Langkau ke kandungan utama

TMJ doa negara stabil

TMJ doa negara stabil
Kenyataan terbaru Tunku Ismail yang dimuatnaik menerusi laman Facebook JST.


  JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berharap Malaysia kembali pulih daripada menjadi sebuah negara yang membudayakan rasuah.  
  Menurutnya, negara ini menjadi tempat orang kaya semakin kaya, manakala orang miskin semakin miskin.

  Katanya, beliau kini juga berada di negara yang mana media melindungi rasuah dan menjadikan orang tidak bersalah sebagai mangsa menjual cerita.
  “Rakyat tidak lagi menilai dengan fakta tetapi menghakimi berdasarkan persepsi tentang apa seseorang memakai atau katakan.

  “Individu yang hipokrit pula dipuji sebagai hero manakala yang memberi sumbangan dan mereka yang berdedikasi kepada yang baik diabaikan dan dianggap sebagai penjahat,” katanya sebagaimana dipetik di Facebook rasmi Johor Southern Tigers (JST).
  Beliau berkata, Malaysia juga kini menjadi tempat ahli politiknya menjadi selebriti dan ahli sukan.

  “Seseorang yang tidak boleh menunggang kuda atau bermain polo dipilih mewakili negara manakala individu yang tak menjalani latihan ketenteraan pula boleh menjadi seorang jeneral.

  “Pemimpin pula berpura-pura dengan apa yang mereka pakai, sebaliknya memaksa kerajaan menggunakan wang rakyat bagi membayar jet peribadi,” katanya.
  Tunku Ismail juga berkata, negara ini dipenuhi individu yang mahu menjadi ahli politik kerana kepentingan peribadi namun masih ada segelintir yang sanggup berkorban demi negara.

  “Janganlah kau risau kerana masih ada segelintir yang sanggup berkorban demi generasi akan datang dan akan mengubah sesuatu dari dalam.  Saya akan sentiasa berdoa yang terbaik untuk anda dan saya akan sentiasa berdoa untuk kestabilan Malaysia,” katanya.
  Entri bertajuk ‘Saya akan sentiasa berdoa untuk kestabilan anda, Malaysia’  itu dikongsi kira-kira 5,000 pemilik akaun lain.

  sinar harian online

  ANDA ADA RM55.00...

  ANGGAP JE LA RM55.00 NI PERGI BAWA ANAK-ANAK MAKAN KFC...KALAU SATU KELUARGA.. BAHKAN LEBIH DARI RM55.OO...

  MARI KITA KIRA..

  JIKA ANDA BELI 1LOT PAKEJ YANG KAMI SEDIAKAN

  HANYA RM55.00 SEKALI SEUMUR HIDUP...

  ANDA AKAN DIBAYAR BONUS RM400.00 PENDAPATAN PASIF.

  DENGAN RM400 ITU ANDA ULANGI LAGI BELI LOT DENGAN KAMI...
  DENGAN RM400 INI ANDA DAPAT BELI LAGI 7 LOT.
  DAN DENGAN 7 LOT INI ANDA AKAN DI BAYAR BONUS PASIF SEBANYAK RM2800.00...

  DENGAN RM2800 ANDA BELI LAGI 50 LOT...
  DENGAN 50 LOT ANDA DAPAT RM20,000.00

  DENGAN RM20,000 ANDA BOLEH BELI LAGI 363 LOT...
  DENGAN 363 LOT ANDA DAPAT BONUS RM145,200.00

  DENGAN RM145,200 ANDA BOLEH BELI LAGI 2640 LOT..
  DENGAN 2640 LOT ANDA DAPAT BONUS

  RM1,056,000.00 
  TENGOK!!!!

  KINI ANDA SUDAH BERGELAR JUTAWAN...BIZ-55...ONLINE....

  MAKLUMAT DAN DAFTAR VIP DENGAN KAMI

  : http://biz55.lot.my

  Ulasan

  Catatan Minggu lepas popular

  LEBIH 700 RAKYAT MALAYSIA TELAH PUN BERJAYA DENGAN SISTEM INI...NAK TAU?

  Assalamualaikum dan Apa khabar! 
  Ramai orang tanya saya, bagaimana buat duit/sale hanya tanpa belanja sesen pun?? Anda mungkin telah join banyak program tapi semuanya tak berjaya bukan...
  Akan tetapi, saya yakin kali ini, ini adalah program terakhir yang bakal anda akan join! Program hebat ini akan memukau anda dengan kecanggihan dan ketelusan sistem ini. Pada bulan April 2017 sahaja, lebih 700 rakyat Malaysia telah pun berjaya dengan sistem ini...Nak tau? Caranya dibongkar di sini...
  http://www.jutawanapp.com/?id=blogpopular
  NAK JOIN GROUP FB KLIK SINI https://www.facebook.com/groups/mudah55/

  Tun Daim ramal Harapan tawan Putrajaya

  LANGKAWI – Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin meramalkan Pakatan Harapan (Harapan) akan menawan Putrajaya pada PRU14. Menurut  beliau, jangkaan itu bersandarkan kepada ‘mood’ rakyat yang rata-ratanya menginginkan perubahan kerajaan. “Ke mana  saja saya pergi, orang akan bertanya saya apa kamu jangka keputusan PRU14... saya kata Pakatan Harapan akan menang. Insya-ALLAH. “Mood nak perubahan,  rakyat nak tukar, nak ubah. Tapi perlu hati-hati kerajaan akan buat apa saja untuk menang,”katanya ketika sidang media, di sini, petang tadi. Daim berkata, sebelum berjuang bersama Harapan beliau pernah menasihati Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai cara urus tadbir negara. “Saya dengan Najib kawan baik, kawan lama, jadi ada cara untuk nasihat takkan saya nak bagitau semua. “Sebab bila saya kempen untuk Pakatan Harapan beliau (Najib) tak cakap seperti Tan Sri Shahrizat Jalil, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Datuk Seri  Hishamuddin Tun Hussein sebaliknya Najib cuma kata saya v…

  Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

  [Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

  Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

  Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


  : Bersikap Adil Terhadap Islamic State (ISIS)/Daulah Islam >> SEJARAH BERDIRINYA ISIS >> Membantah Fitnah Keji Media Mainstream ::

  Oleh : Ibnu Nasrullah

  Khilafah yang dideklarasikan oleh oleh Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) memang fenomenal. Selain fenomenal deklarasi ini juga kontroversial karena menimbulkan pro dan kontra dikalangan umat Islam bahkan para aktivis dakwah.

  Tak sedikit yang setuju kemudian menjadi ansharnya, ada juga yang tidak setuju dengan alasan yang dianggap syar’i, tetapi ada juga yang gelap mata memfitnah secara membabi buta tanpa dasar yang jelas dan tabayyun terlebih dahulu.

  Padahal keagungan Islam telah mengajarkan umatnya untuk adil dalam menilai, apalagi dosa lisan adalah salah satu dosa yang paling banyak menjerumuskan manusia ke dalam jilatan api neraka.

  “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.” (QS. Al-Hujurat : 6)

  “Hai orang-orang yang beriman hendaklah ka…

  Catatan popular daripada blog ini

  Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

  Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

  Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

  Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


  Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

  [Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI