Langkau ke kandungan utama

Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank Hanya 3 Langkah Mudah

Walau Anda Tak Faham Langsung Pasal Bisnes
Akaun Bank Anda Pasti Gemuk & Meletup!
Dengan Income RM44,660 Setiap Bulan
AUTOMATIK!


Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank
Hanya 3 Langkah Mudah + Sistem Tersedia
Teknik COPY & PASTE Secara Sambilan Dari RumahCukupkah Gaji Anda Setiap Bulan?
Kereta yang Anda pandu sekarang dah habis bayar belum?
Rumah yang Anda duduki, berapa tahun lagikah baru habis bayar pinjaman bank?
Sekiranya Anda sudah berumah tangga, berapa orang anak yang Anda ada? 1 orang? 2 orangkah? Atau 5 orang? Bagaimana dengan tabung simpanan wang untuk persekolahan dan universiti mereka? Sudah cukup atau belum?
Syukurlah sekiranya tubuh badan Anda masih sihat dan boleh bekerja menyara diri dan keluarga. Ada orang yang terpaksa membiayai kos perubatan yang mahal setiap bulan kerana menghidapi penyakit.
Walau apa pun keadaan, PASTI setiap bulan akan ada duit yang keluar.
Setelah duit gaji ditolak belanja, berapa lagi yang tinggal untuk tabungan? Cukup tak duit gaji Anda sekarang?
Berapa Pendapatan
Yang Anda Nak Setiap Bulan?

Katakan gaji Anda sekarang ialah RM4,000 sebulan.
Saya ingin bertanya pada Anda dengan ikhlas, ada tak undang-undang yang mengatakan pendapatan Anda tidak boleh melebihi dari RM4,000 setiap bulan?
Jika tidak ada sesiapa yang melarang, kenapa Anda tidak memilih pekerjaan bergaji RM8,000 atau RM10,000, malahan RM20,000 sebulan, atau berapa saja yang Anda mahu? Ada tak sesiapa yang melarang Anda mendapatkan kerja yang berpendapatan sedemikian?
Jadi siapakah sebenarnya yang menentukan pendapatan Anda seperti sekarang ini? Orang itu adalah ...diri Anda sendiri.
Jika Anda Terlalu Sibuk Bekerja
Maka Anda Tak Sempat Nak Cari Duit
Setiap hari kita bekerja keras selama 8 - 10 jam. Ada juga orang yang bekerja sehingga 10 - 12 jam sehari over-time kerana nak dapat gaji lebih. 5 - 6 hari seminggu. Balik rumah hanya untuk tidur. Bangun tidur, pergi kerja semula. Kawan-kawan Anda hanyalah ditempat kerja. Tiada masa untuk diri, isteri, anak-anak dan keluarga. Terima gaji cukup-cukup untuk hidup supaya dapat pergi kerja esok hari. Nak pakai kereta, nak beli rumah... pinjam bank (termasuk nak kahwin). Terpaksa bayar harga kereta dan rumah yang ditambah interest yang bebannya mempercepatkan uban dan membotakkan kepala. Ada yang sampai jumpa along, nak pinjam duit.
Jika gambaran pemikiran Anda hanyalah "bekerja" maka berkerjalah yang Anda akan dapat, bukannya kekayaan dari segi kewangan. Malahan bukan sahaja "berkerja" yang Anda dapat, tetapi dengan pakejnya sekali iaitu.. meminjam wang (sama ada bank, koperasi dan sebagainya). Kerana di zaman ini "berkerja" dan "pinjaman" adalah ibarat saudara kembar. Dan syarat yang utama sekali untuk kelayakan pinjaman wang ialah "pekerjaan".
Mungkin Anda kata...berkerja pun boleh dapat duit.. Ya, memang betul. Tetapi Anda diberi duit atas sebab berkerja adalah sebagai upah/gaji dari perkerjaan yang Anda lakukan untuk orang lain. Sekiranya Anda adalah majikan atau bos, adakah Anda akan memberi gaji kepada pekerja dengan jumlah yang membolehkan pekerja Anda tadi menjadi seorang jutawan? Sudah tentu tidak, kerana ramai lagi pekerja yang mesti diberi gaji. Jadi jumlah gaji adalah cukup sekadar untuk meneruskan hidup supaya dapat terus datang kerja.
Jadi tidak menghairankan jika seseorang pekerja ingin membeli sebuah kereta atau rumah kediaman, pekerja tersebut mesti memohon pinjaman wang dari bank. Ini kerana selama ini pekerja hanya berkerja, bukannya mencari dan mengumpul kekayaan yang sebenar.
Jangan biarkan hidup Anda seperti ini...
Pergi kerja, balik petang. Dapat gaji, habis bayar hutang. Hidup hanya sekali, takkan nak habiskan baki umur hanya dengan perkara ini?
Setiap manusia ada kebolehan untuk mengubah hidup, termasuk Anda!
Anda nak kehidupan yang lebih baik? Tiada siapa yang akan benci Anda untuk berubah ke arah kebaikan.
Anda mahu pendapatan yang lebih banyak? Tiada siapa boleh menghalang Anda untuk menambah income.
Anda nak beri keselesaan dan kebahagiaan kepada isteri dan anak-anak? Tiada undang-undang yang melarang Anda berbuat demikian.
Jadi siapakah musuh yang selama ini mengheret Anda kepada bebanan hidup? Tiada yang lain kecuali diri Anda sendiri...
Benarkah begitu..? Ya, kerana Anda sendiri yang menghadkan pencapaian diri. Sebenarnya semua orang termasuk Anda memiliki potensi diri yang sangat besar, iaitu PEMIKIRAN.

Tukar cara pemikiran Anda, maka hidup Anda pun akan bertukar.
Image result for daftar sekarang

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

Assalamualaikum dan Apa khabar! 
Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

Tun Daim ramal Harapan tawan Putrajaya

LANGKAWI – Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin meramalkan Pakatan Harapan (Harapan) akan menawan Putrajaya pada PRU14. Menurut  beliau, jangkaan itu bersandarkan kepada ‘mood’ rakyat yang rata-ratanya menginginkan perubahan kerajaan. “Ke mana  saja saya pergi, orang akan bertanya saya apa kamu jangka keputusan PRU14... saya kata Pakatan Harapan akan menang. Insya-ALLAH. “Mood nak perubahan,  rakyat nak tukar, nak ubah. Tapi perlu hati-hati kerajaan akan buat apa saja untuk menang,”katanya ketika sidang media, di sini, petang tadi. Daim berkata, sebelum berjuang bersama Harapan beliau pernah menasihati Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai cara urus tadbir negara. “Saya dengan Najib kawan baik, kawan lama, jadi ada cara untuk nasihat takkan saya nak bagitau semua. “Sebab bila saya kempen untuk Pakatan Harapan beliau (Najib) tak cakap seperti Tan Sri Shahrizat Jalil, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Datuk Seri  Hishamuddin Tun Hussein sebaliknya Najib cuma kata saya v…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


: Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

Oleh : Ibnu Nasrullah

Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

“Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI