Langkau ke kandungan utama

Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank Hanya 3 Langkah Mudah

Walau Anda Tak Faham Langsung Pasal Bisnes
Akaun Bank Anda Pasti Gemuk & Meletup!
Dengan Income RM44,660 Setiap Bulan
AUTOMATIK!


Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank
Hanya 3 Langkah Mudah + Sistem Tersedia
Teknik COPY & PASTE Secara Sambilan Dari RumahCukupkah Gaji Anda Setiap Bulan?
Kereta yang Anda pandu sekarang dah habis bayar belum?
Rumah yang Anda duduki, berapa tahun lagikah baru habis bayar pinjaman bank?
Sekiranya Anda sudah berumah tangga, berapa orang anak yang Anda ada? 1 orang? 2 orangkah? Atau 5 orang? Bagaimana dengan tabung simpanan wang untuk persekolahan dan universiti mereka? Sudah cukup atau belum?
Syukurlah sekiranya tubuh badan Anda masih sihat dan boleh bekerja menyara diri dan keluarga. Ada orang yang terpaksa membiayai kos perubatan yang mahal setiap bulan kerana menghidapi penyakit.
Walau apa pun keadaan, PASTI setiap bulan akan ada duit yang keluar.
Setelah duit gaji ditolak belanja, berapa lagi yang tinggal untuk tabungan? Cukup tak duit gaji Anda sekarang?
Berapa Pendapatan
Yang Anda Nak Setiap Bulan?

Katakan gaji Anda sekarang ialah RM4,000 sebulan.
Saya ingin bertanya pada Anda dengan ikhlas, ada tak undang-undang yang mengatakan pendapatan Anda tidak boleh melebihi dari RM4,000 setiap bulan?
Jika tidak ada sesiapa yang melarang, kenapa Anda tidak memilih pekerjaan bergaji RM8,000 atau RM10,000, malahan RM20,000 sebulan, atau berapa saja yang Anda mahu? Ada tak sesiapa yang melarang Anda mendapatkan kerja yang berpendapatan sedemikian?
Jadi siapakah sebenarnya yang menentukan pendapatan Anda seperti sekarang ini? Orang itu adalah ...diri Anda sendiri.
Jika Anda Terlalu Sibuk Bekerja
Maka Anda Tak Sempat Nak Cari Duit
Setiap hari kita bekerja keras selama 8 - 10 jam. Ada juga orang yang bekerja sehingga 10 - 12 jam sehari over-time kerana nak dapat gaji lebih. 5 - 6 hari seminggu. Balik rumah hanya untuk tidur. Bangun tidur, pergi kerja semula. Kawan-kawan Anda hanyalah ditempat kerja. Tiada masa untuk diri, isteri, anak-anak dan keluarga. Terima gaji cukup-cukup untuk hidup supaya dapat pergi kerja esok hari. Nak pakai kereta, nak beli rumah... pinjam bank (termasuk nak kahwin). Terpaksa bayar harga kereta dan rumah yang ditambah interest yang bebannya mempercepatkan uban dan membotakkan kepala. Ada yang sampai jumpa along, nak pinjam duit.
Jika gambaran pemikiran Anda hanyalah "bekerja" maka berkerjalah yang Anda akan dapat, bukannya kekayaan dari segi kewangan. Malahan bukan sahaja "berkerja" yang Anda dapat, tetapi dengan pakejnya sekali iaitu.. meminjam wang (sama ada bank, koperasi dan sebagainya). Kerana di zaman ini "berkerja" dan "pinjaman" adalah ibarat saudara kembar. Dan syarat yang utama sekali untuk kelayakan pinjaman wang ialah "pekerjaan".
Mungkin Anda kata...berkerja pun boleh dapat duit.. Ya, memang betul. Tetapi Anda diberi duit atas sebab berkerja adalah sebagai upah/gaji dari perkerjaan yang Anda lakukan untuk orang lain. Sekiranya Anda adalah majikan atau bos, adakah Anda akan memberi gaji kepada pekerja dengan jumlah yang membolehkan pekerja Anda tadi menjadi seorang jutawan? Sudah tentu tidak, kerana ramai lagi pekerja yang mesti diberi gaji. Jadi jumlah gaji adalah cukup sekadar untuk meneruskan hidup supaya dapat terus datang kerja.
Jadi tidak menghairankan jika seseorang pekerja ingin membeli sebuah kereta atau rumah kediaman, pekerja tersebut mesti memohon pinjaman wang dari bank. Ini kerana selama ini pekerja hanya berkerja, bukannya mencari dan mengumpul kekayaan yang sebenar.
Jangan biarkan hidup Anda seperti ini...
Pergi kerja, balik petang. Dapat gaji, habis bayar hutang. Hidup hanya sekali, takkan nak habiskan baki umur hanya dengan perkara ini?
Setiap manusia ada kebolehan untuk mengubah hidup, termasuk Anda!
Anda nak kehidupan yang lebih baik? Tiada siapa yang akan benci Anda untuk berubah ke arah kebaikan.
Anda mahu pendapatan yang lebih banyak? Tiada siapa boleh menghalang Anda untuk menambah income.
Anda nak beri keselesaan dan kebahagiaan kepada isteri dan anak-anak? Tiada undang-undang yang melarang Anda berbuat demikian.
Jadi siapakah musuh yang selama ini mengheret Anda kepada bebanan hidup? Tiada yang lain kecuali diri Anda sendiri...
Benarkah begitu..? Ya, kerana Anda sendiri yang menghadkan pencapaian diri. Sebenarnya semua orang termasuk Anda memiliki potensi diri yang sangat besar, iaitu PEMIKIRAN.

Tukar cara pemikiran Anda, maka hidup Anda pun akan bertukar.
Image result for daftar sekarang

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Celcom Xpax tawar pelan internet sehingga 15GB

Zalman Aefendy (dua, kanan) pada majlis pengenalan pelan Xpax baharu. CELCOM Xpax memperkenalkan Pelan Internet Xpax yang menawarkan sehingga 15GB kuota internet bersama Music Walla dan Video Walla Percuma.
Pelanggan juga dapat menikmati ciri tambahan yang dipertingkatkan untuk melengkapi gaya hidup digital mereka seperti Pelan Harian RM5 (2GB), Pelan Mingguan RM6 (500MB), RM19 (5GB) dan Pelan Bulanan RM79 (15GB, dengan Music Walla percuma dan 15GB Video Walla).
Ketua Pegawai Pemasaran Celcom Axiata Berhad, Zalman Aefendy Zainal Abidin berkata, pelan Internet Xpax dan ciri tambahannya adalah tawaran yang terhebat bagi memenuhi gaya hidup digital pelanggan.
“Kami inginkan pelanggan menikmati pengalaman internet digital terbaik dengan rangkaian Lightning Fast LTE Celcom, tanpa kebimbangan kehabisan kuota data.
“Celcom komited memenuhi kehendak pelanggan prabayar yang menginginkan lebih banyak internet dengan harga berpatutan, tanpa sebarang kerumitan. Dengan Xpax #nokelentong, apa yang …

RAMLY bakal jadi pesaing hebat produk McD

Iklan Penaja SHAH ALAM, 7 OGOS: Selepas tentangan hebat diberikan kepada premis makanan segera McDonalds berhubung isu boikot ekoran serangan rejim Zionis terhadap Palestin, pengguna tempatan mula mengalihkan perhatian dan memberikan sokongan terhadap produk Halal Burger Ramly.

Laman sosial facebook sudah pastinya menjadi tumpuan berkenaan usaha itu sebagai alternatif dalam mendapatkan hidangan makanan segera yang dimiliki sepenuhnya oleh orang Islam.
Kebanyakan pelayar laman sosial memberikan respon positif terhadap perkara ini selain berkongsi gambar hidangan burger Ramly yang boleh didiapati di beberapa premisnya iaitu Ramly Halal Mart, Ramly Kiosk dan Ramly Café.

Safrina Sulaiman Safri, berkata pengusaha produk tempatan perlu memanfaatkan peluang yang ada untuk menarik perhatian pengguna.

“Inilah masa terbaik local brands nak ambik kesempatan tarik hati pelanggan setia McD…keluarkan produk yang macam McD tapi local made (buatan tempatan). siap ada burger oblong lagi.
“Mac…

SENARAI KEDUDUKAN TERKINI ORANG MELAYU PALING KAYA DI MALAYSIA TAHUN 2016

Berdasarkan kedudukan ranking senarai 50 orang terkaya di Malaysia pada tahun 2016 yang dikeluarkan oleh majalah perniagaan popular Forbes, (www.forbes.com) terdapat tujuh individu melayu tersenarai dalam ranking tersebut Kesemua mereka yang tersenarai sebagai individu berbangsa melayu Islam terkaya di Malaysia pada tahun 2016 adalah seperti berikut

1. Tan Sri Syed Mokhtar Al­bu­­khary Tan Sri Syed Mokhtar Al­bu­­khary merupakan orang melayu paling kaya di Malaysia dengan nilai kekayaan sebanyak AS$1.45 bilion pada tahun 2016 Beliau yang berusia 64 tahun memulakan karier perniagaannya sebagai pedagang beras dan tidak mempunyai latar belakang pendidikan tinggi Bagaimanapun usaha beliau sepanjang bergelar seorang ahli perniagaan, kini beliau menjalankan pelbagai perniagaan terutamanya menerusi syarikat tersenarai di Bursa Malaysia, iaitu MMC Corp. dan DRB-Hicom Beliau yang juga pengerusi pengerusi Yayasan Al-Bukhary merupakan individu yang kekal dalam senarai top 10 orang terkaya di Mal…

Hai-O (Hairuddin Omar) juga lincah di dapur

HAI O, bukan nama asing dalam arena bola sepak negara. Tetapi adakah anda tahu, selain lincah di padang, beliau juga lincah di dapur ketika memasak di restoran miliknya, Restoran Adeq Sue Ikan Bakar di Jalan Kamarudin, Kuala Terengganu.

Dari bintang bola sepak, pemilik nama sebenar Hairuddin Omar ini sekarang sudah bergelar Pengarah Eksekutif Pemasaran Adeq Sue Resources Sdn Bhd (Adeq Sue).  

Jika ada masa luang dan tiada latihan bola sepak, Hai O, 35,  menguruskan restorannya bahkan beliau tidak kekok membasuh pinggan dan gelas.

“Semua bermula pada 2011, saya berbincang dengan ahli keluarga untuk memulakan perniagaan. Memandangkan dalam keluarga, kakak saudara saya, Shukuriah Abd Ghafar atau Kak Sue berkemahiran dan pandai memasak, jadi kami sepakat buka restoran.

“Modal permulaan untuk buka restoran adalah RM150,000 dikongsi bersama Kak Sue dan suaminya, Mohd Kamal Ariffin yang menguruskan bahagian kewangan. Kos itu meliputi kos membangunkan kawasan restoran yang me…

iPay88 sasar Timur Tengah

Kok Long menjelaskan mengenai perancangan iPay88.
SYARIKAT iPay88 Sdn Bhd (iPay88) kini menyasarkan meluaskan pasaran e-dagang ke Timur Tengah.
Pengasas bersama dan Pengarah Eksekutifnya, Chan Kok Long berkata, iPay88 telah pun diiktiraf dan dipercayai di rantau Asia seperti Hong Kong dan Bangladesh. Menurutnya, iPay88 menjangkakan peningkatan pendapatan dari pasaran antarabangsa menjelang akhir tahun ini.
"Walaupun Malaysia masih mengetuai dari segi pertumbuhan hasil, dari segi jumlah jualan, iPay88 melihat pertumbuhan 34 peratus di Indonesia untuk suku pertama dan kedua 2017 berbanding dengan tempoh yang sama pada 2016.
"Jumlah urus niaga di Indonesia juga meningkat sebanyak 97 peratus tempoh yang sama. Jumlah jualan di Filipina meningkat sebanyak 64 peratus dan jumlah urus niaga mencatatkan pertumbuhan sebanyak 44 peratus.
"Bangladesh adalah peserta akhir dalam sektor e-dagang, namun ia telah mencatatkan pertumbuhan yang luar biasa dalam masa yang singkat," kata…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI