Langkau ke kandungan utama

RAHSIA JUTAWAN TELCO TERBONGKAR, HANYA MENGGUNAKAN MODAL RM100 SAHAJA

 




Nama saya Mazelan Abas. Tahun 2010, saya menjalankan satu bisnes sampingan ala-ala MLM. Bisnes simkad Tone Excel. Ia bekerjasama dengan Tune Talk dan Air Asia. Kerjanya CARI ORANG, cari pelanggan, jika ada yang ingin menggunakan simkad ini. Saya akan mendapat komisyen setiap kali mereka topup. Pada awalnya, seperti biasa, saya ditertawakan, dicemoh, ramai yang tidak percaya, diperlekehkan, sudah menjadi makanan ruji ketika itu. Tetapi saya tetap meneruskan promosi, promosi dan promosi sehingga ke hari ini, tanpa berhenti walaupun masih dicemoh hingga ke hari ini.
Sekarang sudah tahun 2015, dalam 5 tahun ini, saya sudah melangsaikan kesemua hutang2 dengan bank. Sudah memberhentikan isteri saya daripada seorang guru kepada suri rumah dan saya beri gaji 20k kepadanya setiap bulan. Saya sudah membeli secara tunai 4 bidang tanah, membeli secara tunai 2 biji BMW, membeli secara tunai 3 buah rumah dan salah sebuahnya berharga 2 juta ringgit. Saya sudah membeli secara tunai speed boat dan jet ski. 
Kesemuanya 100% melalui komisyen yang saya perolehi setiap bulan dari bisnes ToneExcel ini. Manakala orang yang suka mencemoh dahulu, saya lihat mereka masih di takuk lama, sedang memerah otak untuk mencari idea baru bagi cemohan yang baru.

Bila orang mencemoh saya tidak pernah memperdulikan, tidak bermusuh, tidak marah dan juga tidak berkecil hati dengan mereka. Saya tetap berusaha untuk berbaik dengan mereka. Saya tidak pernah kisah jika orang tak mahu join bisnes ini, saya tidak pernah kisah jika orang mencemoh bisnes ini, saya tidak pernah kisah jika orang tak layan ajakkan saya untuk buat bisnes ini, sebab yang itu semua bukan kerja saya. Kerja saya hanyalah promosi, promosi dan promosi. Saya akan sangat kesah jika saya berhenti buat kerja saya. Itulah yang saya lakukan selama 5 tahun didalam bisnes ToneExcel ini. Promote setiap hari, tanpa memperdulikan samada ada orang nak join atau tidak.

Jika anda rasa mampu buat seperti apa yang saya buat, anda memang berhak mendapat mendapat apa yang saya dapat, dan anda mungkin anda dapat jauh lebih baik daripada apa yang saya dapat. Amin.

Mazelan Abas

 http://www.kelabsimkad.com/


Formula Mudah untuk Menjadi Jutawan Online.


ANDA ADA RM55.00...

ANGGAP JE LA RM55.00 NI PERGI BAWA ANAK-ANAK MAKAN KFC...KALAU SATU KELUARGA.. BAHKAN LEBIH DARI RM55.OO...

MARI KITA KIRA..

JIKA ANDA BELI 1LOT PAKEJ YANG KAMI SEDIAKAN

HANYA RM55.00 SEKALI SEUMUR HIDUP...

ANDA AKAN DIBAYAR BONUS RM400.00 PENDAPATAN PASIF.

DENGAN RM400 ITU ANDA ULANGI LAGI BELI LOT DENGAN KAMI...
DENGAN RM400 INI ANDA DAPAT BELI LAGI 7 LOT.
DAN DENGAN 7 LOT INI ANDA AKAN DI BAYAR BONUS PASIF SEBANYAK RM2800.00...

DENGAN RM2800 ANDA BELI LAGI 50 LOT...
DENGAN 50 LOT ANDA DAPAT RM20,000.00

DENGAN RM20,000 ANDA BOLEH BELI LAGI 363 LOT...
DENGAN 363 LOT ANDA DAPAT BONUS RM145,200.00

DENGAN RM145,200 ANDA BOLEH BELI LAGI 2640 LOT..
DENGAN 2640 LOT ANDA DAPAT BONUS

RM1,056,000.00
TENGOK!!!!

KINI ANDA SUDAH BERGELAR JUTAWAN...BIZ-55...ONLINE....

MAKLUMAT DAN DAFTAR VIP DENGAN KAMI

: http://biz55.lot.my

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Dari penjual burger, kini miliki kilang sendiri

Mohd Izzuddin dan isteri bersama produk patty burger keluaran mereka KIRA-kira 20 tahun lalu, dia hanya seorang peniaga burger di sebuah gerai di tepi jalan berhampiran sebuah kolej di Taman Gelora, Kuantan, Pahang.
Baginya, perniagaan gerai burger yang diusahakan ketika itu lebih daripada sebagai sumber pendapatan kerana dia turut mencari pengalaman berdepan selok-belok perniagaan demi mencapai wawasan masa depannya untuk bergelar seorang usahawan. Kini Mohd Izzuddin Mohamed, 41, berada di landasan tepat dalam merangka arah tuju wawasannya itu apabila dia berjaya mengembangkan perniagaan daripada peniaga burger biasa kepada perniagaan francais jenamanya sendiri, Akie Burger, di bawah Program Pra Francais Perbadanan Nasional Berhad (PNB).
Dia yang berpandangan jauh ke depan dalam perniagaan pada mulanya membuka beberapa gerai burger di sekitar Kuantan yang diuruskan sendiri pada 2009 sebelum mengambil keputusan membuat sendiri patty burger untuk kegunaan gerainya. Ketika itu dia hany…

Guru tertipu skim pelaburan dijanjikan jiran

KUANTAN- Seorang guru wanita membuat laporan polis terhadap pasangan suami isteri yang juga jirannya selepas rasa tertipu dalam urusan pelaburan crypto-coin yang disertai melalui pasangan sejak tahun lalu.


Wanita berusia 57 tahun dari Lipis itu bertindak demikian bagi menuntut kembali wang pelaburannya berjumlah RM18,000 daripada pasangan berusia 60 dan 62 tahun itu kerana mendakwa langsung tidak menerima sebarang keuntungan hasil pelaburan tersebut.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof berkata, mangsa yang juga pengadu dalam kes itu sudah bersemuka dengan jirannya (penama) bagi menuntut wangnya kembali namun mereka gagal memulangkan balik dengan alasan wang pelaburan sudah berada dalam sistem.


Menurutnya, guru berkenaan diperkenalkan tentang skim pelaburan tersebut oleh jirannya (isteri) pada September tahun lalu dan dipelawa untuk menyertai pelaburan yang kononnya menjanjikan keuntungan lumayan yang diuruskan suaminya.

“Pengadu mendak…

Cara mudah menjadi Jutawan melalui ASB?

Bagaimana RM537 Menjadi RM340,000 Dengan Teknik ASB??

Buat duit dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) semakin popular disebabkan pulangannya yang agak konsisten. Pada tahun 2013 dividen ASB ialah 8.7% termasuk bonus dan 8.5% pada tahun 2014 yang lalu. Mereka yang tidak merebut peluang keemasan di depan mata ini memanglah merugikan.

Ramai di antara kita yang merungut kerana tidak mempunyai duit lebih untuk
disimpan di ASB. Sebenarnya ianya bergantung bagaimana kita menguruskan kewangan bulanan yang kita dapat. Yang terbaik ialah kita simpan dahulu dan lebihnya kita gunakan buat perbelanjaan. Bukannya belanja dulu baru simpan! Konsep ini dah terbalik.

Sebagai contoh, jika anda mendapat gaji RM2,000 sebulan, anda perlu menyimpan
30% dahulu atau RM600 ke ASB. Baki RM1,400 barulah anda gunakan untuk membayar
rumah, kereta dan bil yang selainnya. Kalau tak cukup, anda perlu rombak
semula gaya hidup anda untuk menampung perbelanjaan baki tadi.

Jadi bagaimana untuk kita buat duit dengan ASB. A…

Panas!!! Ahli-Ahli Umno Saman Felda!!!

Peneroka Umno gugusan Chini 3 saman Felda

KUALA LUMPUR, 5 Dis: Selepas berhadapan kontroversi Pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) menghambur kata-kata kesat kepada peneroka, kini giliran agensi kerajaan itu pula menerima surat saman daripada peneroka.

Menurut Pengerusi Biro Felda dan Orang Asal PKR, Suhaimi Said, tindakan menyaman Felda itu ekoran peneroka-peneroka dari Gugusan Keratong dan Gugusan Chini 3 tidak berpuas hati kerana mendakwa agensi itu memanipulasikan Kadar Perahan Gred (KPG), lapor KeadilanDaily.

“Seramai 380 peneroka dari gugusan Felda Keratong dan 690 peneroka daripada gugusan Felda Chini 3 menyerahkan borang Warrant To Act melantik peguam-peguam dari Tetuan Daim & Gamany, Kuala Lumpur untuk menyaman Felda kerana manipulasi KPG.

“Mereka hanya diberikan di antara 18 peratus hingga 19 peratus sahaja peratusan perahan KPG, suatu pengiraan yang sangat rendah dan tidak berpandu kepada realiti sebenar,” kata Suhaimi dalam satu kenyataan.
Kat…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI