Langkau ke kandungan utama

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

cara buat 30k dalam 3 bulan

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

Baru2 ni, ahli Mentorship MB2000 Adham Redzuan bertanya:
“Nak tanya,cmne nk dapatkan 30k (bersih) dalam mase 5bulan dengan modal hidup mati bawah rm200?? Tanpa berhutang.
Harap otai2 tolong bagi pendapat dan xkedekut dgn idea y korang ade. Ahli group nie lebih 7k,dapat 7 idea pun ase syukur sgt”
Pertama sekali, kalau kita meminta dengan orang, jangan lah pula kita anggap orang tu kedekut. Cukup la sekadar kita minta “tolong bagi pendapat”. Tak perlu la tambah “harap tak kedekut”.
Tapi takpa. Itu hal kecil.
Kedua.. ini jawapan saya.
Sy akan bagi satu jalan.
Tapi dari 1 jalan ini bukan sekadar boleh dapat 7 idea, malah 70 idea pun boleh.
Pertama, plan dan pecahkan.
RM30,000 dalam 5 bulan.
Kena buat berapa dalam sebulan?
RM30K / 5 = RM6000
Ok, so kita kena buat RM6000 setiap bulan.
Kedua,
Camna nak buat 6000 sebulan?
Jawapannya:
Cari 1 orang yang boleh bayar kita RM6,000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 6,000?)
atau
Cari 2 orang yang boleh bayar kita RM3000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 3,000?)
atau
Cari 3 orang yang boleh bayar kita RM2000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 2,000?)
atau
Cari 120 orang yang boleh bayar kita RM50
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 50?)
Yang mana satu nak buat?
Yang mana satu mudah?
Tuan pilih lah sendiri.
Contoh,
Katakan kita pilih nak cari 3 orang yang boleh bayar kita RM2,000.

Apa yang bernilai RM2,000 pada orang?
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 utk sebuah website?
Tuan cari pelanggan, dan tuan cari orang yang boleh buatkan website – dah boleh jadi bisnes.
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 utk menjual rumah condonya yang sudah 5 tahun tak terjual.
Tuan cari buyer, padankan dengan seller dan dapatkan komisyen RM2000.
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 untuk mengubati sakit belakangnya yang dah 5 tahun beliau dalam keperitan.
Cari doktor bertauliah yang terbukti, padankan dengan pesakit tersebut, dan minta komisyen.
Semua idea di atas ni tak memerlukan modal satu sen pun.
Apa yang tuan pilih, bergantung pada minat, pengalaman, network, kawan2 yang tuan ada. Pilih yang paling senang tuan nak buat bagi diri tuan sendiri.

Setiap idea kita, perlu kita uji atau validate dalam masa 48 jam untuk buat keputusan apakah yang paling laris, dan yang manakah paling sesuai dengan jiwa kita.
Kita juga perlu tahu ilmu mencari pelanggan, mempengaruhi pelanggan untuk membeli, dan menambah pelanggan baru.
Ilmu-ilmu ini akan disampaikan dalam Formula MB2000 (Home Study Kit).
Formula MB2000 mempunyai strategi pemasaran tanpa kos tetapi impak tinggi.

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Rahsia Kejayaan Jutawan Datuk Seri Vida didedahkan

Hasmiza menghasilkan produk berkualiti dengan jualan tinggi.
BAIK orang dewasa mahupun kanak-kanak, sebut sahaja nama 'Datuk Seri Vida' atau 'Qu Puteh', pasti wajahnya segera terbayang di depan mata. Berpakaian serba glamor, diserikan pula dengan pelbagai hiasan 'bling-bling', termasuk cincin berlian di jari jemari dan semestinya crown yang bernilai hingga ratusan ribu, pemilik nama sebenar Datuk Seri Dr Hasmiza Othman, kini berjaya mencipta fenomena tersendiri menerusi empayar perniagaannya.

Akui Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida, beliau bukannya sengaja mahu mencipta publisiti atau mempamerkan kemewahan diri, sebaliknya ia adalah sebagai satu identiti untuknya mengetengahkan produk keluarannya.

Menyedari percaturannya itu turut diguna pakai oleh segelintir usahawan lain bagi mengetengahkan produk masing-masing, Hasmiza bagaimanapun menasihatkan agar mereka jangan terlalu ghairah sehingga merendahkan maruah sendiri.

"Imej ken…

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Sekolah Niaga: Peradaban digital

SEPANJANG minggu ini saya berada di Jakarta. Anak anak muda dalam tim bisnes kami sedang mengatur gerak langkah. Pemasaran secara digital berjalan lancar. Gerak tindak lanjut dalam pengiklanan di FB, Google Adwords dan Youtub Marketing berjalan sebagai sepatutnya dan ia nampaknya mengena pada sasaran.
Dapatkan data. Data adalah perkara mahal dan berharga. Dengan data yang ada kita boleh guna pelbagai pendekatan untuk pengaruhi mereka (baka pelanggan) untuk akhirnya membeli apa yang kita mahu jual. Data dan informasi menjadi basis penting dalam perekonomian dan ia adalah senjata strategis dalam persaingan.Kesimpulan utama yang saya fahami minggu ini adalah perusahaan harus berubah dari “product based” kepada “platform based”. Jadi kata kuncinya apa ? Platform FB. Platform Instagram. Platform Twitter. Platform What’sapp. Platform Youtube. Baea semua ini ke Website. Ia perkara baru bagi generasi lama seperti saya. Perubahan dari peradaban revolusi industri, era saya belajar untuk jadi pin…

Jutawan Muda Muhammad Naim Melancarkan Website replika milik Kumpulan MMG UIA

Foto Sumber FB miliknya
Kuala Lumpur - 28/3/2017 Kumpulan MMG UIA Tone Excel telah melancarkan sebuah laman web promosi miliknya yang diberi nama www.gajimasyuk.com . Di petik dari FB milik Presidennya Muhammad Naim sehingga ke hari ini pendaftaran sudah mencecah 500 ratus orang.



Website replika MMGUIA ini menjadi fenomena kepada pengguna simkad Tone Excel. Kepada yang berminat nak tahu apa isi kandungan website replika MMGUIA boleh melayari www.gajimasyuk.com .

Kepada ahli Tone Excel bukan kumpulannya juga boleh menyertai website replika MMGUIA ini yang hanya perlu membuat bayaran RM30.00 sahaja. sekali seumur hidup.

Muhammad Naim membuat LIve di FBnya pada 28/3/17 pada jam 5 petang semalam.

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI