Langkau ke kandungan utama

RAMAI ORANG TELAH BERJAYA DENGAN KOD RAHSIA INI..ANDA BAGAIMANA??

http://promotetoneexcel.blogspot.my/

Cara untuk mendapatkan simkad toneexcel & untuk mengaktifkan dan mendaftarkan simkad sediri

Cara untuk mendapatkan simkad toneexcel.



Harga sekeping simkad Tone Excel adalah RM98.60


Anda boleh beli dari agen penjual simkad dikawasan berhampiran dengan anda.

Pertama anda kena beli simkad ToneExcel ini. Cara offline, anda perlu beli simkad ini melalui agen-agen berdaftar dengan ToneExcel. Harga sekeping simkad adalah RM98.60


Senarai agen penjual simkad ada dibawah ini, anda boleh beli dengan mereka, tetapi pastikan anda hanya beli simkad dengan mereka, jangan sekali2 benarkan mereka daftar atau aktifkan simkad tersebut.  Kerana saya akan ajarkan anda cara untuk aktif/daftarkan simkad sendiri.


Dibawah ini senarai agen penjual simkad yang dibenarkan.


a. Senarai Branch
b. Senarai Service Center
c. Senarai Junior Center.


Cara untuk mengaktifkan dan mendaftarkan simkad.


Terdapat 2 cara untuk aktikfan simkad ini. Anda boleh gunakan mana2 satu cara yang sesuai untuk anda.

Cara 1: Aktifkan simkad toneExcel melalui cara SMS/Whatsapp.

Bila simkad sudah ada ditangan, anda boleh aktifkan sendiri. Caranya ambil handphone anda dan hantar SMS seperti ini. (Ingat, gunakan mana2 phone yang ada dan jangan gunakan simkad toneexcel ini kerana ia belum boleh digunakan lagi)

ad Nama SN PUK IC alamat penuh idp(no id penaja anda)

hantarkan sms ini ke no pendaftaran 014-705 7769
Jika anda ingin menggunakan whatsapp, hantar ke 010-5335 793

No id penaja anda adalah 1042425

Contoh sms pendataran yang perlu dihantar.


ad ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya idp1042425

Dalam tempoh 15 minit anda akan mendapat reply pemberitahuan no. id anda dan no. simkad baru itu. Kalau dalam masa 15 minit, masih tak dapat reply call terus Data Entry 03-7773 1454 atau 011-1508 1515 dan tanya tentang status pendaftaran anda.

Selepas anda telah mendapat id dan no. tunetalk, simkad toneexcel itu sudah boleh digunakan untuk buat call, terima call, hantar sms, terima sms, dan boleh untuk langgan internet.

Cara 2: Aktifkan simkad toneExcel melalui SMART Phone.

Anda hanya perlu buka website ini www.daftarte.com dan pilih "AD"
Hanya diruangan no SN, jangan masukkan no 00 dihadapan, ia mesti bermula dengan no 8, seperti 81XXXXXX

Dalam tempoh 15 minit anda akan mendapat reply pemberitahuan no. id anda dan no. simkad baru itu.

Kalau dalam masa 15 minit, masih tak dapat reply call terus dan tanya tentang status pendaftaran anda.

Nombor Data Entry Center (DEC):


03-7773 1454
0111 508 1515
0111 509 1515
0111 512 1515
0111 514 1515
 


Cara untuk mengekalkan nombor lama.

Setelah anda mendapat no.id dan no baru TuneTalk, simkad ToneExcel anda sudah boleh digunakan, tetapi sekiranya anda ingin mengekalkan nombor lama anda ke dalam simkad ToneExcel, disini terdapat 2 cara (anda boleh pilih mana2 satu cara yang mudah untuk anda):

Cara 1. Menggunakan cara sms/whatsapp.
sila hantar sekali lagi sms seperti dibawah ke 0147057769.
Jika anda ingin menggunakan whatsapp, hantar ke 010-5335 793

Format SMS.


pt nama noSN noPUK noIC/Passport alamat poskod LineLama No.Lama

Contoh SMS yang dihantar:


ad ali bin abu 0080121234 78909234 690212035030 no.5 Jln Api-api 46000 maxis 012123456

Cara 2. Menggunakan cara SMART Phone.
Jika anda pakai smart phone, anda boleh lawati www.daftarTE.com dan apply pt disitu.


Hanya diruangan no SN, jangan masukkan no 00 dihadapan, ia mesti bermula dengan no 8, seperti 81XXXXXX
 


Jika anda berminat mengetahui lebih lanjut, sila klik dibawah ini.
 

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Dari penjual burger, kini miliki kilang sendiri

Mohd Izzuddin dan isteri bersama produk patty burger keluaran mereka KIRA-kira 20 tahun lalu, dia hanya seorang peniaga burger di sebuah gerai di tepi jalan berhampiran sebuah kolej di Taman Gelora, Kuantan, Pahang.
Baginya, perniagaan gerai burger yang diusahakan ketika itu lebih daripada sebagai sumber pendapatan kerana dia turut mencari pengalaman berdepan selok-belok perniagaan demi mencapai wawasan masa depannya untuk bergelar seorang usahawan. Kini Mohd Izzuddin Mohamed, 41, berada di landasan tepat dalam merangka arah tuju wawasannya itu apabila dia berjaya mengembangkan perniagaan daripada peniaga burger biasa kepada perniagaan francais jenamanya sendiri, Akie Burger, di bawah Program Pra Francais Perbadanan Nasional Berhad (PNB).
Dia yang berpandangan jauh ke depan dalam perniagaan pada mulanya membuka beberapa gerai burger di sekitar Kuantan yang diuruskan sendiri pada 2009 sebelum mengambil keputusan membuat sendiri patty burger untuk kegunaan gerainya. Ketika itu dia hany…

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

AWEK-AWEK CUN AJAK BUAT BISNES..RUGI TAK JOIN..

FOTO HIASAN.

[ IKLAN ] Bisnes Online..

Modal cuma RM55.00 untuk memulakan bisnes.

beli 1 lot = RM55 bonus anda RM400.00 
beli 2 lot = RM110 bonus anda RM800.00 
beli 10 lot = RM550 bonus anda RM4000.00 
beli 100 lot = RM5500 bonus anda RM40,000.00

Belilah berapa lot yang anda mampu...

Tiada paksaan...

Cuba anda perhatikan jika anda beli 4000 lot = RM220,000.00

Ini hasilnya : RM1,600,000.00

Anda sudah bergelar JUTAWAN!!!!! Mudah kan kan kan..

Sertai kami sekarang anda mampu megubahnya!!

Maklumat link kat sini :

* http://biz55.lot.my
* http://revobiziklan.blogspot.com
* https://www.facebook.com/UsahawanInternetBoss
* https://www.facebook.com/groups/geng2usahawan

RAMLY bakal jadi pesaing hebat produk McD

Iklan Penaja SHAH ALAM, 7 OGOS: Selepas tentangan hebat diberikan kepada premis makanan segera McDonalds berhubung isu boikot ekoran serangan rejim Zionis terhadap Palestin, pengguna tempatan mula mengalihkan perhatian dan memberikan sokongan terhadap produk Halal Burger Ramly.

Laman sosial facebook sudah pastinya menjadi tumpuan berkenaan usaha itu sebagai alternatif dalam mendapatkan hidangan makanan segera yang dimiliki sepenuhnya oleh orang Islam.
Kebanyakan pelayar laman sosial memberikan respon positif terhadap perkara ini selain berkongsi gambar hidangan burger Ramly yang boleh didiapati di beberapa premisnya iaitu Ramly Halal Mart, Ramly Kiosk dan Ramly Café.

Safrina Sulaiman Safri, berkata pengusaha produk tempatan perlu memanfaatkan peluang yang ada untuk menarik perhatian pengguna.

“Inilah masa terbaik local brands nak ambik kesempatan tarik hati pelanggan setia McD…keluarkan produk yang macam McD tapi local made (buatan tempatan). siap ada burger oblong lagi.
“Mac…

Alhamdulillah hasil projek auto TONE WOW bulan jun19 dah masuk ke CIMB

Alhamdulillah hasil projek auto TONE WOW bulan jun19 dah masuk ke CIMB milik saya hari ini.
Dan 3 orang yang layak bulan lepas dalam sistem kami pun dapat hasil elaun viral dari Group TW88 dah pun saya masukkan ke akaun bank mereka.
Mudahnya.. 
sistem TW88 anda topup sahaja dan terima elaun dari kami...
Yang mana berminat join layari bit.ly/tw88projek #tw88
#tonewow

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI