Langkau ke kandungan utama

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

cara buat 30k dalam 3 bulan

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

Baru2 ni, ahli Mentorship MB2000 Adham Redzuan bertanya:
“Nak tanya,cmne nk dapatkan 30k (bersih) dalam mase 5bulan dengan modal hidup mati bawah rm200?? Tanpa berhutang.
Harap otai2 tolong bagi pendapat dan xkedekut dgn idea y korang ade. Ahli group nie lebih 7k,dapat 7 idea pun ase syukur sgt”
Pertama sekali, kalau kita meminta dengan orang, jangan lah pula kita anggap orang tu kedekut. Cukup la sekadar kita minta “tolong bagi pendapat”. Tak perlu la tambah “harap tak kedekut”.
Tapi takpa. Itu hal kecil.
Kedua.. ini jawapan saya.
Sy akan bagi satu jalan.
Tapi dari 1 jalan ini bukan sekadar boleh dapat 7 idea, malah 70 idea pun boleh.
Pertama, plan dan pecahkan.
RM30,000 dalam 5 bulan.
Kena buat berapa dalam sebulan?
RM30K / 5 = RM6000
Ok, so kita kena buat RM6000 setiap bulan.
Kedua,
Camna nak buat 6000 sebulan?
Jawapannya:
Cari 1 orang yang boleh bayar kita RM6,000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 6,000?)
atau
Cari 2 orang yang boleh bayar kita RM3000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 3,000?)
atau
Cari 3 orang yang boleh bayar kita RM2000
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 2,000?)
atau
Cari 120 orang yang boleh bayar kita RM50
(apa nilai pada tuan yang bernilai lebih pd 50?)
Yang mana satu nak buat?
Yang mana satu mudah?
Tuan pilih lah sendiri.
Contoh,
Katakan kita pilih nak cari 3 orang yang boleh bayar kita RM2,000.

Apa yang bernilai RM2,000 pada orang?
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 utk sebuah website?
Tuan cari pelanggan, dan tuan cari orang yang boleh buatkan website – dah boleh jadi bisnes.
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 utk menjual rumah condonya yang sudah 5 tahun tak terjual.
Tuan cari buyer, padankan dengan seller dan dapatkan komisyen RM2000.
Mungkin ada orang sanggup bayar RM2,000 untuk mengubati sakit belakangnya yang dah 5 tahun beliau dalam keperitan.
Cari doktor bertauliah yang terbukti, padankan dengan pesakit tersebut, dan minta komisyen.
Semua idea di atas ni tak memerlukan modal satu sen pun.
Apa yang tuan pilih, bergantung pada minat, pengalaman, network, kawan2 yang tuan ada. Pilih yang paling senang tuan nak buat bagi diri tuan sendiri.

Setiap idea kita, perlu kita uji atau validate dalam masa 48 jam untuk buat keputusan apakah yang paling laris, dan yang manakah paling sesuai dengan jiwa kita.
Kita juga perlu tahu ilmu mencari pelanggan, mempengaruhi pelanggan untuk membeli, dan menambah pelanggan baru.
Ilmu-ilmu ini akan disampaikan dalam Formula MB2000 (Home Study Kit).
Formula MB2000 mempunyai strategi pemasaran tanpa kos tetapi impak tinggi.

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

Menjadi Hamba Seks, Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai

Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami

Nama Penuh: Hanni Binti Borhan

Umur: 27 Tahun

Asal: Klang Selangor

Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)

Nama Suami: Remi

Gelaran Pangkat: Dato Seri

Tahun Perkahwinan: 23 November 2012

Bilangan anak: 3 orang

Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni

Produk Hanni Borhan Pengasas …

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.
Ketua Pegawai Eksekutif 11street, Chuljin Yoon berkata, sebagai sebuah platform perniagaan runcit online, penyertaan CNI dalam atas talian adalah satu strategi yang penting.
"Menerusi kerjasama ini, CNI akan membuka rangkaian lain dalam menembusi pasaran dan dijangka akan meningkatkan jualan sebanyak 30 peratus dalam tempoh enam bulan.
"Kami yakin jumlah itu akan terus meningkatkan apabila CNI memperkenalkan pelbagai produk terlaris dalam platform ini," katanya. Sejak kerjasama pada Januari 2017, CNI telah memperkenalkan pelbagai jenis produk di 11street daripada makanan tambahan kesihatan, penjagaan diri, kosmetik serta makanan dan minuman.
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif CNI, Kelvin Koh berkata, keputusan untuk menyertai digital dengan 11street berikutan keadaan persekitaran perniagaan semasa. "Sejak Januari lalu, kami mencatatkan peningkatan jualan ket…

5 Jenis Bisnes Pasti Untung (Kajian Kes) Tahun 2012

Perniagaan sentiasa dikaitkan dengan risiko. Risiko gagal dan risiko rugi. Kebanyakan kita sedia maklum dengan data yang menjelaskan 90% perniagaan tutup kedai pada tahun yang pertama. Ini tidak kira perniagaan itu jenis perniagaan online atau konvensional. Kedua-duanya mempunyai risiko yang sama ditanggung oleh pemiliknya. Namun begitu, perniagaan sentiasa menjadi pilihan yang terbaik untuk mereka yang berminat untuk membina empayar, atau membuka lebih banyak pekerjaan. Perkongsian kali ini adalah berlandaskan dengan jenis perniagaan yang menguntungkan. Cara Selamat – Kaji Formula S&DBiasanya, para usahawan baru yang memulakan perniagaan tidak berlandaskan kajian S&D. Ia bermaksud supply & demand. Memulakan bisnes yang tidak mempunyai permintaan pasaran adalah bisnes yang berisiko yang tinggi. Formula supply & demand adalah formula luar biasa yang dapat membantu kita, untuk memulakan perniagaan yang dijamin ada potensi pelanggannya. Supply bermaksud kita bertindak se…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI