Langkau ke kandungan utama

MASALAH DUIT SELESAI DENGAN TERBONGKARNYA PROGRAM SEMUA ORANG MAMPU MILIK INI


foto hiasan sahaja.

Ketahui rahsia bagaimana menjadikan handphone kita
sebagai alat pengeluar duit setiap bulan


Disini saya ingin menawarkan satu peluang yang hebat,

WOW! Program Tune Talk/Tone Excel
Tapi sebelum itu izinkan saya untuk bertanya beberapa soalan.

1) Adakah anda salah seorang pengguna handphone?
Besar kemungkinan anda akan berkata "YA"

2) Sudah berapa lamakah anda menggunakan talian tersebut?
Besar kemungkinan anda akan menjawab dah lebih setahun atau sudah beberapa tahun.

3) Apakah yang anda perolehi setelah beberapa tahun menggunakan talian tersebut?
Besar kemungkinan anda akan berkata, saya boleh buat call, sms, kumpul point boleh tukar kepada kredit.

4) Berapakah duit topup atau bayar bill handphone setiap bulan ketika ini?
Besar kemungkinan anda akan menjawab dalam lingkungan RM50-RM100.

5) Adakah sesekali anda terasa berat untuk topup kredit handphone anda?
Besar kemungkinan anda akan jawab, "YA, kadang-kadang saya rasa beban nak tambah kredit, terutama hujung bulan, kerana kekurangan duit, biasala gaji belum masuk lagi, jadi saya kena kawal topup saya"

6) Adakah ahli keluarga anda yang lain yang menggunakan handphone?
Besar kemungkinan anda akan menjawab "YA"

7) Apakah yang anda perolehi bila ahli keluarga anda menggunakan handphone atau bila mereka topup?
Besar kemungkinan anda akan menjawab "Dapat apa? mana ada dapat apa-apa"

Tapi jika anda bertanyakan soalan tersebut kepada salah seorang rakan saya , cuba anda lihat apa jawapan dia dibawah ini:

1) Adakah encik salah seorang pengguna handphone?
YA, saya gunakan handphone dengan talian TuneTalk/ToneExcel ni

2) Sudah berapa lamakah encik menggunakan talian tersebut?
Sudah lebih 2 tahun, nak masuk 3 tahun, saya mula gunakan line ini semenjak tahun 2010 lagi.

3) Macamana dengan line TuneTalk ni, clear tak?
TuneTalk ini juga sebahagiannya dimiliki oleh Celcom, jadi dimana ada line Celcom disitu ada line TuneTalk.

4) Apakah yang encik perolehi setelah beberapa tahun menggunakan talian TuneTalk/ToneExcel?
Saya boleh buat call dan sms.
Saya boleh gunakan simkad tersebut untuk surf internet.
Saya dapat insuran kemalangan PERCUMA sebanyak RM100,000.00.
Saya dapat point setiap kali saya topup dimana point tersebut saya boleh tukar dengan tiket kapal terbang AirAsia secara percuma.
Saya juga dapat peluang menjalankan perniagaan dari TuneTalk/ToneExcel tanpa perlu apa-apa modal lagi dimana saya akan diberikan komisyen iaitu duit apabila saya mengajak orang lain juga menggunakan talian tunetalk/toneExcel ini. Kalau saya dapat seorang, saya akan dapat RM20, malah saya juga akan dapat komisyen setiap kali mereka topup. Kalau mereka topup RM10, saya akan dapat 60sen. Bayangkan kalau mereka gunakan simkad tersebut selama 10 tahun, maka selama itulah saya akan dapat komisyen daripada dia sekiranya dia topup. Mereka topup bukan perlu jumpa saya pun, mereka boleh topup dimana-mana seluruh Malaysia. Jadi kalau saya nak dapat komisyen yang banyak lagi ramai oranglah yang saya syorkan menggunakan line TuneTalk/ToneExcel ini.

5) Susah ke nak dapat topup tunetalk ini?
Mana susahnya, mereka boleh topup dimana-mana jua kedai-kedai yang ada menjual topup prepaid di seluruh Malaysia, kedai kecil, kedai besar, kedai sedang dan juga melalui online seperti Maybank2u, CIMBClick dan macam2 lagi.

6) Tadi encik kata, kita perlu perkenalkan kepada orang untuk dapat komisyen, bagaimana jika saya tak pandai nak promote kepada orang lain?
Tuan, kalau kita beli gula, kita boleh menikmati gula tersebut untuk buat air kopi, tapi kalau kita nak untung, kita kena jual gula atau air kopi kepada pembeli, tuan kena cari pembeli, kalau tidak berlaku jual beli, maka tiada keuntungan, tiada perniagaan. Kalau tuan gunakan simkad TuneTalk/ToneExcel sahaja, maka tuan akan menikmati kemudahan call in/out, sms, internet surfing, insuran PA 100k, tiket AirAsia percuma, itu sahaja. Tapi kalau tuan nak komisyen kena keluarlah dan cari pembeli, baru ada jual beli dan baru ada keuntungan dan baru dipanggil perniagaan.

7) Bagaimana mula-mula encik mempromosikan TuneTalk ini pada peringkat permulaan?
Sudah tentu saya tukarkan simkad isteri dan anak2 saya kepada TuneTalk/ToneExcel ini, sekurang2nya mereka dapat perlindungan PA insuran RM100,000 setiap seorang, dan juga bila mereka topup, saya dapat duit. Sapa nak bagi tuan. Cuba tuan fikir, dah berapa lama isteri dan anak2 tuan pakai handphone, berapakah komisyen yang tuan dapat? Jawapannya "tiada" tuan. Bertahun-tahun ahli keluarga tuan hanya sibuk meng"kaya"kan orang lain, tanpa memikirkan tuan yang penat cari duit malahan untuk belikan topup mereka pula. Apalah salahnya sekarang, mereka topup, dan bapa dia yang dapat komisyen.

8) Bagaimana komisyen dibayar kepada encik?
ToneExcel akan membayar komisyen hasil topup ahli keluarga dan rakan2 saya pada setiap 21hb. Mereka kumpulkan komisyen tersebut, 21hb mereka bank in kedalam akaun bank saya. Jadi dah macam pencen pula, tiap-tiap 21hb tengok dalam bank dah ada duit, sebab tiap-tiap bulan orang topup handphone mereka. Orang sanggup berlapar tapi tak sanggup handphone tak ada kredit tau. Jadi topup kredit lebih utama dari makan saya lihat sekarang ini. Semenjak dari 2010, lagi saya dah dapat komisyen setiap 21hb.

9) Berapa komisyen yang encik dapat sekarang ini hasil dari mempromosikan kepada orang lain?
21hb November 2012 baru-baru ini, total komisyen kami sekeluarga yang masuk dalam bank adalah lebih kurang RM20,200.00

10) Banyak tu encik, boleh saya lihat buktinya, supaya saya lebih yakin lagi?
Tuan, saya beritahu ini bukan untuk yakin kan tuan, saya nak beritahu tentang kebaikan menjadi pengguna TuneTalk/ToneExcel dan kelebihan mempromosikan program ini kepada orang lain. Yang penting saya dan keluarga saya dapat menikmati hasil penat lelah dalam usaha mempromosikannya diperingkat awal. Dulu saya susah tuan, sangat susah, duit tak pernah cukup, hidup sekeluarga makan maggie pun ada, dan waktu tu ada tuan datang tanya bukti betapa susahnya saya. Dan satu lagi, dulu semua orang tak percaya pada program ini, tiada apa-apa bukti pun, malah masa saya buat ada orang tanya "berapa komisyen yang kamu dah dapat", saya jawab belum ada bukti lagi, dia kata "Baliklah dulu, bila dah kaya dan ada bukti datang la semula". Waktu tu mereka tak tanya "boleh tunjukkan bukti yang kamu tak dapat seposen pun komisyen lagi, kalau dah terbukti dan saya yakin, nanti saya bantu kamu bila susah". Tidak tuan, bila susah, tuan kena selesaikan sorang2, tiada orang lain yang gembira membantu. Jadi tuan tak perlukan bukti sekarang dan yang penting kita bersyukur kepada Allah ketika susah dan ketika senang, dan saya cadangkan tuan juga buat program ini tanpa perlukan apa-apa bukti.

11) Berapa sekeping harga simkad ini encik?
Sekeping harganya RM98 dan didalamnya ada airtime sebanyak RM30.

12) Bagaimana nak mendapatkan simkad ini?
Lihat di Langkah 1 cara-cara membuat pesanan simkad . Klikdisini

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek.Tulis ayat jualan yang POWER.Bina website yang menarik dan mudah digunakan.Gunakan enjin carian untuk tarik trafik ke website anda.Gunakan media sosial untuk penjenamaan.Tingkatkan kredibiliti anda, jadi seorang yang pakar.Follow Up pelanggan anda menggunakan pemasaran emel.Tingkatkan jualan anda melalui Back-End Sales dan Upselling.Fokus dan konsisten. ok, anda dah tahu langkah-langkah yang perlu anda lakukan. Sekarang, saya akan jelaskan satu per satu langkah-langkah ini di bawah.. Langkah 1: Cari Permintaan, Masalah dan Penyelesaian Kebanyakkan kesalahan orang baru adalah mereka mencari produk dulu, kemudian baru pasaran. Untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya, mulakan dengan pa…

51 tokoh dapat anugerah Tan Sri

Seramai 51 individu dianugerahkan darjah kebesaran yang membawa gelaran Tan Sri bersempena Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V, hari ini. Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin; Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor; dan Ketua Polis Negara Datuk Seri Mohamad Fuzi Harun dianugerahi darjah kebesaran Panglima Mangku Negara (P.M.N.). Seramai 48 individu pula menerima darjah kebesaran Panglima Setia Mahkota (P.S.M) yang turut membawa gelaran Tan Sri. Mereka ialah Ketua Pengarah Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU), Datuk Seri Ahmad Zaki Ansore Mohd Yusof; Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Wira Aziah Ali; Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah dan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Datuk Seri Zainal Rahim Seman. Turut menerima darjah kebesaran itu ialah bekas Ketua Pengarah Unit Perancang Ekonomi (EPU) Datuk Seri Dr Rahamat Bivi Yusoff; Tengku Temenggong Kelantan, Datu…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Panas!! Datuk Alif Syukri Jutawan Terlajak laris Nak Bocor Rahsia Kejayaannya

Aliff Syukri LIHAT sahaja gambar di atas siapa sahaja yang tidak kenal dengan fenomena tag line 'terlajak laris'. Datuk Aliff Syukri pengasas syarikat terkemuka  D'Herbs Healthy Sdn Bhd dengan pelbagai produk kecantikan dan kesihatan berdiri gah tidak hanya di dalam Malaysia malah turut mendapat liputan di luar negara.

Kejayaannya tidak terus bermula dari atas, tetapi beliau sendiri bermula dari bawah.
Berbekalkan azam yang kuat, beliau bermula dengan hanya menjual produk beliau sendiri kepada sahabat handai dan juga rakan-rakan sepejabat.

Tidak reti duduk diam, Aliff mengambil kesempatan  memasarkan produk beliau di Pasar Tani Seksyen 13, Kelana Jaya & Sri Andalas pada masa terluang.

Dengan gaya tersendiri, produk beliau mendapat sambutan ramai justeru memikat hati pelanggan.
Syarikat D'Herbs berjaya ditubuhkan pada tahun 2010 dengan 4 produk utama iaitu Bedak Asas, Produk pelansingan, Minuman Kesihatan Wanita dan Lipstick Rawatan Bibir.

Pada masa itu bel…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI