Langkau ke kandungan utama

Negara Islam (IS) Kuasai 19 Pos Pemeriksaan Rezim Assad dan Milisi Sekutu di Pinggiran Aleppo
ALEPPO, SURIAH (voa-islam.com) - Daulah Islam (IS) menguasai 19 pos pemeriksaan rezim Bashar Al-Assad dan milisi sekutunya di pinggiran kota Aleppo, terus melanjutkan gerak maju mereka pada hari Selasa (27/10/2015) melawan pasukan pemerintah Suriah dan loyalis sekutu dekat kota terbesar kedua Suriah di bagian utara, para aktivis lokal melaporkan.

Setelah kontrol IS atas lokasi-lokasi strategis di jalan raya Khanasser-Ithreya dekat Aleppo, bentrokan sengit meletus antara anggota IS dan pasukan pro-rezim.

Tentara pro-Assad berusaha untuk mendapatkan kembali daerah yang jatuh ke tangan IS di pedesaan Aleppo.

Berbicara kepada ARA News, aktivis hak-hak sipil Wael Mohammed mengatakan bahwa IS mampu mengontrol pompa air di daerah Ithreya, mengambil alih barikade Thirayan di jalan raya Khanasser.

Barikade Thirayan, yang digunakan sebagai markas keamanan oleh kelompok Palestina Liwaa al-Quds, telah diserang oleh bom mobil IS, di mana serangan itu telah menyebakan lebih dari 20 anggota kelompok Al-Quds tewas.

Dengan memutus jalan Aleppo-Khanasser, IS telah memotong jalur suplai antara Hama dan lingkungan yang dikuasai rezim di kota Aleppo. Jalan ini dianggap sebagai satu-satunya jalur suplai untuk tentara Assad menuju kota Aleppo.

IS sekarang mengendalikan 19 pos pemeriksaan milik pasukan pro-rezim dan milisi sekutu di pinggiran kota Aleppo, ketika seluruh distrik Ithreya jatuh ke tangan mereka.

Sebuah sumber yang dekat dengan IS mengatakan kepada ARA News bahwa IS sedang mempersiapkan untuk menyerang distrik Khanasser, yang dianggap benteng paling penting bagi pasukan pro-Assad antara Aleppo dan Hama.

Sementara itu, IS menyerbu kota As-Safira di pedesaan selatan Aleppo setelah pemboman markas besar pasukan pro-Assad di sana.

Kota As-Safira memegang posisi kunci di jalan antara Aleppo dan Damaskus.

Berbicara kepada ARA News di As-Safira, aktivis media Omar Jassam menegaskan bahwa IS meluncurkan "ofensif kejutan dan ofensif" di kota itu pada Selasa malam.

"Mereka (anggota IS) menargetkan kota dengan puluhan roket dan artileri berat, membom posisi tentara serta bangunan tempat tinggal," kata Jassam, menunjukkan bahwa IS merebut beberapa lingkungan selatan dari As-Safira.

"Bentrokan berlanjut antara ISIS dan pasukan pro-Assad hingga Selasa tengah malam, di mana puluhan orang dilaporkan tewas di kedua belah pihak," kata sumber itu, menyebut nama sebelumnya dari IS, kepada ARA News. (an/ARA)

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Syarikat MLM terkemuka di malaysia CNI Malaysia kini berwajah baru.

CNI Malaysia kini berwajah baru dan menggunakan sistem online dalam bisnesnya. Mereka memperkenalkan O2O frenz plan.

Apa itu o2o frenz plan? o2o frenz plan adalah MENJANA KEUNTUNGAN SETIAP KALI ANDA BERBELANJA. Dengan pengalaman CNI 30 tahun dalam industri MLM di malaysia.

CNI malaysia menyediakan tawan paling hebat dan diskaun untuk 7 juta produk dan termasuk produk CNI yang bertarah GMP.

O2O plan juga adalah peluang terbaik untuk rakyat malaysia memulakan perniagaan secara online. Hanya bermodal permulaan RM50 sahaja anda sudah layak untuk menyertai plan O2O plan terkini CNI Malaysia.

jika anda berminat boleh layari link ini : www.cni.my/976745/o2o


www.gajimasyuk.com

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.

CNI Holdings Berhad, menjalin kerjasama dengan 11street dalam usaha untuk menerokai pasaran atas talian.
Ketua Pegawai Eksekutif 11street, Chuljin Yoon berkata, sebagai sebuah platform perniagaan runcit online, penyertaan CNI dalam atas talian adalah satu strategi yang penting.
"Menerusi kerjasama ini, CNI akan membuka rangkaian lain dalam menembusi pasaran dan dijangka akan meningkatkan jualan sebanyak 30 peratus dalam tempoh enam bulan.
"Kami yakin jumlah itu akan terus meningkatkan apabila CNI memperkenalkan pelbagai produk terlaris dalam platform ini," katanya. Sejak kerjasama pada Januari 2017, CNI telah memperkenalkan pelbagai jenis produk di 11street daripada makanan tambahan kesihatan, penjagaan diri, kosmetik serta makanan dan minuman.
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif CNI, Kelvin Koh berkata, keputusan untuk menyertai digital dengan 11street berikutan keadaan persekitaran perniagaan semasa. "Sejak Januari lalu, kami mencatatkan peningkatan jualan ket…

Menjadi Hamba Seks, Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai

Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami

Nama Penuh: Hanni Binti Borhan

Umur: 27 Tahun

Asal: Klang Selangor

Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)

Nama Suami: Remi

Gelaran Pangkat: Dato Seri

Tahun Perkahwinan: 23 November 2012

Bilangan anak: 3 orang

Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni

Produk Hanni Borhan Pengasas …

Platinum Oil lantik pengedar baru di Kelantan

PLATINUM Oil & Gas (M) Sdn Bhd melantik pengedar utama baharu di Kelantan iaitu Sir Platinum Oil and Service yang diterajui oleh Pengarahnya, Mohd Kamal Ahmad Zukhi. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Suhaimi Hashim berkata, pemilihan Sir Platinum Oil and Service sebagai pengedar utama adalah berdasarkan keyakinan dan kesungguhan ditunjukkan Kamal @ Nasir.
“Semangat dan komitmen yang ditunjukkan Kamal untuk berkongsi manfaat dan kelebihan minyak enjin Platinum Oil cukup membanggakan. “Beliau juga mahu menyumbang serta menambah peluang ekonomi kepada seluruh penduduk khususnya di negeri Kelantan,” katanya. Mengikut statistik, jumlah persendirian yang berdaftar di Kelantan telah mencech hampir 980,000 pada tahun lalu.
“Oleh kerana itu, kami menyasarkan penguasaan sebanyak lima peratus daripada jumlah tersebut,” katanya. Jenama Platinum Oil ini juga merupakan 100 peratus milik bumiputera dan berjaya menembusi pasaran hingga 28 buah negara. Pihaknya turut menyasarkan mencapai sasa…

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI