Langkau ke kandungan utama

AWEK PALING CANTIK TUNJUK CARA MUDAH MENYERTAI BISNES TELCO.

http://apeciter.com/wp-content/uploads/19215-460x261.jpg

Cara MUDAH Untuk Menyertai Bisnes Tone Excel

Cara untuk mendapatkan simkad toneexcel.



Harga sekeping simkad Tone Excel adalah RM98.60


Anda boleh beli dari agen penjual simkad dikawasan berhampiran dengan anda.

Pertama anda kena beli simkad ToneExcel ini. Cara offline, anda perlu beli simkad ini melalui agen-agen berdaftar dengan ToneExcel. Harga sekeping simkad adalah RM98.60


Senarai agen penjual simkad ada dibawah ini, anda boleh beli dengan mereka, tetapi pastikan anda hanya beli simkad dengan mereka, jangan sekali2 benarkan mereka daftar atau aktifkan simkad tersebut.  Kerana saya akan ajarkan anda cara untuk aktif/daftarkan simkad sendiri.


Dibawah ini senarai agen penjual simkad yang dibenarkan.


a. Senarai Branch
b. Senarai Service Center
c. Senarai Junior Center.


Cara untuk mengaktifkan dan mendaftarkan simkad. 

IDP PENAJA ANDA IALAH :867366

Terdapat 2 cara untuk aktikfan simkad ini. Anda boleh gunakan mana2 satu cara yang sesuai untuk anda.

Cara 1: Aktifkan simkad toneExcel melalui cara SMS/Whatsapp.

Bila simkad sudah ada ditangan, anda boleh aktifkan sendiri. Caranya ambil handphone anda dan hantar SMS seperti ini. (Ingat, gunakan mana2 phone yang ada dan jangan gunakan simkad toneexcel ini kerana ia belum boleh digunakan lagi)

ad Nama SN PUK IC alamat penuh idp(no id penaja anda)

hantarkan sms ini ke no pendaftaran 014-705 7769
Jika anda ingin menggunakan whatsapp, hantar ke 010-5335 793

No id penaja anda adalah 867366

Contoh sms pendataran yang perlu dihantar.


ad ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya idp867366

Dalam tempoh 15 minit anda akan mendapat reply pemberitahuan no. id anda dan no. simkad baru itu. Kalau dalam masa 15 minit, masih tak dapat reply call terus Data Entry 03-7773 1454 atau 011-1508 1515 dan tanya tentang status pendaftaran anda.

Selepas anda telah mendapat id dan no. tunetalk, simkad toneexcel itu sudah boleh digunakan untuk buat call, terima call, hantar sms, terima sms, dan boleh untuk langgan internet.

Cara 2: Aktifkan simkad toneExcel melalui SMART Phone.

Anda hanya perlu buka website ini www.daftarte.com dan pilih "AD"
Hanya diruangan no SN, jangan masukkan no 00 dihadapan, ia mesti bermula dengan no 8, seperti 81XXXXXX

Dalam tempoh 15 minit anda akan mendapat reply pemberitahuan no. id anda dan no. simkad baru itu.

Kalau dalam masa 15 minit, masih tak dapat reply call terus dan tanya tentang status pendaftaran anda.

Nombor Data Entry Center (DEC):


03-7773 1454
0111 508 1515
0111 509 1515
0111 512 1515
0111 514 1515
 


Cara untuk mengekalkan nombor lama.

Setelah anda mendapat no.id dan no baru TuneTalk, simkad ToneExcel anda sudah boleh digunakan, tetapi sekiranya anda ingin mengekalkan nombor lama anda ke dalam simkad ToneExcel, disini terdapat 2 cara (anda boleh pilih mana2 satu cara yang mudah untuk anda):

Cara 1. Menggunakan cara sms/whatsapp.
sila hantar sekali lagi sms seperti dibawah ke 0147057769.
Jika anda ingin menggunakan whatsapp, hantar ke 010-5335 793

Format SMS.


pt nama noSN noPUK noIC/Passport alamat poskod LineLama No.Lama

Contoh SMS yang dihantar:


ad ali bin abu 0080121234 78909234 690212035030 no.5 Jln Api-api 46000 maxis 012123456

Cara 2. Menggunakan cara SMART Phone.
Jika anda pakai smart phone, anda boleh lawati www.daftarTE.com dan apply pt disitu.


Hanya diruangan no SN, jangan masukkan no 00 dihadapan, ia mesti bermula dengan no 8, seperti 81XXXXXX
 

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Sengsara 'ketua' pelabur kena kelentong

BERIKUTAN dituduh menipu dan melarikan wang yang dilabur peserta skim pelaburan mata wang digital, seorang guru di Kota Bharu trauma apabila kerap diganggu serta menerima ugutan pihak tidak berpuas hati. Mohamad Azmi Hamat, 57, yang menjadi ketua dan menyertai skim anjuran sebuah syarikat tempatan itu sejak Oktober tahun lalu, sudah mengutip pelaburan melebihi RM300,000 daripada 86 pelabur. Malangnya, dia dikatakan gagal memberi pulangan keuntungan dan bonus pemasaran seperti dijanjikan penganjur skim dalam tempoh sebulan selepas menyertai dengan bayaran serendah RM2,000.

Sedangkan, Mohamad Azmi berkata, dia sendiri tertipu dengan pelaburan berkenaan dan hanya sempat merasa imbuhan selama tiga bulan sahaja. "Rata-rata pelabur menyalahkan saya dan menuduh saya melarikan wang pelaburan mereka sedangkan, saya sendiri ditipu syarikat ini serta tidak pernah lagi menerima imbuhan selepas tiga bulan. "Saya turut menjadi mangsa, bagaimana saya hendak membantu mereka. Ada kalangan p…

Pita data sokongan hilang, CIMB tingkat keselamatan

CIMB Group Holdings Bhd meningkatkan langkah keselamatan di semua salurannya, berikutan beberapa pita magnetik mengandungi data sokongan telah hilang dalam perjalanan semasa satu operasi rutin. Bagaimanapun, CIMB Group mengesahkan pita tersebut tidak mengandungi sebarang maklumat pengesahan peribadi seperti Nombor Pengesahan Peribadi (PIN), kata laluan atau nombor Nilai PengesahanKad (CVV). “Sesetengah pita tersebut mengandungi maklumat tertentu pelanggan CIMB Bank dan anak-anak syarikatnya. Berikutan siasatan menyeluruh dan terperinci, pihak bank mendapati tiada bukti bahawa maklumat tersebut telah dikompromi sama sekali,” menurut CIMB Group dalam kenyataan hari ini.
Menurutnya, pihak bank memilih untuk mengambil langkah konservatif dalam menitikberatkan​​​​​​​keselamatan dan perlindungan data, dan sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa selain mengandakan usaha untuk melindungi kepentingan para pelanggan. Oleh kerana pita tersebut mengandungi data sokongan, maklumat pelanggan masih…

Kisah seorang anak muda melayu menjadi jutawan diusia 26 tahun kini sudah viral!

[VIRAL] Kisah seorang anak muda melayu menjadi jutawan diusia 26 tahun kini sudah viral! Baru2 ni kami telah menemuramahnya untuk mengorek rahsia bagaimana beliau dapat menjadi jutawan diusia muda. Ikuti perbualan dialog dibawah:
Kami: Assalamualaikum dik Naim. Apa khabar? Maaf mengganggu, kami dari KERJAYA ONLINE ingin temuramah adik sekejap boleh? Naim: Waalaikumussalam, alhamdulillah baik. Boleh tuan.
Kami: Sebenarnya dik buat apa sampai bole jd jutawan sekarang? Naim: Ooh.. Saya buat bisnes kecik2 je.. Bisnes dari rumah..
Kami: Duduk rumah je buat bisnes ni? Adik jual apa? Naim: Saya tak jual apa2 pun. Duk wat kerja copypaste link website je. Tu yg duk umah je, seronok buat bisnes online.
Kami: Wahh.. Best lah kan, duk umah je tapi mampu beli kereta GTR.. Memang adik punya ke kereta tu? Naim: Alhamdulillah ya sy punya. Memang tu kete idaman sejak sy Tingkatan 2 lagi.. Tak sangka jgk sy boleh dpt capai impian hasil buat bisnes online ni. Kerja kopipes je. Lagipun da ramai jgk berja…

485 laporan polis kes penipuan pelaburan diterima

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Datuk Seri Mortadza Nazarene pada sidang media mengenai Analisis Prestasi Tahunan Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Tahun 2015 di Menara 238 Jalan Tun Razak hari ini. - Foto Bernama

KUALA LUMPUR - Sebanyak 485 laporan dengan kerugian lebih RM100 juta diterima polis sehingga Jun ini membabitkan kes penipuan pelaburan skim cepat kaya.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Mortadza Nazarene berkata dari siasatan yang dijalankan, kes penipuan itu terus berlaku kerana mangsa selalunya mudah terpedaya dengan pulangan wang lebih tinggi dari nilai yang dilaburkan.

"Mangsa juga dijanjikan faedah atau keuntungan yang lebih tinggi daripada apa yang ditawarkan oleh institusi-institusi kewangan berlesen," katanya sambil menambah antara skim cepat kaya tersebut ialah Skim Piramid dan Skim Ponzi.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Menara 238 di sini, hari ini.

Dalam kejayaan te…

Bisnes Online, Hanya Daftar dan Terima duit ke CIMB atau Maybank anda.

Modal anda RM1100 anda akan dapat RM8000.
Modal anda RM2200 anda akan dapat RM16,000.
Modal anda RM3300 anda akan dapat RM24,000.
Modal anda RM4400 anda akan dapat RM32,000.
Modal anda RM5500 anda akan dapat RM40,000. Untuk maklumat layari bit.ly/1lotdapatRM400
bit.ly/1lotdapatRM400 Nota : sebelum join sila faham plan dan konsep bisnes real ini. Jangan buat keputusan terburu-buru.

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI