Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2015

Agihan pendapatan ASB 7.25 seunit

AMANAH Saham Nasional Berhad (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 7.25 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2015.

Pengerusi PNB, Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid berkata, peruntukan agihan itu membabitkan pembayaran sebanyak RM10.41 bilion iaitu peningkatan 4.3 peratus berbanding RM9.98 bilion yang dibayar pada tahun lalu, manakala peruntukan bonus adalah sebanyak RM451.73 juta.

“Pembayaran akan memberi manfaat kepada 8.87 juta pemegang unit melanggan 142.54 bilion unit ASB.

"Kadar agihan pendapatan dan bonus ini kompetitif jika dibandingkan instrumen-instrumen pelaburan lain yang sesuai dijadikan perbandingan,” katanya dalam majlis pengumuman agihan pendapatan ASB di Kuala Lumpur, semalam.

Sehingga 23 Disember 2015, jumlah pendapatan kasar ASB RM10.06 bilion dengan pengiraan agihan pendapatan berdasarkan purata baki p…

ASNB umum dividen 6.10 sen untuk 2015

KUALA LUMPUR - Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Bhd (PNB), hari ini mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember, 2015, berbanding 6.45 sen seunit yang diagihkan pada 2014.

Pengerusi PNB, Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid berkata, agihan pendapatan itu membabitkan pembayaran sejumlah RM106.72 juta dan memberi manfaat kepada 1.25 juta pemegang unit yang kini memiliki sejumlah 1.75 bilion unit ASN.

"Sehingga 23 Disember, ASN mencatatkan pendapatan kasar sebanyak RM126.27 juta," kata beliau pada sidang akhbar selepas mengumumkan agihan dividen itu di sini, hari ini
Daripada jumlah berkenaan, keuntungan daripada jualan saham menyumbang 63.3 peratus, diikuti dengan pendapatan dividen daripada pelaburan dalam syarikat-syarikat (28 peratus) dan instrumen lain (8.7 peratus).

Sementara itu, Presiden dan Ketua Pegawai Ekseutif PNB, Tan S…

Pidato Amirul Mukminin : “Maka Tunggulah Sesungguhnya Kami Menunggu Bersama Kalian”

Bismillahirrahmanirrahim
Muassasah Al Furqan Media Produksi Menghadirkan Audio Amirul Mukminin Abu Bakar Al Husainiy Al Qurasyi Al Baghdadiy -hafidzahullah- Dengan judul “Maka Tunggulah Sesungguhnya Kami Menunggu Bersama Kalian” Alih bahasa Mowahhed Militant Muraja’ah: Abu Sulaiman Al Arkhabiliy
Segala puji hanya bagi Allah, kami memuji-Nya, memohon pertolongan dari-Nya, dan memohon ampun kepada-Nya. Kami berlindung kepada Allah dari keburukan keburukan jiwa kami, dan dari kejelekan-kejelekan amal kami. Barangsiapa yang diberi petunjuk oleh Allah maka tidak ada yang bisa menyesatkannya dan barangsiapa yang disesatkan-Nya maka tidak ada yang bisa memberinya petunjuk. Aku bersaksi bahwa tidak ada Ilah yang berhak diibadati kecuali Allah saja tidak ada sekutu bagi-Nya dan aku bersaksi bahwa Muhammad -Shallallahu ‘alaihi wasallam- adalah hamba dan Rasul-Nya.

Amma Ba’du:


Allah Ta’ala berfirman :

قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلا إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُم…

LAPORAN VIDEO : Industri Networking Telkomunikasi semakin pesat membangun di Malaysia.

DAFTAR LAJU-LAJU KAT LINK INIhttp://autod9.com/army

Celcom tawar dua pelan internet terbaik

PEMBEKAL rangkaian data terkemuka, Celcom Axiata Bhd (Celcom) kembali menawarkan pengalaman pakej internet dengan peranti baharu khusus kepada pelanggan Celcom bermula musim perayaan ini.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, Celcom berkata, pelan itu adalah First Blue dan First Gold yang menawarkan pengalaman internet terbaik, sekali gus menyasarkan menjadi juara internet di negara ini.
Internet First Gold akan memberikan internet dan data sehingga 40GB dengan komitmen bulanan hanya RM100.

Ketua Pemasaran dan Jualan Celcom, Zalman Aefendy Zainal Abidin berkata, dengan peningkatan permintaan internet dalam kalangan pengguna hari ini, pelan internet First akan memenuhi dan meningkatkan keperluan komunikasi digital dan pengalaman pelanggan bagi menawarkan pelan internet yang terbaik.
"Ia termasuk pelan bundle dengan peranti terkini di pasaran bermula semalam, termasuk iPad Mini 4 16GB, iPad Mini 4 64GB and iPad Pro 128GB," katanya.

Pelan First Gold me…

KILANG PROSES AYAM SABUNG BEKALAN AIR HARAM

KLANG - Tindakan sebuah kilang memproses ayam di Batu 4, Jalan Keretapi Lama membuat penyambungan secara haram ke paip utama Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) hampir setahun lalu menyebabkan syarikat itu menanggung kerugian kira-kira RM112,000.

Ketua Komunikasi Korporat Syabas, Amin Lin Abdullah berkata, pemeriksaan mendapati lebih kurang 7.61 meter padu air digunakan premis itu untuk tempoh sehari.

“Siasatan awal mendapati tetiang meter milik premis itu berada dalam keadaan tertutup dengan menggunakan 'brass plug' berukuran 20 milimeter (mm).

“Pemilik kilang itu dipercayai membuat sambungan secara terus dari paip utama Syabas ke dalam premis dengan menggunakan paip polimer berukuran 32 mm,” katanya pada sidang media selepas serbuan oleh Syabas dan SPAN di lokasi, semalam.

Menurutnya, sambungan itu juga menyalurkan bekalan air ke dalam sebuah tangki simpanan air yang dibina dalam premis tersebut.

“Ujian klorin di tapak mengesahkan bekalan air yan…

"URUSKAN KEWANGAN KELUARGA ANDA DENGAN BIJAK"

Tone excel beri kita pendapatan sampingan untuk sediakan PAYUNG untuk masa depan anak2 anda. ditambah dgn masalah ekonomi sekarang,anda rasa gaji anda cukup ke & agaknya sampai bila boleh bertahan?

Klik dan daftar disini

autod9.com/army

SISTEM KEJAYAAN : sasaran yang baru untuk menceburi industri online bisnes

Alhamdulilah

semua ejen berasa happy, sebab banyak dapat closed, memang terbaik sistem kejayaan dapat bantu ejen saya menambah pendapatan bulanan mereka.

 http://autod9.com/army

Bank Rakyat tawar promosi baharu

BANK Rakyat kini menawarkan promosi kadar keuntungan istimewa kepada pelanggan pembiayaan peribadi sektor swasta.

Dalam satu kenyataan, kadar keuntungan sebelum ini diturunkan kepada 4.99 peratus untuk tempoh pembiayaan sehingga 10 tahun.

Kempen tersebut terbuka kepada pelanggan baharu dan sedia ada, menawarkan penjimatan sebanyak RM38 sebulan bagi pembiayaan sebanyak RM100,000 untuk tempoh 10 tahun.

Manakala, pembiayaan sebanyak RM150,000 pula, pelanggan bakal menikmati  penjimatan sebanyak RM56 sebulan bagi tempoh sama.

Promosi itu dibuka selama tiga bulan sahaja bermula November 2015 sehingga Januari 2016.
Sekali gus melayakkan pemohon untuk menyertai Kempen Realizing Dreams yang berlangsung sehingga Mac depan.

Menerusi kempen itu, pemohon pembiayaan peribadi bukan sahaja berpeluang memenangi hadiah utama iaitu pembiayaan percuma, malah pelbagai hadiah menarik menanti pemohon yang bertuah.

Pelanggan yang berminat boleh menghubungi pusat panggilan tele-Raky…

JOM JOINT SISTEM KEJAYAAN DENGAN GROUP TeAutoNetwork.com/1444

TeAutoNetwork.com/1444

Sistem untuk membantu anda mencari tajaan dan membina rangkaian dengan MUDAH dan menjana Pendapatan Aktif ke Pasif dan terbuka kepada semua pengguna handphone tidak kira dari Telco mana sekalipun.


OPEN FOR ALL !

1. http://teautonetwork.com/1444
2. http://teautonetwork.com/3721
3.http://teautonetwork.com/4082
4. http://teautonetwork.com/4476
5.http://teautonetwork.com/5451
6. http://teautonetwork.com/6218

DAFTAR SEKARANG TEAM KAMI..

TERBAIK!! : Cabutan bertuah kepada pengguna Telco Tone Excel..

Ada lebih kurang 30juta pengguna talian telefon di malaysia ni

YG BELUM MENGGUNAKAN TONE EXCEL

tapi anda hanya memerlukan 30 ORANG SAHAJA
untuk pastikan 4 ANGKA DALAM GENGGAMAN ANDA & AKAN MENINGKAT SENDIRI SETIAP BULAN SERTA DIBAYAR TANPA GAGAL PADA ANDA SMPAI BILA2..

Cer click dan daftar je disini

autod9.com/army

JOM DAFTAR NOW!! : TeAutoNetwork.com Hari Hari Hari Gaji

BERITA BAIK!! : Pengguna Telco Maxis, Celcom, Digi dan sebagainya BOLEH menyertai TEAUTONETWORK.COM

Kelebihan yang ada di TEAutoNetWork.com (ANW)
Antara soalan-soalan yang kami terima sepanjang sistem ini dilancarkan... Soalan :Saya ahli Tone Excel, adakah sistem ini akan menyebabkan network/downline saya bertukar upline atau buka id baru di bawah orang lain?
Jawapan : Soalan yang baik. Dalam header website ini ada dinyatakan yang anda boleh kekalkan IDP sedia ada bermaksud anda tidak perlu buka ID baru atau tukar upline. Tidak kira anda nak gunakan nama ayah ke emak anda ke adik beradik anda ke. Itu TIDAK AKAN TERJADI SAMA SEKALI kerana untuk jadi ahli VIP anda hanya perlu bayar RM20 bukan RM100.  Adakah cukup dengan bermodalkan RM20 untuk anda join Tone Excel? Jadi anda tidak perlu risau dalam sistem ini kerana tiada istilah SAILANG-SAILANG dalam ANW ini.
Soalan : Bagaimana kita nak tahu yang ada prospek kita yang register di link kita dan upgrade ke VIP ? Jawapan : Anda akan mendapat email dari pihak kami yang menyatakan ada seseorang yang register dan upgrade ke VIP. Semua d…

TERBONGKAR!! : Hanya 3 langkah mudah untuk sertai dan ajak orang lain untuk join AutoNetWork

Setujukah anda jika saya katakan, 99.99% kegagalan Biz berpunca daripada TIADA NETWORKING?Biasanya, sebelum melakukan sesuatu Biz, kita perlu mengeluarkan MODAL dahulu, then baru boleh develop network, betul kan?Sebab itu, Sistem ini dinamakan AutoNetwork bermaksud anda mampu mengembangkan network anda secara automatik tanpa perlu anda berjumpa dengan mereka dengan kata lainnya "CLOSE DEAL TANPA SUARA" Dengan Teknik AutoNetWork, Kita akan bina network kita dahulu sebelum kita memulakan biz yang di tawarkan. Anda di beri peluang selama 30 hari untuk TEST kemampuan diri anda untuk develop network anda TANPA sebarang bayaran tetapi fungsi yang terlalu limited. Hanya 3 langkah mudah untuk sertai dan ajak orang lain untuk join AutoNetWork. Ianya semudah 123 saja:-
SIGN-UP FREE MEMBER DULU
Setelah sign-up, anda akan diberi ID AutoNetwork dan web replika AutoNetwork kepunyaan anda. Email Pengesahan akan dihantar sejurus anda hantar borang pendaftaran.BINA RANGKAIAN PERNIAGAAN (…

Bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal dengan Sistem AutoDownline & AutoPlacement

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan?

Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan.

Anda nak tahu?

Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami : Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini.

Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seor…

TERBAIK!! : Sestem Auto Down Line terbaik untuk bisnes Telco Tone Excel.

Daftar Auto Down Line web :

1.  http://teautonetwork.com/1444 [Sifu Yazid Daud] 2.http://www.kelabsimkad.com[Sistem Terbaik]

Islamic State (IS) Bangun Angkatan Udara di Libya & Mulai Latih Mujahidin IS Jadi Pilot

SIRTE (Manjanik.com) – Dalam setahun terakhir ini, wilayah Daulah Islam/Islamic State (IS) rutin dibom dari udara oleh sejumlah negara, mulai dari Amerika Serikat (AS), Arab Saudi, Turki, Yordania, Perancis, hingga Rusia. Terus dibombardir membuat IS gerah, sehingga memutuskan harus punya divisi tempur mengurusi pertempuran udara.

Menurut laporan intelijen terbaru, Islamic State (IS) kini membangun angkatan udara di Libya, tepatnya di Kota Sirte, dan mulai melatih para mujahidin Islamic State (IS) menjadi pilot. Manuver ini sekaligus melebarkan sayap mujahidin Islamic State (IS) ke Afrika.

Para para mujahidin Islamic State (IS) belajar menerbangkan pesawat menggunakan simulator penerbangan, seperti dilaporkan militer yang mengatur strategi pengawasan di wilayah Afrika Utara. “Mereka menggunakan simulator modern yang didatangkan dari luar negeri,” tulis salah satu situs Arab Asharq Al-Awsat, seperti dilansir FoxNews padaRabu (2/12/2015).

Islamic State (IS) juga mengincar…

Mujahidin IS Bersumpah Tumpahkan Darah Salibis Amerika & Rusia

DAULAH ISLAM (Manjanik.com) – Daulah Islam/Islamic State (IS) kembali merilis sebuah video yang berisikan ancaman serangan mematikan di kota-kota besar koalisi salibis internasional pimpinan Amerika Serikat (AS) di seluruh dunia.Selain itu, negara Atheis Rusia juga ditargetkan.

Video tersebut menunjukkan 2 mujahidin Islamic State (IS) duduk di pantai dan salah satunya berbicara dalam bahasa Inggris tentang rencana global untuk menyerang kota-kota besar di Eropa dan Amerika. 2 mujahidin Islamic State (IS) itu menyebut Washington, New York dan Moskow.

Mereka bersumpah dengan mengatakan “balas dendam telah dimulai” dan “darah akan mengalir”. Dan Paris Perancis sebagai titik awal serangan Islamic State (IS). “Besok Washington, selanjutnya New York dan kemudian Moskow,” ujarnya, pada Kamis (3/12/2015) seperti dilansir Mirror.

Kepada Rusia, mujahidin Islamic State (IS) memperingatkan bahwa waktunya akan datang dan akan menjadi yang terburuk bagi negara Beruang Merah tersebut. …

Negara Islam IS penggal pengintip Rusia

MOSCOW - RUSIA. Seorang lelaki yang didakwa perisik Rusia dipenggal dalam sebuah video terbaru yang didedahkan kumpulan militan IS, Rabu lepas.

Menurut laporan CNN, IS juga mengeluarkan kenyataan berbaur ugutan kepada Presiden Rusia, Vladimir Putin.

"Kamu tidak akan aman. Kami akan bunuh keluarga kamu. Kami akan musnahkan rumah kamu untuk setiap rumah yang kamu (Rusia) musnahkan di sini," kata militan tersebut.

Walau bagaimanapun, tiada sebarang bukti untuk membuktikan lelaki yang dipenggal tersebut merupakan seorang perisik, malah kerajaan Rusia juga tidak memberikan komen.

Menurut seorang anggota kanan Royal United Services Institute, ianya bukan kejadian pertama kali IS menangkap atau memenggal mangsa yang didakwa seorang perisik.

Januari lepas, seorang kanak-kanak lelaki yang didakwa dilatih IS dirakam melepaskan tembakan ke kepala dua tahanan IS yang juga didakwa perisik.

Sebelum kejadian tersebut, seorang pemimpin Chechnya memberitahu agens…

TERKINI!! : Sistem AutoNetwork yang powerful !

Salam sejahtera.

Peluang perniagaan dengan telefon anda dan jana pendapatan Lumayan !!
Sila layari web kami dan daftar di sini.. SEGERA !

http://teautonetwork.com/1444
Dan capai impian anda untuk kebebasan kewangan.

Terima kasih.

Nur Uzma masih perlu RM10,000

MELAKA - Sebanyak RM10,000 lagi diperlukan untuk membantu menampung kos rawatan seorang bayi perempuan yang dilahirkan tidak cukup bulan dan mengalami penyakit paru-paru, jantung berlubang serta saraf mata.

Menurut bapa bayi itu, Hairolnizam Haron, 28, setakat ini dia hanya menerima lebih kurang RM10,000 hasil sumbangan orang ramai.

Katanya, sebanyak RM10,000 lagi diperlukan bagi membantu menampung kos keseluruhan iaitu sebanyak RM20,000 bagi membolehkan bayi berkenaan, Nur Uzma Hanania, 4 bulan mendapatkan suntikan khas yang dinamakan Palivizumab.

Suntikan tersebut bagi mengelak bayi berkenaan yang ketika dilahirkan hanya seberat 0.65 kilogram, terkena komplikasi paru-paru dan ia perlu dilakukan sebanyak lima kali dengan kos RM4,000 setiap kali mengambil suntikan.

Menurut Hairolnizam, dengan pendapatannya yang hanya bekerja kampung, dia tidak mampu menanggung kos berkenaan berikutan pendapatannya tidak tetap serta kecil.
Justeru, dia merayu simpati orang ram…