Langkau ke kandungan utama

Rahsia Kejayaan Gadis Cantik Bergelar Jutawan Pada Usia 19 Tahun


Jika sebelum ini kejayaan seorang gadis muda dapat memiliki rumah sendiri menjadi viral di media sosial, kini nampaknya kejayaan gadis yang akan kami kongsikan ini lebih hebat.

Mana tidaknya, gadis cantik yang dikenali sebagai Sofea Illias yang baru berusia 19 tahun ini sudah bergelar jutawan dan berjaya memiliki beberapa buah kereta mewah seperti Camry, Audi, Mini Cooper, Hilux dan Hummer. Malah semuanya dibeli dengan tunai.




Pasti ramai yang tertanya-tanya apa rahsia yang membuatkan gadis muda ini berjaya sehingga ketahap seperti itu. Jadi kami kongsikan semula ia disini pengalaman yang dilalui Sofea Ilias.

"Ramai tanya kisah-kisah suka duka saya sebelum nak berjaya ni ape. Hihi . Camne ye nak cerita. Rasanya ramai kot kenal saya dari dulu? Saya datang kl masa umor 18. Berhenti belajar dari UiTM lepas 6 bulan je belajar . SPM sye 3A+ 3A 2A- 1B+. Ye saye memang dah tak boleh nak belajar sebab memang fikir bisnes. Niat di hati nak belajar medic sebab nak jadi doktor estetik. Tapi ada sorang doktor bagitahu, awak takkan jadi jutawan dengan jadi doktor. Itu buat saye tercabar. Impian nak buat produk sendiri start masa umur 16 tahun. Masa tu jual produk orang yang di re-pack nama Glutamax. Boleh google. Masa tu saya belajar di sekolah berasrama penuh di kuantan. Handphone tak boleh bawak ke asrama. Setiap hari saya pergi koperasi sekolah sewa 1 jam bukak fb & blog.

"Saya ambik nombor2 customer saya yang nak beli produk. Setiap malam lepas balik kelas belajar malam, saye call guna public phone no customer tu. Gigih ye tukar duit syiling masa tu. Masa tu beberapa pemborong saye dah kenal. Termasuk Atie, Best Buy Beauty Plaza, Hamizah Harun, Mimi Maiza (owner satin skinz), Rizi Biz, Lid Beauty Mall & banyak lagi sorry tak sebut nama. Saya cuma dapat pos barang hari jumaat je masa lepas pukul 2 petang iaitu masa free selepas solat jumaat. Itu rutin saye tiap minggu. Sampai ke form 5 masa tu buat rutin tu. Tak pernah penat! Balik je dari pejabat pos, saya cek baki duit bank kat akaun bank rakyat sebab masa tu bank rakyat je ada dekat taman IM 5 kuantan.

"Masa simpanan ada RM1800, saya nak beli TAB 7.0, masa tu fenomena touch screen & samsung dah start keluarkan tab-tab ni. Harga masa tu RM1500++ jugak. Saya call ayah dan mintak pinjam RM700. Alasan sebab senang nak bisnes. Masa tu saya dalam exam percubaan SPM dah. Ayah bagi duit pinjam. Ye lah kalau guna duit saya, mesti simpanan tinggal RM300 kan. Rasa sayang duit masa tu. Pastu glutamax tu jadi meletops, simpanan saye sehingga habis SPM masa tu nak dekat RM90 ribu. Hasil bisnes form 4-5. Duit tu jugak guna beli peralatan nak masuk UiTM.

"Lepas 6 bulan kat UiTM, saya berhenti belajar. Ayah tak marah pun. Sebab ayah tahu saye memang pandai bisnes. Dan saye tahu apa saye buat. Dulu ayah jugak yang ulang alik ambik stok kat kl & kuantan naik kancil comel kami. Ayah ada gout, smpai bengkak-bengkak kaki . Tapi ayah tetap nak bantu & taknak saya naik bas sorang-sorang. Saya memang anak manja ayah.

"Lepas berhenti, saye join modelling dan masa tu saya start tubuhkan Sofea Estetik. Join modelling banyak duit habis tau. Bukan mudah nak buat comcard. Masa tu simpanan saya tinggal rm3000. Dulu berlagak nak tinggal hotel, sekarang duit dah takda, dah merana. Saya takda tempat tinggal masa tu. Kawan yang bagi tumpang saya tinggal masa tu adalah kawan modelling jugak, Ratu Dewi. Saye memang berterima kasih sangat kat dia. Masa tu merempat takda rumah sewa. Kemudian saya berpindah ke Ukay Perdana Masa kat situ lah saya buat Aurora tanpa bantuan sesiapa pada mulanya. Saya jual guna fb personal. Saya tak tahu fb ads dan tak tahu marketing. Masa tu saya cuma yakin Aurora tu bagus maka ia akan dapat bertahan lama.

"Bungkus barang sorang, pos barang sorang, setiap hari hampir 1000 botol order retails. Memang sangat menggalakkan. Aurora ada 11 jenis produk dulu. Saya takda kereta, hari2-hari saya pergi pejabat pos di Taman Melawati naik teksi. Driver teksi tu sampai sekarang saya ingat, Kiki nama dia. Setiap hari! Kadang barang pos sangat berat. Tapi saya sorang2 buat tak penah kenal erti penat. Editing design pulak saya buat dekat Achik Printing. Ada 2-3 orang abang yang memang baik selalu layan otak saya printing sampai ke malam. Masa dulu sticker potong sendiri. Takda duit dan tak tahu kilang mana ada buat printing sticker. Hehe. Semua berubah smpailah saya jumpa Camelia. Saya berpindah ke Ipoh lepas saya dihalau oleh kawan sewa rumah kat ukay perdana. Saya tekad masa tu saya akan jadi milion. Saya taknak dipijak org! Orang pandang hina bila tak berduit! Masa tu rakan sewa rumah kahwin dengan director filem wak . Sesuai lah saya yang miskin dilayan begitu kan.

"Sye tak keluar rumah selama 4 bulan kat Ipoh. Saye fokus! Masa tu bulan puasa. Shopping raya pon saya tak shopping sangat! Saya fokus pada Aurora. Alhamdulillah pada Julai 2013 saya 1st capai 1 million pada usia 19 tahun. Saya pindah ke Klang balik dan hasilkan Wisputih pula pada tahun 2014. Alhamdulillah, Wisputih cuma 3 bulan saya dapat capai 1 million lagi, atas bantuan Safuan dan team marketing Virus.

"Tahun ni saya letopskan Aurora balik. Masa tahun ni lebih best sbab sticker dah takyah potong sendiri. Alhamdulillah, sehingga ke hari ni Aurora catat sales 2 millions. Pun atas bantuan team marketing Virus. Dulu saya naik teksi, sekarang saya ada 5 bijik kete Camry, Audi, Mini Cooper, Hilux dan Hummer. Semua saya beli cash! Yang penting saye tak lupa asal usul! Ingat nak berjaya jangan mudah putus asa! Kalau saya usia muda boleh takkan anda yang dah matang dan ada byk kemudahan seperti kereta , kebolehan tak boleh buat??

"Sebab tu ada orang hina saya, caci saya, langsung saya tak heran dan saya senyum! Sebab saya dah lalui sangat2 yang lagi hina dan susah dalam hidup. Cacian itu ibarat pembakar semangat.

Feww! Amacam? Sangat berinspirasi kisah kegigihan Sofea menubuhkan empayar yang ada sekarang. Bukan senang nak senang, semuanya hasil dari usaha yang gigih. sumber

Formula Mudah untuk Menjadi Jutawan Online.

ANDA ADA RM55.00...

ANGGAP JE LA RM55.00 NI PERGI BAWA ANAK-ANAK MAKAN KFC...KALAU SATU KELUARGA.. BAHKAN LEBIH DARI RM55.OO...

MARI KITA KIRA..

JIKA ANDA BELI 1LOT PAKEJ YANG KAMI SEDIAKAN

HANYA RM55.00 SEKALI SEUMUR HIDUP...

ANDA AKAN DIBAYAR BONUS RM400.00 PENDAPATAN PASIF.

DENGAN RM400 ITU ANDA ULANGI LAGI BELI LOT DENGAN KAMI...
DENGAN RM400 INI ANDA DAPAT BELI LAGI 7 LOT.
DAN DENGAN 7 LOT INI ANDA AKAN DI BAYAR BONUS PASIF SEBANYAK RM2800.00...

DENGAN RM2800 ANDA BELI LAGI 50 LOT...
DENGAN 50 LOT ANDA DAPAT RM20,000.00

DENGAN RM20,000 ANDA BOLEH BELI LAGI 363 LOT...
DENGAN 363 LOT ANDA DAPAT BONUS RM145,200.00

DENGAN RM145,200 ANDA BOLEH BELI LAGI 2640 LOT..
DENGAN 2640 LOT ANDA DAPAT BONUS

RM1,056,000.00

TENGOK!!!!

KINI ANDA SUDAH BERGELAR JUTAWAN...BIZ-55...ONLINE....

MAKLUMAT DAN DAFTAR VIP DENGAN KAMI

: http://biz55.lot.my

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Trend belian online meningkat

PENGELUAR pakaian sekolah jenama Canggih, My-Sutera Sdn Bhd (My-Sutera) melihat trend pembelian keperluan persekolahan secara atas talian (online) meningkat lima peratus dari tahun ke tahun. Pengarah Eksekutifnya, Laila Satria Suhaimi berkata, ia berdasarkan data diperoleh selepas lima tahun menggunakan platform online sendiri menerusi eshop Canggih sebelum ini dan terbaru canggih.biz.

Katanya, menerusi canggih.biz yang diperkenalkan hujung tahun lalu, jenama Canggih mencatatkan purata jualan RM2,000 sehari dalam platform onlinenya, didorong oleh sambutan menggalakkan daripada pelanggan yang membeli pakaian sekolah, alat tulis, beg sekolah dan lain-lain.
“Jenama Canggih mula meneroka platform online sejak 2012 lagi. Kami bermula dengan eshop Canggih, sebelum menukar kepada canggih.biz yang lebih mesra dan boleh diakses menggunakan telefon pintar. “Pada awal pembangunan platform online kami, sambutan agak kurang memberangsangkan kerana faktor-faktor tertentu dan kekangan dari segi tena…

Sengsara 'ketua' pelabur kena kelentong

BERIKUTAN dituduh menipu dan melarikan wang yang dilabur peserta skim pelaburan mata wang digital, seorang guru di Kota Bharu trauma apabila kerap diganggu serta menerima ugutan pihak tidak berpuas hati. Mohamad Azmi Hamat, 57, yang menjadi ketua dan menyertai skim anjuran sebuah syarikat tempatan itu sejak Oktober tahun lalu, sudah mengutip pelaburan melebihi RM300,000 daripada 86 pelabur. Malangnya, dia dikatakan gagal memberi pulangan keuntungan dan bonus pemasaran seperti dijanjikan penganjur skim dalam tempoh sebulan selepas menyertai dengan bayaran serendah RM2,000.

Sedangkan, Mohamad Azmi berkata, dia sendiri tertipu dengan pelaburan berkenaan dan hanya sempat merasa imbuhan selama tiga bulan sahaja. "Rata-rata pelabur menyalahkan saya dan menuduh saya melarikan wang pelaburan mereka sedangkan, saya sendiri ditipu syarikat ini serta tidak pernah lagi menerima imbuhan selepas tiga bulan. "Saya turut menjadi mangsa, bagaimana saya hendak membantu mereka. Ada kalangan p…

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

Jawapan Tuduhan dan Fitnah Bodoh Syria care Malaysia Terhadap Daulah Islam. [ Dunia Islam ]

ini pula adalah kebodohan syriakari kali yang ke-100.

Untuk melihat kebodohan,fitnah dan penipuan mereka 1-99 sila rujuk revolusiislam.com. pada kotak search sila taip kari atau FSA atau syriakari... admin telah tunjukkan bukti fitnah, penipuan dan kebodohan mereka dalam melaporkan berita2 konflik di Syria dan Iraq.

Kebodohan Syriakari dalam melaporkan sesuatu isu sebenarnya reflect akan kebodohan admin2nya. ustaz2 dan Sheikh di belakang syriakari pula tidak mengambil berat akan bentuk reporting.

Daulah mengeluarkan kenyataan menjemput kristian kepada Islam. Jika mereka tidak mahu kepada Islam tidak mengapa. (Kristian adalah kafir najis dan pig anyway). Daulah memberi mereka syarat ke dua iaitu bayar jizyah 2% dan sebagai balasan ISIS akan protect jiwa dan harta kristian. Sesiapa yang memerangi kristian yang telah membayar jizyah, golongan ini akan diperangi oleh Daulah.

 dan jika kristian ini tidak mahu kepada Islam dan tidak mahu membayar jizyah.. di dalam hukum Islam, me…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI