Jawapan Tuduhan dan Fitnah Bodoh Syria care Malaysia Terhadap Daulah Islam. [ Dunia Islam ]


ini pula adalah kebodohan syriakari kali yang ke-100.

Untuk melihat kebodohan,fitnah dan penipuan mereka 1-99 sila rujuk revolusiislam.com. pada kotak search sila taip kari atau FSA atau syriakari... admin telah tunjukkan bukti fitnah, penipuan dan kebodohan mereka dalam melaporkan berita2 konflik di Syria dan Iraq.

Kebodohan Syriakari dalam melaporkan sesuatu isu sebenarnya reflect akan kebodohan admin2nya. ustaz2 dan Sheikh di belakang syriakari pula tidak mengambil berat akan bentuk reporting.

Daulah mengeluarkan kenyataan menjemput kristian kepada Islam. Jika mereka tidak mahu kepada Islam tidak mengapa. (Kristian adalah kafir najis dan pig anyway). Daulah memberi mereka syarat ke dua iaitu bayar jizyah 2% dan sebagai balasan ISIS akan protect jiwa dan harta kristian. Sesiapa yang memerangi kristian yang telah membayar jizyah, golongan ini akan diperangi oleh Daulah.

 dan jika kristian ini tidak mahu kepada Islam dan tidak mahu membayar jizyah.. di dalam hukum Islam, mereka digelar kafir harbi. Kafir harbi wajib diperangi oleh pemerintah Islam. Daulah memberi tempoh kepada mereka sehingga Sabtu, kepada kafir harbi ini keluar dari Mosul. Jika tidak mereka akan diperangi.

Di Mosul, sebahagian kristian terima Islam. Sebahagian lagi setuju bayar jizyah. Sebahagian lagi tidak mahu masuk Islam dan tidak mahu bayar jizyah. Jadi mereka tinggalkan Mosul. Itu adalah pilihan mereka. Semua yang dilakukan Daulah adalah menepati sunnah nabi.

Kristian di Mosul tidak mahu tunduk dan taat kepada pemerintah Islam, jadi biarkan lah mereka keluar. Lagipun jizyah yang perlu di bayar adalah jauh lebih rendah berbanding cukai yang mereka bayar kepada Maliki. dan di bawah Daulah mereka mendapat perlindungan.

 Kari dulu kari sekarang kari selama-lamanya. FSA fanboys never cease to amaze me

Sumber : MuslimOri.com

Ulasan