Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2016

Telco Tone Excel Tune Talk Menawarkan Cabutan Bertuah RM1 Juta Hadiah Utama.

MEMORANDUM : SIAPAKAH JUTAWAN TONE GROUP YANG BARU?
MEMORANDUM

Tarikh : 22hb Disember 2016
Rujukan: RM1,000,000 Kempen_2017

Kepada: Semua ahli Tone Excel & Tone Plus

Bagi tahun 2017, pihak pengurusan dengan sukacitanya mengumumkan peraduan berikut,
Siapakah yang akan menjadi Jutawan Tone Group yang baru?

Hadiah peraduan adalah seperti berikut:

Hadiah Pertama : RM1,000,000/=
Hadiah Kedua    : RM100,000/=
Hadiah Ketiga    : RM10,000/=
Hadiah Saguhati: RM3,000 x 5

PNB umum dividen 6.75 ASB

Abdul Wahid (kiri) bersama Ketua Pegawai Eksekutif PNB, Datuk Abdul Rahman Ahmad ketika majlis pengumuman dividen dan bonus ASB serta ASN. AMANAH Saham Nasional Berhad  (ASNB), syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak 6.75 sen seunit dan bonus sebanyak 0.50 sen seunit untuk tabung Amanah Saham Bumiputera (ASB), bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2016.

Pengerusi Kumpulan PNB, Tan Sri Abdul Wahid Omar berkata, lebih sembilan juta pemegang unit yang melanggan lebih daripada 143 bilion unit ASB akan menikmati pengagihan pendapatan berjumlah RM9.78 bilion dan pengagihan bonus berjumlah RM500.40 juta.

“Kami bersyukur dengan prestasi ASB yang masih mampu beri pulangan yang kompetitif serta pulangan yang terbaik dalam kalangan instrumen yang seumpamanya meskipun pulangan pasaran saham telah mencatatkan pulangan negatif dalam tempoh tiga tahun berturut-turut,” katanya pada majlis pengumuman agihan pendapatan ASB, semalam.

Pada majli…

DANA UNTUK PERNIAGA DAN RAKYAT

Sertailah Dananiaga sekarang, terbaru Di Malaysia, kepesatan EKONOMI negara yang semakin berkembang, memberi impak yang sangat POSITIF kepada Usahawan kecil dan besar.  Banyak peluang perniagaan boleh diceburi, dan masyarakat juga tidak terlalu berkira untuk berbelanja. 
Memiliki perniagaan sendiri dilihat sebagai salah satu cara yang paling mudah untuk menaikkan TARAF HIDUP seseorang itu.  Bagi mereka yang tiada pengalaman dalam perniagaan namun berminat membuka perniagaan sendiri sebagai alternatif untuk memenuhi keperluan hidup yang semakin meningkat.  
DanaNiaga2u.com adalah sebuah platform direka khas untuk Rakan Komuniti membantu memberi ilmu dan panduan kepada mereka yang BARU dan ingin memulakan perniagaan secara BERKUMPULAN.  
Konsep promosi mudah dan senang. Ada handphone dan capaian internet, anda layak menyertai Komuniti DanaNiaga2u.com. Daftar sekarang hanya RM10.00 sahaja Kliksini 
http://www.kelabsimkad.com

DanaNiaga Untuk Rakyat hanya RM10.00 je modal permulaan

Perniagaan Internet / OnlineDanaNiaga2u.com adalah sebuah platform direka khas untuk Rakan Komuniti membantu memberi ilmu dan panduan kepada mereka yang BARU dan ingin memulakan perniagaan secara BERKUMPULAN.

Konsep promosi mudah dan senang. Ada handphone dan capaian internet, anda layak menyertai Komuniti DanaNiaga2u.com.

Bersiap Sedialah untuk Menerima Pendapatan yang Tidak Masuk Akal Dengan Sistem Autodownline & Autoplacement

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan? Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan. Anda nak tahu? 

Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami : 

Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement 
Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan 

Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini. Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seorang Jutawan …

Dulu jurutera, kini Sifu FB Ads

Jamal (duduk, dua kanan) bersama Hussamuddin (duduk, tiga kanan) ketika mengadakan lawatan ke Kompleks Kumpulan Media Karangkraf.

SELARAS dengan populariti Facebook di kalangan usahawan-usahawan tempatan yang menggunakan pengiklanan Facebook dalam perniagaan, melonjakkan lagi nama Jamaluddin Bahari atau lebih dikenali sebagai Sifu Jamal.

Anak kelahiran Temerloh, Pahang ini memulakan langkah dalam dunia pemasaran dan pengiklanan internet apabila mendapat inspirasi daripada ikon jutawan internet, Irfan Khairi pada akhir 2008.

Jamal yang mempunyai Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam di Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu berkata, pada mulanya dia menjadikan perniagaan internet ini secara sambilan ketika masih bekerja sebagai jurutera awam di Jabatan Kerja Raya (JKR).
Selepas membaca sebuah artikel berkaitan perniagaan internet itu, dia mula mencubanya.
“Namun, saya tidak ada modal untuk menjual produk, jadi saya bermula dengan menghasilkan e-book dalam genre panduan suami isteri.

“Ket…

Marketing Pelan Syarikat Telco Tone Excel

Bila anda perkenalkan (sponsor) orang, orang itu akan membeli KAD SIM Tone Excel – WOW. Apabila anda mendaftar mereka secara terus atas tajaan anda, maka anda dapat Insentif RM20.00. Seterusnya, setiap kali beliau Top Up KAD SIM tersebut anda akan dapat komisyen tak kiralah di mana mereka beli Top UP itu.

Inilah yang best, kerja sekali tetapi pendapatan berulang kali selagi mereka Top Up. Berikut adalah jumlah komisyen yang akan anda terima:

1. Pendapatan Insentif BONUS RUJUKAN
Jika anda sponsor seramai 10 orang dibawah tajaan anda di L1 (level pertama) dalam sebulan, maka anda layak menerima insentif ini pada kadar RM20.00 seorang iaitu sebanyak:
RM20.00 x 10 orang = RM200.00
RM200.00 sebulan!!




2. Pendapatan Insentif KOMISYEN TOP UP
A. Tahap I : Jumlah Top Up peribadi bulanan anda RM20.00-RM59.99

Setiap level adalah infiniti, ini bermakna anda boleh sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana level.

Contohnya:

Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama), m…

PELABURAN MODAL KECIL SERTAI SEKARANG!!

Bonus TuneTalk/ToneExcel Bahagian ini adalah yang paling saya suka nak share dengan anda semua. Sebagai pengguna TuneTalk/ToneExcel anda layak mendapat 2 bonus yang di janjikan pihak syarikat iaitu fast track bonus (bonus pengenalan) dan topup komisen.
Fast Track Bonus
Jika anda berjaya menjual simkad kepada kenalan anda, pihak syarikat berbesar hati untuk memberi anda RM20 sebagai komisen penat lelah anda. Ia akan dibayar sekali sahaja ke dalam akaun bank anda.
Cuba bayangkan anda berjaya mendapat 10 orang kenalan jumlah komisen akan menjadi RM200 banyak kan. Bonus akan di masukkan sebulan sekali sahaja bergantung pada tarikh anda daftar simkad tersebut. Contohnya jika anda menaja 1-15hb bonus dibayar hujung bulan dan jika anda menaja 16-31hb bonus akan dibayar 12hb bulan hadapannya.

Komisen Top up
Yang ni lg best daripada fast track bonus, anda bakal mendapat 20% komisen daripada jumlah rakan-rakan anda yang top up tiap-tiap bulan. Untuk top up pun diorang takyah cari ki…

Jutawan Aliff Syukri terima anugerah kepimpinan

Pengasas D'Herbs Holdings Sdn Bhd,Datuk Aliff Syukri menerima anugerah "Movers & Shakers,Small and Medium Enterprise" daripada Ahli Dewan Negara,Senator Abdul Halim Abdul Samad pada majlis iMillenium Leadership Award 2016 di Hotel Holiday Villa Subang,Subang Jaya..FOTO/AFIQ RAZALI
SUBANG JAYA - Usahawan terkenal, Datuk Aliff Syukri Kamarzaman antara penerima iMilennium Leadership Award 2016 bagi kategori 'Movers & Shakers Small and Medium Enterprise' di Hotel Holiday Villa Subang, sebentar tadi.

Beliau yang juga pengasas D'Herbs Holdings Sdn Bhd berkata, beliau sangat teruja dengan anugerah tersebut dan menganggapnya sebagai anugerah berganda kepadanya.

"Secara jujur anugerah saya ini adalah dalam memberi inspirasi di bidang kecantikan dan kosmetik agar terus berjaya ke peringkat global.

"Justeru saya menyarankan kepada usahawan terutama golongan muda agar teruskan usaha agar membuka mata masyarakat bahawa usahawan Melayu Bumiput…

ShopBack: Jualan Online terbesar di dunia 11 Nov ini!

KUALA LUMPUR – Platform pulangan tunai (Cashback) ShopBack menjangka jualan online terbesar di dunia pada 11 November ini yang dikenali sebagai ‘Singles Day’, akan meningkatkan jualan sekurang-kurangnya empat kali ganda kepada laman e-dagangnya di Malaysia.

“Dari kaji selidik online yang dijalankan baru-baru ini ke atas 2,000 responden di Malaysia, hampir 70 peratus darinya mengetahui tentang Singles Day, dan 90 peratus dari mereka akan membuat pembelian,” dedah Sharmeen Looi, Ketua Pegawai Operasi ShopBack Malaysia.

“Kami menyaksikan trafik web enam kali ganda lebih tinggi dari biasa, diarahkan ke laman rakan niaga kami pada 11.11 tahun lepas. Ia menghasilkan peningkatan jualan secara purata sebanyak 400 peratus.

Melihatkan kepada keinginan membeli-belah yang tinggi tahun ini, kami yakin akan mencapai 400 peratus nilai dagangan kasar (Gross Merchandise Value - GMV) sekali lagi bersama rakan niaga kami yang diterajui oleh Taobao, Tmall dan AliExpress dari kumpulan Alibaba,…

Takaful jutawan sedekah

Apa itu sedekah?

Sedekah merupakan amalan yang mempunyai kedudukan sangat tinggi di sisi agama Islam dan menjadi pemangkin kepada wujudnya masyarakat yang harmoni dan sejahtera. Sedekah dapat menjadikan seseorang hamba itu lebih bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakan ALLAH SWT terhadapnya.

Secara ringkasnya, sedekah boleh difahami sebagai memberi sesuatu atau barang kepada orang yang memerlukan dengan hati yang ikhlas. ALLAH SWT akan melipat gandakan setiap sedekah seorang hamba-NYA sekiranya sedekah tersebut disantuni dengan rasa ikhlas dan tidak disertai umpatan (cercaan) mahupun menyakiti perasaan penerima.

Bagi mereka yang sentiasa berlumba - lumba untuk menginfakkan harta di jalan Allah, maka ganjaran yang ditawarkan sangatlah bernilai dan terdapat dalam al-Quran pada surah al-Baqarah ayat 265 yang bermaksud: “Dan perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya untuk mencari reda ALLAH dan untuk memperteguh jiwa mereka, seperti sebuah kebun yang terletak …

Rakyat Malaysia diiktiraf dunia

Ketua Pegawai Teknologi, Muhd Azrainuddin (dua, kiri) selepas menerima anugerah daripada penganjur ekspo, William Ng. Turut hadir, Ketua Pegawai Pengurusannya, Nur Ezdiani Baharoddin dan Ketua Pegawai Eksekutif DinarDirham, Stelian Balta (dua, kanan).
MUHD Azrainuddin Zainal yang menerajui inovasi DinarDirham, mengharumkan nama Malaysia apabila diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai Penyedia Teknologi Kewangan Emas Paling Inovatif.

Beliau menerima anugerah itu semalam, di The China Forex Expo di Shenzhen, China, yang dihadiri ribuan pakar dan organisasi terlibat dalam industri teknologi kewangan.

Muhd Azrainuddin selaku pengasas DinarDirham, menerangkan DinarDirham adalah inovasi pertama di dunia yang belum pernah dibangunkan atau diguna pakai oleh mana-mana pihak sebelum ini.

“Ia dapat menyelesaikan pelbagai isu dan masalah timbul melalui transaksi yang telus, yang menggunakan teknologi blockchain," kata anak kelahiran Kuala Kangsar, Perak itu.

Teknologi blockc…

Cara kerja buat Tone Excel hingga jadi Jutawan

PAKEJ JUTAWAN



BELI 21 KEPING SIM KAD, 

KEPADA USAHAWAN YANG BENAR-BENAR INGIN BERJAYA DAN BERGELAR JUTAWAN.

Maybank menang anugerah emas jenama Putra buat kali ketujuh

Maybank Maybank meraih anugerah emas bagi kategori perbankan, pelaburan dan insurans buat kali ketujuh berturut-turut pada Anugerah Jenama Putra 2016 yang berlangsung baru-baru ini. Anugerah Jenama Putra merupakan pengiktirafan jenama tertinggi di Malaysia, mengiktiraf jenama pilihan dan dipercayai dalam kalangan rakyat Malaysia, yang diperoleh menerusi soal selidik pelanggan. "Lebih 6,000 responden memilih jenama kegemaran masing-masing, yang meliputi 24 kategori, di sepanjang soal selidik dijalankan di seluruh negara," kata Maybank dalam satu kenyataan Selasa. BERNAMA

Daripada pekerja kilang, sekarang sudah pun mencapai tahap JUTAWAN!

Mazelan Abas.Berasal dari Senggarang, Johor. Beliau adalah bekas pekerja kilang. Beliau adalah top-earner dalam Tone Excel. Beliau membeli kereta dan beberapa buah rumah secara 'cash'..
Orangnya simple dan sempoi selalu kelihatan dengan baju T putih dan seluar trek je.. Tapi duit berkepuk-kepuk dalam bank. Daripada pekerja kilang, sekarang sudah pun mencapai tahap JUTAWAN! Di atas tu bukan testimoni rekaan, malah merupakan bukti atau proof bahawa pendapatan besar bukanlah mustahil. Sama ada nak buat atau tidak je. http://toneexcel867366.blogspot.my/ http://www.kelabsimkad.com/

Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank Hanya 3 Langkah Mudah

Walau Anda Tak Faham Langsung Pasal Bisnes
Akaun Bank Anda Pasti Gemuk & Meletup!
Dengan Income RM44,660 Setiap Bulan
AUTOMATIK!


Rahsia Sebenar Sedut Duit Online Masuk Akaun Bank
Hanya 3 Langkah Mudah + Sistem Tersedia
Teknik COPY & PASTE Secara Sambilan Dari Rumah


Cukupkah Gaji Anda Setiap Bulan? Kereta yang Anda pandu sekarang dah habis bayar belum? Rumah yang Anda duduki, berapa tahun lagikah baru habis bayar pinjaman bank? Sekiranya Anda sudah berumah tangga, berapa orang anak yang Anda ada? 1 orang? 2 orangkah? Atau 5 orang? Bagaimana dengan tabung simpanan wang untuk persekolahan dan universiti mereka? Sudah cukup atau belum? Syukurlah sekiranya tubuh badan Anda masih sihat dan boleh bekerja menyara diri dan keluarga. Ada orang yang terpaksa membiayai kos perubatan yang mahal setiap bulan kerana menghidapi penyakit. Walau apa pun keadaan, PASTI setiap bulan akan ada duit yang keluar. Setelah duit gaji ditolak belanja, berapa lagi yang tinggal untuk tabungan? Cukup tak duit gaji…

Ternak udang sampai jadi jutawan

MINAT mendalam dalam dunia penternakan udang membolehkan seorang pemuda kini bergelar jutawan kerana mampu memperoleh pendapatan lima angka.

Vikraman Krishnamoorthy atau lebih mesra disapa Vikram menjelaskan, dia amat meminati bidang penternakan udang dan menceburi dunia penternakan ketika usia 25 tahun.

Menurutnya, ketika rakan sebaya masih tercari-cari kerjaya yang serasi, dia sudah memiliki azam setinggi gunung untuk menjalankan penternakan udang putih yang dikenali dengan nama Vanamei dan udang harimau yang dikenali dengan nama Monodon.

Sejak dari situ, Vikram terus mencari institusi yang mampu membimbingnya sekali gus menjadikan dia sebagai usahawan penternakan udang kerana memikirkan pulangan yang lumayan.

Usahawan Bimbingan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani melalui Program Latihan Kemahiran  Pertanian Kebangsaan oleh Majlis Latihan Pertanian Kebangsaan (NATC) ini meneruskan pembelajaran ke peringkat diploma bagi mendalami bidang tersebut.

Selepa…

Berita Baik Banglo bawah RM200,000 mampu milik

Mohd Zikri ( tiga, kiri) bersama kakitangan ZYQ Engineering.


SABAN tahun, harga rumah mencanak naik, kerana dikatakan mempunyai kaitan dengan harga hartanah yang meningkat, selain peningkatan kos bahan binaan.

Ramai mengeluh tidak mampu membeli rumah kerana kekangan kewangan.Bagi yang memiliki tanah sendiri, mereka bertuah kerana berpeluang membina rumah idaman, asalkan mempunyai bajet.
Ikuti perkongsian Ketua Pegawai Eksekutif ZYQ Engineering Sdn Bhd (ZYQ Engineering), Mohd Zikri Md Zaini, yang berpengalaman selama 10 tahun dalam bidang pembinaan, mengenai perkara ini.

ZYQ Engineering terkenal sebagai syarikat yang membangunkan kediaman mampu milik, dengan harga di bawah RM200,000. Kenapa memilih segmen pembangunan ini?

Saya melihat golongan golongan asnaf, fakir dan miskin sangat bertuah kerana banyak bantuan yang disalurkan oleh kerajaan. Namun, bagi golongan pertengahan, tiada bantuan tertentu, sedangkan golongan ini juga memerlukan sokongan.

Melihat perkara …

Rahsia Kejayaan Jutawan Datuk Seri Vida didedahkan

Hasmiza menghasilkan produk berkualiti dengan jualan tinggi.
BAIK orang dewasa mahupun kanak-kanak, sebut sahaja nama 'Datuk Seri Vida' atau 'Qu Puteh', pasti wajahnya segera terbayang di depan mata. Berpakaian serba glamor, diserikan pula dengan pelbagai hiasan 'bling-bling', termasuk cincin berlian di jari jemari dan semestinya crown yang bernilai hingga ratusan ribu, pemilik nama sebenar Datuk Seri Dr Hasmiza Othman, kini berjaya mencipta fenomena tersendiri menerusi empayar perniagaannya.

Akui Hasmiza atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida, beliau bukannya sengaja mahu mencipta publisiti atau mempamerkan kemewahan diri, sebaliknya ia adalah sebagai satu identiti untuknya mengetengahkan produk keluarannya.

Menyedari percaturannya itu turut diguna pakai oleh segelintir usahawan lain bagi mengetengahkan produk masing-masing, Hasmiza bagaimanapun menasihatkan agar mereka jangan terlalu ghairah sehingga merendahkan maruah sendiri.

"Imej ken…

Cara buat lebih banyak duit di Malaysia?

“Bagaimana agaknya cara yang boleh kita lakukan untuk buat lebih banyak duit?”

Perkongsian ini saya hasilkan bagi menambahkan pengetahuan dan juga bagi tujuan hiburan semata-mata. Mungkin ada beberapa kaedah yang saya ceritakan ini adalah kaedah yang praktikal, namun ada juga yang agak mustahil untuk berlaku kepada anda.

Walaubagaimanapun, daripada kaedah-kaedah yang saya ceritakan dalam ni, memang terbukti ada yang berjaya jadi kaya tau! Jadi, tanpa membuang terlalu banyak masa, apa kata saya kongsikan pada anda terus, apa dia cara-cara untuk menjadi lebih kaya yang boleh dipraktikkan jika di Malaysia.

(1) Kahwin dengan orang kaya

Ini biasanya hanya akan berlaku pada seorang wanita. Jarang saya dengar, ada orang lelaki yang dapat berkahwin dengan wanita yang kaya. In fact, mungkin satu-satunya cerita yang saya pernah dengar tentang seorang pemuda yang tidak berharta namun dapat berkahwin dengan seorang wanita yang kaya raya adalah kisah pernikahan antara Nabi Muhammad SAW d…

Cara mudah menjadi Jutawan melalui ASB?

Bagaimana RM537 Menjadi RM340,000 Dengan Teknik ASB??

Buat duit dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) semakin popular disebabkan pulangannya yang agak konsisten. Pada tahun 2013 dividen ASB ialah 8.7% termasuk bonus dan 8.5% pada tahun 2014 yang lalu. Mereka yang tidak merebut peluang keemasan di depan mata ini memanglah merugikan.

Ramai di antara kita yang merungut kerana tidak mempunyai duit lebih untuk
disimpan di ASB. Sebenarnya ianya bergantung bagaimana kita menguruskan kewangan bulanan yang kita dapat. Yang terbaik ialah kita simpan dahulu dan lebihnya kita gunakan buat perbelanjaan. Bukannya belanja dulu baru simpan! Konsep ini dah terbalik.

Sebagai contoh, jika anda mendapat gaji RM2,000 sebulan, anda perlu menyimpan
30% dahulu atau RM600 ke ASB. Baki RM1,400 barulah anda gunakan untuk membayar
rumah, kereta dan bil yang selainnya. Kalau tak cukup, anda perlu rombak
semula gaya hidup anda untuk menampung perbelanjaan baki tadi.

Jadi bagaimana untuk kita buat duit dengan ASB. A…

ASNB umum 6.10 sen seunit agihan pendapatan AS1Malaysia

Permodalan Nasional Bhd

AMANAH Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan Amanah Saham 1Malaysia (AS1Malaysia) adalah sebanyak 6.10 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 30 Sept, 2016 berbanding 6.40 sen seunit tahun lepas.

Pengerusi Permodalan Nasional Bhd (PNB), Tan Sri Abdul Wahid Omar berkata, agihan pendapatan melibatkan bayaran keseluruhan RM700.63 juta itu akan memberi manfaat kepada lebih 393,000 pemegang dengan langganan 11.49 bilion unit AS1Malaysia.

"Kesemua transaksi AS1Malaysia telah digantung mulai 23 September hingga 3 Oktober untuk melancarkan pengiraan agihan pendapatan," katanya kepada pemberita selepas pengumuman agihan pendapatan skim itu di sini, hari ini.

ASNB merupakan syarikat milik penuh PNB yang menguruskan unit dana amanah. Sehingga 23 September, AS1Malaysia mencatatkan pendapatan kasar sebanyak RM777.63 juta, kata Abdul Wahid.

Ibu bapa diseru menabung dalam SSPN-I Plus

Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh (tengah) menyampaikan replika cek bernilai RM5,000 sebagai insentif daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kepada seorang pengetua sekolah menengah di Besut yang berjaya membuka akaun Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) i Plus yang terbanyak pada Majis Jalinan Mesra PTPTN di SM Imtiaz Besut hari ini. - Foto Bernama
BESUT - Dalam usaha mentransformasikan budaya masyarakat daripada meminjam kepada menabung, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) menyeru ibu bapa agar menyertai Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN)-i Plus bagi memudahkan urusan kemasukan anak-anak mereka ke institusi pengajian tinggi kelak.

Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh berkata, penabungan pendidikan ini merupakan suatu tindakan yang amat baik dalam merancang masa depan dan perlu disambut oleh segenap lapisan masyarakat Malaysia demi masa depan mereka.

"SSPN-i Plus sememangnya merupakan su…

Maxis lancar MaxisONE Kid

Ketua Pascabayar Maxis, Arjun Varma (kiri) bersama kanak-kanak menunjukkan jam tangan MaxisONE Kids ketika pelancarannya di PUBLIKA Solaris Dutamas hari ini. Jam tangan MaxisONE Kids merupakan satu pelan pascabayar direka khas kerana dilengkapi dengan telefon pintar khas untuk kanak-kanak bagi ibu bapa memantau pergerakan dan aktiviti harian anak mereka. - Foto Bernama

PENYEDIA perkhidmatan komunikasi dan Internet, Maxis Bhd, hari ini melancarkan MaxisONE Kid, pelan pascabayar bagi membantu ibu bapa sentiasa berhubung dengan anak-anak mereka menggunakan jam pintar khusus.

Pelan pascabayar berharga RM58 sebulan itu disertakan jam pintar khusus, QQ, kad sim MaxisONE, 500 megabait, panggilan tidak terhad sehingga 10 nombor ke sebarang rangkaian tempatan serta mesej suara.

"Inovasi ini direka untuk kanak-kanak berusia empat hingga 10 tahun dan ibu bapa yang ingin sentiasa berhubung dengan anak-anak mereka tanpa mengira sejauh mana mereka berada," kata Ketua P…

WhatsApp perkenal sistem 'tag'

Gambar hiasan

APLIKASI popular, WhatsApp telah mengemaskini sistem mereka dengan menyertakan fungsi 'tagging' kepada para penggunanya.

Menurut laporan The Next Web, pengguna WhatsApp yang 'mute' perbualan kumpulan akan tetap menerima notifikasi jika mereka di'tag' di dalam perbualan.

Caranya, pengguna hanya perlu memasukkan simbol '@' diikuti dengan nama penerima notifikasi.
Pengguna juga boleh menggunakan fungsi tag untuk lebih dari satu pengguna.

Inisiatif terbaru WhatsApp ini dijangka memudahkan lagi pengguna untuk mengikuti perbualan dan perbincangan di WhatsApp.

Sinar Harian Online

 BUAT INCOME PASIF HANYA BERMODAL RM55 SAHAJA.

BELI LOT IKLAN DENGAN BIZ55DOTCOM

HARGA RM55 BERSAMAAN 1 LOT

PULANGAN YANG MEMBELI LOT DENGAN BIZ55DOTCOM

1 LOTAKAN DAPATRM400
2 LOTAKAN DAPAT RM800
10 LOTAKAN DAPATRM4000
100 LOT AKAN DAPATRM40,000

DAN SETERUSNYA..

JIKA NAK JADI JUTAWAN BELILAH 

3000 LOT AKAN DAPAT 
RM1,200,000.00 

BERMINAT layari http://biz55.lot.…

Peluang jana pendapatan dengan Secret Correa

Nor Azila
LOSYEN kurus sejuk, Secret Correa menyasarkan jualan sebanyak 300,000 unit bernilai RM13.2 juta sepanjang tahun 2016 berbanding RM1.9 juta tahun lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif SC Global Resources Sdn Bhd, Nor Azila Mohamad Azmi berkata, peningkatan lebih dari 500 peratus itu dibuat berdasarkan pelan pemasaran lebih agresif diatur untuk sepanjang tahun ini.

“Secret Correa mula berada di pasaran pada Oktober 2014, dengan jualan sebanyak RM50,000.
"Sambutan di luar jangkaan menyebabkan berlaku peningkatan jualan kepada RM1.9 juta tahun lalu.
“Sasaran peningkatan ini dibuat berdasarkan pelan pemasaran yang aktif bagi mempromosikan produk kesihatan," katanya.

Bahkan untuk empat bulan pertama sahaja dalam tahun ini, sebanyak 50,000 unit losyen Secret Correa berjaya dijual.

Malah keyakinan pihak syarikat bertambah seiring dengan pelan pemasaran yang betul dan berkesan.
"Pelan pemasaran syarikat merangkumi penambahan ejen dan stokis yang dilakukan secara agresif.
&…

Potensi Pendapatan 75k Sebulan Dengan Teknik kuasa Duplikasi!

BUAT INCOME PASIF HANYA BERMODAL RM55 SAHAJA.

BELI LOT IKLAN DENGAN BIZ55DOTCOM

HARGA RM55 BERSAMAAN 1 LOT

PULANGAN YANG MEMBELI LOT DENGAN BIZ55DOTCOM

1 LOTAKAN DAPATRM400
2 LOTAKAN DAPAT RM800
10 LOTAKAN DAPATRM4000
       100 LOT AKAN DAPATRM40,000

DAN SETERUSNYA..

JIKA NAK JADI JUTAWAN BELILAH 

3000 LOT AKAN DAPAT  RM1,200,000.00 

BERMINAT
layari : http://biz55.lot.my

Rugi RM215 juta angkara 'Love Scam'

Gambar hiasan
KUALA LUMPUR - Golongan wanita yang mempunyai krisis rumah tangga dan ibu tunggal berusia pertengahan dilaporkan cenderung menjadi mangsa sindiket penipuan 'Love Scam' atau cinta dalam talian yang didalangi lelaki warga asing.  

Mendedahkan perkara itu, Pegawai Penyiasat Bahagian Jenayah Siber dan Multimedia, Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Asisten Superintendan Mohd Syafiq Jinuin Abdullah berkata, wanita berusia antara 31 dan 40 tahun direkodkan antara paling ramai terpedaya dengan sindiket ini.

Katanya, faktor kesunyian dan masalah rumah tangga tidak harmoni yang sering didepani golongan wanita berkenaan mendedahkan diri mereka menjadi mangsa sindiket tersebut.  
Selain itu, beliau berkata individu yang tidak mempunyai masa untuk bersosial dan mencari teman hidup juga berpotensi menjadi mangsa sindiket berkenaan.   

"Mereka (anggota sindiket) ini mempunyai 'skrip' atau kata-kata manis untuk memikat dan me…

Pendapatan suku kedua 2016 KWSP susut

Ketua Pegawai Eksekutif KWSP, Datuk Shahril Ridza Ridzuan. KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) meraih pendapatan RM8.44 bilion bagi suku tahun kedua berakhir 30 Jun 2016, turun 26.04 peratus berbanding RM11.41 bilion pada suku sama tahun lalu. Aset pelaburannya pula meningkat 0.76 peratus atau RM5.17 bilion daripada RM684.52 bilion pada 31 Disember 2015 kepada RM689.69 bilion.

 Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Shahril Ridza Ridzuan, berkata sejak akhir tahun lalu KWSP sudah mula bersedia menghadapi persekitaran pasaran global dan domestik yang mencabar. Katanya, ketidaktentuan ini menjadi lebih sukar berikutan Brexit dan kejatuhan harga komoditi yang berterusan. "Kami menjangkakan kelembapan ekonomi global akan berterusan dan ketidakstabilan pasaran ekuiti akan meningkat. Keadaan pasaran juga menyaksikan kejatuhan harga saham, terutama sektor kewangan dan minyak dan gas berbanding suku tahun sama tahun lalu," katanya dalam satu kenyataan di si…