Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2015

Media Islam Melaporkan : Komando Militer Seprovinsi Al Anbar Dalam Serbuan Mujahidin IS, Dua Jenderal Shofawiy Tewas

Azzam Media – Serangan pasukan khusus istisyhadiyyin dalam skala besar kembali menghantam kekuatan militer rezim Rofidhoh Iraq. Kali ini menargetkan markas pusat Komando Operasi Militer Iraq Seprovinsi al Anbar di Utara Ramadi, tak jauh dari distrik Tsar Tsar, menjadi pukulan berat bagi Shofawi dengan tewasnya dua Jenderal Militer.

Berdasarkan laporan koresponden Azzam Media yang dikirimkan Kamis (12 Dzulqo’dah) siang ini, serangan bom syahid tersebut mengerahkan empat truk bermuatan bom, yang dioperasikan oleh enam kesatria pemburu syahadah.

Operasi ini sebagai aksi pembalasan atas gugur syahidnya Amir Daulah Islamiyyah untuk kota Jazirah al Kholidiyyah, al Akh Abu Rodhiy al Anshoriy di pertempuran menghalau serangan Shofawiyyin atas distrik Albu ‘Aitsah baru-baru ini.

Tone excel 23 ogos 2015 Di TV3

Berminat nak joint boleh masuk sini : KLIK

PROGRAM PENUHKAN AKAUN BANK ANDA..

Tauhid Dan Kewajiban Terhadap Orang Tua

{Dan (ingatlah), ketika Kami mengambil janji dari Bani Israil (yaitu): janganlah kamu menyembah selain Allah, dan berbuat kebaikanlah kepada ibu dan bapak kalian} [Al Baqarah: 83]. 
{Sembahlah Allah dan janganlah kamu mempersekutukan-Nya dengan sesuatupun. dan berbuat baiklah kepada dua orang tua ibu-bapak} [An Nisa: 36].
{Katakanlah, “Marilah kubacakan apa yang diharamkan atas kamu oleh Rabbmu. Yaitu janganlah kamu mempersekutukan sesuatu dengan Dia, berbuat baiklah terhadap kedua orang tua} [Al An‘aam: 151].
{Dan Rabbmu telah memerintahkan supaya kamu jangan menyembah selain Dia dan hendaklah kamu berbuat baik pada ibu bapakmu dengan sebaik-baiknya. jika salah seorang di antara keduanya atau Kedua-duanya sampai berumur lanjut dalam pemeliharaanmu, maka sekali-kali janganlah kamu mengatakan kepada keduanya perkataan “ah” dan janganlah kamu membentak mereka dan ucapkanlah kepada mereka perkataan yang mulia. Dan rendahkanlah dirimu terhadap mereka berdua dengan penuh kes…

Media Islam Melaporkan : AS Makin Kualahan Hadapi Negara Islam IS, Minta Australia Bantu Serang IS di Suriah

Shoutussalam – Daulah Khilafah semakin membuat negara-negara salib barat bingung dan ketakutan, Australia telah diminta Amerika Serikat untuk bergabung dalam kampanye serangan udara terhadap Daulah Islamiyah atau yang mereka sebut dengan ISIS di Suriah.

Dikutip dari The Guardian pada Jumat (21/8), permintaan resmi keterlibatan Angkatan Udara Australia (RAAF) serta serangan udaranya, disampaikan ke kedutaan besar Australia di Washington pada Kamis (20/8).

Surat itu mengatakan bahwa AS ingin pesawat tempur Australia menyeberangi perbatasan dalam mendukung operasi koalisi dan meningkatkan kemampuan dalam menangkap para mujahidin Khilafah yang mereka klaim melarikan diri dari Iraq.

“Sebenarnya, ada pertemuan yang dijadwalkan minggu ini, namun telah dibatalkan, sehingga kita tidak tahu apa yang diminta dari kita saat ini,” kata Pilbersek kepada Nine Network.
Anggota parlemen Australia dari Partai Liberal, Dan Tehan, yang juga merupakan kepala parlemen intelijen dan komite k…

Program perniagaan online 100% komisyen..

Penyerang import T-Team azam hasil lebih banyak gol

Lima gol yang dihasilkan pendatang baru pasukan T-Team, Tomislav Busic ketika menentang SPA Putrajaya dalam saingan Liga Perdana semalam, menyuntik semangat untuknya menghasilkan lebih banyak jaringan.
Penyerang berasal dari Croatia itu berkata dia mahu terus menghasilkan gol bagi membantu pasukan kelab berkenaan mencipta kejayaan lebih besar.

Namun, Busic mengakui komitmen serta semangat juang rakan sepasukan amat diperlukan dalam merealisasikan hasrat itu.
“Saya gembira dapat menghasilkan beberapa jaringan untuk membantu pasukan berada di kelompok atas liga,” katanya selepas T-Team kenduri gol dengan menewaskan SPA Putrajaya 7-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, semalam.
T-Team kekal di tangga kedua liga di belakang Kedah, atas kelebihan jaringan selepas terikat 42 mata dengan Pulau Pinang.
Busic mencatat nama selaku penjaring seawal minit ketiga diikuti empat gol lagi pada minit 27, 45, 49 dan 77 manakala dua lagi gol dihasilkan Sadriddin Abdullaev menerusi sepak…

Program Reseller Terbaik Tambah Duit Dalam Bank!..HANYA RM20.00 ONLY..

1 BULAN KERJA KUAT SIKIT BOLEH DAPAT SIDE INCOME MACAM INI.
DUDUK DEPAN LAPTOP BUKA FB JE.
SEMUA ORG BOLEH BUAT..


CIRI-CIRI HEBAT Modal Rendah Hanya RM20.00 SAHAJA!!100% komisyen milik anda!!Web promosi percuma!!Tanpa melalui akaun bank adminKomisyen terus ke akaun bank ANDATerima SMS duit dah masuk ke AKAUN!!! KLIK SINI...DAFTAR PERCUMA

1,000 peluk Islam setiap tahun

KUALA TERENGGANU – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menerima hampir 1,000 orang memeluk agama Islam setiap tahun di seluruh negara yang berdaftar di bawah pejabat agama daerah masing-masing.

Pengarah Bahagian Dakwah Jakim, Datuk Ali Mohammed berkata, pihaknya menerima ramai saudara baharu setiap tahun dan ia semakin bertambah.

Keadaan itu dilihat amat baik sekali bagi agama Islam kerana sudah ramai mereka yang bukan beragama Islam mahu memeluk Islam dan menghayati agama ALLAH SWT.

“Alhamdulillah setiap tahun kita menerima secara purata hampir 1,000 orang saudara baharu yang sudah lama menghayati agama Islam dan tidak dinafikan ada yang masih belum benar-benar mendalaminya (agama Islam).

“Mereka seperti inilah Jakim akan bantu supaya dapat memberi kefahaman tentang agama Islam dengan lebih jelas melalui pejabat agama daerah berdekatan,” jelasnya kepada media pada Majlis Semarak Kasih Aidilfitri bersama Saudara Baharu Muslim Negeri di Dewan Terbuka Kompleks Seri Iman,…

AS Sudah Gunakan Pangkalan Militer Turki Luncurkan Serangan Terhadap Negara Islam IS

KIBLAT.NET, Ankara – Amerika Serikat pada Rabu (12/8) meluncurkan serangan udara berawak pertama menargetkan kelompok Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) dari Pangkalan Udara Incirlik di Turki, menurut CENTCOM.

US Central Command saat dikonfirmasi oleh Anadolu Agency mengatakan bahwa serangan telah terjadi pada Rabu (12/8) tetapi tidak memberikan rincian tambahan.

Bulan lalu, Turki setuju mengizinkan pasukan koalisi pimpinan AS untuk meluncurkan serangan udara terhadap posisi ISIS dari Incirlik, terletak di dekat perbatasan Turki dengan Suriah yang dilanda peperangan.

AS mulai menerbangkan misi bersenjata dari pangkalan udara strategis di tenggara Turki akhir pekan lalu, dan melaksanakan serangan udara tak berawak pertama dari fasilitas tersebut pada Selasa lalu.
Selama akhir pekan, AS telah mengirimkan enam F-16, dan 300 personil Amerika ke pangkalan Turki.

Kurdistan Amerika – Antek Baru Andalan Amerika Di Syam Dan Irak Dalam Memerangi Negara Islam IS

{Kamu  kira mereka itu bersatu, sedang hati mereka berpecah belah} [al-Hasyr: 14].

Ketika pesawat tempur Amerika mulai membombardir kawasan Ayn al-Islam tahun lalu dalam rangka mendukung antek YPG mereka –cabang PKK Syria – dalam upaya menghalangi ekspansi Daulah Islam, para pendukung PKK secara antusias menyambut intervensi Amerika di kawasan tersebut. Kegembiraan mereka dilatari oleh kekuatan senjata angkatan udara  Amerika bahkan tidak surut ketika angkatan udara yang sama yang membinasakan Ayn al-Islam, merubah kota Kurdi menjadi tumpukan puing dan reruntuhan. Para salibis putus asa itu membutuhkan kekuatan antek yang kompeten di darat yang berarti mereka telah siap mengeluarkan ratusan juta dolar, bahkan lebih, untuk membantu melalui udara bagi sebuah organisasi yang masih dianggap memiliki entitas teroris.

Bagi PKK, itulah alasan untuk merayakannya. Tiba-tiba mereka memiliki kekuatan udara sendiri, dan sangat jelas para salibis juga membutuhkan mereka, dan sepanjang…

Anonymous Malaysia ancam serang siber 29, 30 Ogos

SHAH ALAM – [DIKEMASKINI] Satu kumpulan menggelarkan diri mereka ‘Anonymous Malaysia’ memuat naik video mahu mengancam Kerajaan Malaysia dan mengisytihar perang terhadap Perdana Menteri melalui Facebook rasmi kumpulan itu, pada 4 Ogos lalu.

Dalam video terbabit, kumpulan itu mengisytiharkan perang internet terhadap Kerajaan Malaysia dan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri dan menjangkakan serangan akan berlaku pada 29 hingga 30 Ogos ini, bermula 6 petang hingga 5 petang keesokannya.

Kumpulan itu memberi amaran, serangan dibuat selaras dengan demonstrasi Bersih 4.0 yang dijangkakan berlaku pada tarikh sama.

Pada tarikh itu, kumpulan tersebut menamakan beberapa laman web yang akan dijadikan sasaran serangan termasuk portal rasmi Perdana Menteri, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Polis Diraja Malaysia selain 150 portal web yang terpilih.

Penggodam mendakwa, pentadbiran Najib membawa Malaysia ke ambang kejatuhan selain menyalahkan Perdana Menteri itu terhada…

Seks tarikan ajaran sesat

BAGI kelangsungan hidup satu ajaran yang telah diisytiharkan sesat dan haram, tidak sedikit kumpulan menyeleweng menggunakan beragam cara termasuk dengan melanggar ketentuan agama. Salah satunya menggunakan umpan seks.
Nama juga ajaran sesat, meskipun tahu seks yang tiada ikatan sah itu haram dan bertentangan nilai-nilai sosial kemasyarakatan, namun perkara itu seolah-olah dijadikan senjata ampuh untuk meraih ahli dan simpati orang ramai.
Dalam Islam, ‘hal ehwal’ seks telah diinstitusikan melalui perkahwinan. Menerusi institusi ini, keperluan seks tidak hanya bagi memenuhi kehendak syariat Islam, akan tetapi ‘seks syari’e ini menjamin terbentuknya generasi yang diridai oleh Allah. Dalam kamus ajaran sesat, keperluan seks yang berasaskan hukum syarak, hanya akan menghilangkan kerelevanan identiti dan kewujudan mereka.
Sebab itu didapati dalam ajaran sesat, seks diamalkan secara bebas tanpa ada kawal selia agama hatta oleh kepimpinan tinggi kumpulan tersebut. Malah, ada se…

MARILAH BERGABUNG BERSAMA KHILAFAH

Syaikh Hafizh Sa’id Khan
Alih Bahasa: Usdul Wagha
=================== Segala puji bagi Allah, kita memuji-Nya, meminta pertolongan pada-Nya, memohon ampunan-Nya, beriman kepada-Nya dan bertawakkal pada-Nya. Kami berlindung kepada Allah dari keburukan nafsu kita dan dari kejahatan amal kita, siapa yang diberi petunjuk oleh Allah maka tidak ada yang mampu menyesatkannya, dan siapa yang disesatkan oleh-Nya maka tidak ada yang dapat memberinya petunjuk. Aku bersaksi tidak ada ilah yang berhak diibadahi selain Allah saja, tidak ada sekutu bagi-Nya, dan aku bersaksi bahwa tuan kami dan pembesar kami; Muhammad adalah hamba dan Rasul-Nya. Amma ba’du;
Aku berlindung kepada Allah dari setan yang terkutuk 
“Wahai orang-orang yang beriman! Apabila kamu bertemu pasukan (musuh), maka berteguh hatilah dan sebutlah (nama) Allah banyak-banyak (berzikir dan berdoa) agar kamu beruntung. Dan taatilah Allah dan Rasul-Nya dan janganlah kamu berselisih, yang menyebabkan kamu menjadi gentar dan…

Kerana 7 sebab saya menyertai Tone Excel..??

1. Kerana selama ini pun saya berbelanja beli top up..

2. sambil menguna sim kad, saya boleh menjual sim kad dengan tidak perlu mengeluar modal yang besar..

3. kerana tone excel compeny pertama dalam dunia yang membayar cash back 3 peratus kepada penggunanya.

4. product wajib guna..

5. compeny kukuh dan sudah melebihi 5 tahun..

6. modal perniagaan sangat kecil, untuk memulakan perniagaan

7. pasaran luas, dan plan perniagaan yang sangat luar biasa..

Jom singgah ke blog dan kelab kami

http://te2u.blogspot.com

PERNIAGAAN ONLINE 100%..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera;

Untuk maklumat lanjut;

http://www.VGlobalBiz.net/cp-amry
http://www.VGlobalBiz.net/cp-amry
http://www.VGlobalBiz.net/cp-amry

Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk HEBAT, sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.

Terima kasih
---
MOHD AMRI BIN MOHAMAD NOR
Layari http://www.VGlobalBiz.net/cp-amry

SYARIKAT TELEKOMUNIKASI PERTAMA DI DUNIA MEMBERI REBET TUNAI

BERMINAT DAFTAR SINI

MEREKA DUSTA – DEMI ALLAH – KAMI BUKANLAH KHAWARIJ

Oleh: Abu Sulaiman Al-Jahbadziy Alih Bahasa: Abu Zakariyya Muraja’ah: Abu Sulaiman Al-Arkhabili كذبوا والله لسنا خوارج MEREKA DUSTA – DEMI ALLAH – KAMI BUKAN KHAWARIJ
Khawarij itu tidak menganggap wajibnya khilafah dan tidak juga wajibnya imam secara muthlaq. Kami tidak melihat hal ini kecuali ada pada musuh Daulah Islam.

Khawarij adalah orang-orang yang memberontak kepada imam yang telah sempurna syarat-syarat bai’ah ‘ammah (bai’at umum). Dan imam yang telah dipilih oleh sejumlah ahlul halli wal ‘aqdi. Dan sungguh khalifah Ibrahim bin ‘awwad –semoga Allah menjaganya- telah menyempurnakan syarat-syarat bai’ah ‘ammah(bai’at umum) secara sempurna. Dan pemilihannya pun telah terlaksana dihadapan sejumlah ahlul halli wal ‘aqdi.

Maka siapakah orang-orang khawarij itu?

Khawarij adalah orang-orang yang mengkafirkan kaum muslimin dengan sebab dosa besar. Dan sungguh kami telah melihat mereka mengkafirkan tentara-tentara khilafah dengan sebab membunuh kaum muslimin berdasarkan angga…