanya layak untuk menikmati 6% sahaja daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Jika pada bulan tersebut Tuan topup RM60 dan keatas, tuan layak untuk menikmati 10% daripada nilai topup pengguna Level 1 Tuan. Pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 1 sahaja.

Apabila pengguna level 1 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 2 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 2 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 3% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Sekali lagi pendapatan bonus topup ini tidak terhenti setakat level 2 sahaja.

Apabila pengguna level 2 Tuan mendaftarkan pula kenalannya, maka kenalannya itu adalah dikategorikan sebagai Level 3 kepada Tuan. Setiap kali pengguna Level 3 ini topup handphone mereka, tak kira dimana mereka topup dan walau dengan apa cara sekalipun sama ada menggunakan kad topup atau melalui E-Banking, syarikat akan membayar sebanyak 11% atau 13% dari nilai topup pengguna tersebut ke akaun bank Tuan. Pendapatan bonus topup dari pengguna Level 1, Level 2, dan Level 3 ini akan Tuan nikmati setiap bulan secara berterusan tanpa henti selagi pengguna tersebut masih topup dan menggunakan simkad tersebut.

Andai 10 tahun, maka 10 tahun lah Tuan nikmati pendapatan bonus topup ini. Ini yang dinamakan pendapatan PASIF!! Sebagai ahli biasa, pendapatan bonus topup ini hanya layak sehingga pengguna Level 3 sahaja. Tapi Tuan jangan risau kerana ada cara untuk mendapatkan pendapatan bonus topup ini dari pengguna Level 4 dan kebawah (infiniti).

Ini saya akan terangkan kemudian dan tak perlu fikir sekarang. Pembayaran Pendapatan Bonus Topup ini dibuat pada 21hb setiap bulan.

IMG-20150617-WA0020.jpg

Bagaimana pula untuk mendapatkan Pendapatan Bonus Tahun Baru? Pendapatan bonus tahun baru sebenarnya adalah bonus tambahan yang ditawarkan oleh Syarikat Tone Excel kepada pengguna-penggunanya. 

Syarikat akan membayar sehingga maksimum 20% (berdasarkan syarat yang ditetapkan) dari jumlah terkumpul pendapatan bonus topup yang berjaya tuan perolehi pada 12 bulan tahun yang sebelumnya. Sebagai contoh jika pada tahun 2014 jumlah Pendapatan Bonus Topup yang Tuan perolehi adalah RM10,000.00 maka Bonus Tahun Baru yang akan dibayar kepada Tuan adalah 20% X RM10,000.00 = RM2000.00.

Pembayaran Pendapatan Bonus Tahun Baru ini dilakukan sekali sahaja setahun iaitu pada 21hb Januari setiap tahun. Jadilah untuk topup perbelanjaan anak baru mula sekolah kan?

Siapa nak bagi banyak tu. Bagi Pendapatan keempat iaitu Pendapatan Cashback Topup, ia adalah merupakan cashback yang Tuan perolehi sebanyak 3% atau 7% dari nilai topup Tuan untuk setiap bulan. Pembayaran Pendapatan Cashback ini dilakukan pada tarikh 21hb setiap bulan dan akan dicampurkan dengan Pendapatan Bonus Topup (sekali bank-in).

Segala maklumat telah saya jelaskan diatas dan jika ada sebarang soalan Tuan boleh ajukan kepada saya. Keputusan adalah ditangan Tuan sama ada untuk grab peluang ini atau lepaskan begitu sahaja. Setakat hari ini seramai 800 Ribu rakyat Malaysia telah menyertai perniagaan ini dan saya nasihatkan Tuan jadilah antara yang terawal...kenapa?

Kerana mengikut data yang diperolehi dari SKMM, jumlah pengguna handphone berdaftar adalah seramai 34 Juta termasuk warga asing yang berada di Malaysia. Ini bermakna kurang 2% sahaja rakyat Malaysia yang telah menyertai bisnes ini. Sungguh besar lagi pasaran prospek yang ada.

Syarat untuk menyertai bisnes ini adalah mesti berumur 12 tahun dan keatas serta mempunyai IC atau Passport jika ingin daftarkan warga asing.

Jika Tuan berminat untuk menyertai bisnes ini, Tuan boleh bank in RM110 Simkad + buku panduan (siap pos) ke akaun Maybank 1621 0609 0685 atas nama Mohd Amri bin Mohamad Nor dan berikan butiran seperti berikut untuk tujuan pendafataran:

1. Nama Penuh:
2. No. IC:
3. Alamat Rumah:
4. Alamat Email:
5. No telefon lama(Jika ingin pindahkan ke simkad baru):
6. Syarikat Telco nombor lama:

Berikan juga bukti pembayaran melalui whatsapp ke 0133363397 atau email ke eiklan55@gmail.com 

Maklumat lanjut juga boleh diperolehi melalui website saya : http://te88.lot.my

Jom rebut peluang ini sebelum keahlian mencecah 1 Juta orang kerana Tuan perlu bersaing dengan 1 juta orang pada ketika itu untuk mendapatkan prospek.

* Anda boleh kekalkan nombor lama anda, tak perlu guna nombor baru.
* Liputan talian adalah menggunakan infrastruktur celcom, dimana ada liputan celcom disitu adalah liputan untuk simkad TuneTalk Tone Excel.
* Kadar panggilan adalah kadar rata RM0.17 sen - RM0.28 sen per minit ke semua talian.
* Kadar sms RM0.10 per SMS.

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.
Ketua Pegawai Eksekutif 11street, Chuljin Yoon berkata, sebagai sebuah platform perniagaan runcit online, penyertaan CNI dalam atas talian adalah satu strategi yang penting.
"Menerusi kerjasama ini, CNI akan membuka rangkaian lain dalam menembusi pasaran dan dijangka akan meningkatkan jualan sebanyak 30 peratus dalam tempoh enam bulan.
"Kami yakin jumlah itu akan terus meningkatkan apabila CNI memperkenalkan pelbagai produk terlaris dalam platform ini," katanya. Sejak kerjasama pada Januari 2017, CNI telah memperkenalkan pelbagai jenis produk di 11street daripada makanan tambahan kesihatan, penjagaan diri, kosmetik serta makanan dan minuman.
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif CNI, Kelvin Koh berkata, keputusan untuk menyertai digital dengan 11street berikutan keadaan persekitaran perniagaan semasa. "Sejak Januari lalu, kami mencatatkan peningkatan jualan ket…

Menjadi Hamba Seks, Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai

Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami

Nama Penuh: Hanni Binti Borhan

Umur: 27 Tahun

Asal: Klang Selangor

Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)

Nama Suami: Remi

Gelaran Pangkat: Dato Seri

Tahun Perkahwinan: 23 November 2012

Bilangan anak: 3 orang

Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni

Produk Hanni Borhan Pengasas …

Platinum Oil lantik pengedar baru di Kelantan

PLATINUM Oil & Gas (M) Sdn Bhd melantik pengedar utama baharu di Kelantan iaitu Sir Platinum Oil and Service yang diterajui oleh Pengarahnya, Mohd Kamal Ahmad Zukhi. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Suhaimi Hashim berkata, pemilihan Sir Platinum Oil and Service sebagai pengedar utama adalah berdasarkan keyakinan dan kesungguhan ditunjukkan Kamal @ Nasir.
“Semangat dan komitmen yang ditunjukkan Kamal untuk berkongsi manfaat dan kelebihan minyak enjin Platinum Oil cukup membanggakan. “Beliau juga mahu menyumbang serta menambah peluang ekonomi kepada seluruh penduduk khususnya di negeri Kelantan,” katanya. Mengikut statistik, jumlah persendirian yang berdaftar di Kelantan telah mencech hampir 980,000 pada tahun lalu.
“Oleh kerana itu, kami menyasarkan penguasaan sebanyak lima peratus daripada jumlah tersebut,” katanya. Jenama Platinum Oil ini juga merupakan 100 peratus milik bumiputera dan berjaya menembusi pasaran hingga 28 buah negara. Pihaknya turut menyasarkan mencapai sasa…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI