Langkau ke kandungan utama

Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank Hanya 3 Langkah Mudah

Walau Anda Tak Faham Langsung Pasal Bisnes
Akaun Bank Anda Pasti Gemuk & Meletup!
Dengan Income RM44,660 Setiap Bulan
AUTOMATIK!


Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank
Hanya 3 Langkah Mudah + Sistem Tersedia
Teknik COPY & PASTE Secara Sambilan Dari Rumah



Cukupkah Gaji Anda Setiap Bulan?
Kereta yang Anda pandu sekarang dah habis bayar belum?
Rumah yang Anda duduki, berapa tahun lagikah baru habis bayar pinjaman bank?
Sekiranya Anda sudah berumah tangga, berapa orang anak yang Anda ada? 1 orang? 2 orangkah? Atau 5 orang? Bagaimana dengan tabung simpanan wang untuk persekolahan dan universiti mereka? Sudah cukup atau belum?
Syukurlah sekiranya tubuh badan Anda masih sihat dan boleh bekerja menyara diri dan keluarga. Ada orang yang terpaksa membiayai kos perubatan yang mahal setiap bulan kerana menghidapi penyakit.
Walau apa pun keadaan, PASTI setiap bulan akan ada duit yang keluar.
Setelah duit gaji ditolak belanja, berapa lagi yang tinggal untuk tabungan? Cukup tak duit gaji Anda sekarang?
Berapa Pendapatan
Yang Anda Nak Setiap Bulan?

Katakan gaji Anda sekarang ialah RM4,000 sebulan.
Saya ingin bertanya pada Anda dengan ikhlas, ada tak undang-undang yang mengatakan pendapatan Anda tidak boleh melebihi dari RM4,000 setiap bulan?
Jika tidak ada sesiapa yang melarang, kenapa Anda tidak memilih pekerjaan bergaji RM8,000 atau RM10,000, malahan RM20,000 sebulan, atau berapa saja yang Anda mahu? Ada tak sesiapa yang melarang Anda mendapatkan kerja yang berpendapatan sedemikian?
Jadi siapakah sebenarnya yang menentukan pendapatan Anda seperti sekarang ini? Orang itu adalah ...diri Anda sendiri.
Jika Anda Terlalu Sibuk Bekerja
Maka Anda Tak Sempat Nak Cari Duit
Setiap hari kita bekerja keras selama 8 - 10 jam. Ada juga orang yang bekerja sehingga 10 - 12 jam sehari over-time kerana nak dapat gaji lebih. 5 - 6 hari seminggu. Balik rumah hanya untuk tidur. Bangun tidur, pergi kerja semula. Kawan-kawan Anda hanyalah ditempat kerja. Tiada masa untuk diri, isteri, anak-anak dan keluarga. Terima gaji cukup-cukup untuk hidup supaya dapat pergi kerja esok hari. Nak pakai kereta, nak beli rumah... pinjam bank (termasuk nak kahwin). Terpaksa bayar harga kereta dan rumah yang ditambah interest yang bebannya mempercepatkan uban dan membotakkan kepala. Ada yang sampai jumpa along, nak pinjam duit.
Jika gambaran pemikiran Anda hanyalah "bekerja" maka berkerjalah yang Anda akan dapat, bukannya kekayaan dari segi kewangan. Malahan bukan sahaja "berkerja" yang Anda dapat, tetapi dengan pakejnya sekali iaitu.. meminjam wang (sama ada bank, koperasi dan sebagainya). Kerana di zaman ini "berkerja" dan "pinjaman" adalah ibarat saudara kembar. Dan syarat yang utama sekali untuk kelayakan pinjaman wang ialah "pekerjaan".
Mungkin Anda kata...berkerja pun boleh dapat duit.. Ya, memang betul. Tetapi Anda diberi duit atas sebab berkerja adalah sebagai upah/gaji dari perkerjaan yang Anda lakukan untuk orang lain. Sekiranya Anda adalah majikan atau bos, adakah Anda akan memberi gaji kepada pekerja dengan jumlah yang membolehkan pekerja Anda tadi menjadi seorang jutawan? Sudah tentu tidak, kerana ramai lagi pekerja yang mesti diberi gaji. Jadi jumlah gaji adalah cukup sekadar untuk meneruskan hidup supaya dapat terus datang kerja.
Jadi tidak menghairankan jika seseorang pekerja ingin membeli sebuah kereta atau rumah kediaman, pekerja tersebut mesti memohon pinjaman wang dari bank. Ini kerana selama ini pekerja hanya berkerja, bukannya mencari dan mengumpul kekayaan yang sebenar.
Jangan biarkan hidup Anda seperti ini...
Pergi kerja, balik petang. Dapat gaji, habis bayar hutang. Hidup hanya sekali, takkan nak habiskan baki umur hanya dengan perkara ini?
Setiap manusia ada kebolehan untuk mengubah hidup, termasuk Anda!
Anda nak kehidupan yang lebih baik? Tiada siapa yang akan benci Anda untuk berubah ke arah kebaikan.
Anda mahu pendapatan yang lebih banyak? Tiada siapa boleh menghalang Anda untuk menambah income.
Anda nak beri keselesaan dan kebahagiaan kepada isteri dan anak-anak? Tiada undang-undang yang melarang Anda berbuat demikian.
Jadi siapakah musuh yang selama ini mengheret Anda kepada bebanan hidup? Tiada yang lain kecuali diri Anda sendiri...
Benarkah begitu..? Ya, kerana Anda sendiri yang menghadkan pencapaian diri. Sebenarnya semua orang termasuk Anda memiliki potensi diri yang sangat besar, iaitu PEMIKIRAN.

Tukar cara pemikiran Anda, maka hidup Anda pun akan bertukar.
Image result for daftar sekarang

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

BN resah pemimpin utama Pakatan tanding di Johor

KUALA LUMPUR, 18 April: Walaupun masih di peringkat khabar angin, Barisan Nasiinal (BN) terutama MCA sudah menggeletar apabila pemimpin popular PAS dan  DAP akan bertanding di Johor pada pilihan raya umum akan datang.

Sebelum ini, PAS mengumumkan naib presidennya, Salahudin Ayub akan bertanding di Johor, kini akhbar Cina mula memainkan isu pemimpin kanan DAP pula akan bertanding di Johor.

Akhbar Sin Chew pada 16 April melaporkan bahawa terdapat desas-desus penasihat DAP yang juga ahli parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang (gambar) akan bertanding di Johor sebagai langkah strategik untuk menumbangkan kubu kuat Barisan Nasional di negeri selatan itu.

Selain itu, laman web The Malaysian Times turut melaporkan perkara yang sama bahawa Lim kemungkinan besar bertanding di Kulai atau Labis, kedua-dua kerusi MCA yang kini disandang bekas presiden MCA Ong Ka Ting dan anak presiden kepada presiden MCA kini, Chua Tee Yong.

Bukan itu sahaja, ahli parlimen Batu Gajah Fong Po Kuan yang…

Penamaan KWSP, ramai 'serah kepada majikan'

KUCHING - Jika ditanya kepada mana-mana pekerja mengenai simpanan hari tua KWSP, kebanyakannya sedar mengenai peri pentingnya untuk menamakan penerima atau wasi bagi caruman mereka andai ditakdirkan mereka 'pergi' sebelum hari tua, malah ramai menganggap ia sebagai ‘tanggungjawab penting’.
Namun apabila unsur seperti polisi, terma, peraturan dan sebagainya diutarakan, tidak ramai dapat memberikan jawapan yang tepat, sebaliknya ramai menganggap ia  perkara enteng yang jarang-jarang sekali didengar apa-apa masalah mengenainya. Muhammad Elyias Omar, 30, perancang kewangan sebuah bank di sini, mengakui kenyataan ini kerana dalam tugasan hariannya, beliau perlu tahu mengenai selok belok pengurusan kewangan dan menurutnya beliau faham benar bahawa ramai yang ditemui mengambil mudah berkaitan soal penama KWSP.
Malah beliau sendiri sedar mengenai pentingnya soal penamaan selepas diberi taklimat semasa baharu memulakan tugas di bank itu kira-kira tujuh tahun lalu, selepas taklimat bel…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Petronas jana purata 850,000 tong minyak sehari

PETROLIAM Nasional Bhd (Petronas) ketika ini memiliki 60 lapangan menghasilkan minyak dan gas di Sarawak yang mengeluarkan purata 850,000 tong minyak sehari, kata Presiden merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin. Beliau berkata, sektor minyak dan gas di Sarawak juga diperluaskan ke aktiviti hiliran sambil menambah kilang pembuatan kimia pertama di Bintulu dibina pada 1980.
Petronas memulakan rangkaian stesen minyak runcit pada pertengahan 1980an, katanya. “Kini terdapat 81 stesen minyak dikendalikan oleh orang Sarawak, menyediakan bahan api kepada bandar-bandar di negeri ini yang sedang berkembang maju dan juga kawasan di luar bandar. “Pencapaian ini membuktikan komitmen berterusan kami untuk berkembang di Sarawak dan menambah nilai kepada sumber minyak dan gasnya,” katanya. Wan Zulkiflee berkata demikian pada majlis permeterian kontrak antara Petronas Carigali Sdn Bhd dan Brooke Dockyard and Engineering Works Corp di sini, hari ini. Beliau berkata,…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI