Langkau ke kandungan utama

Media Islam Melaporkan : Untuk Pertama Kalinya, Negara Islam IS Lancarkan Serangan di AS

Untuk Pertama Kalinya, Daulah Islamiyah Lancarkan Serangan di AS
ShoutussalamAllahu Akbar ! Untuk pertama kalinya mujahidin Daulah Islamiyah melakuan serangan di Amerika Serikat. Sebagaimana yang diberitakan oleh radio Al-Bayan milik Khilafah Islamiyah pada Selasa (5/5), Daulah Islamiyah beranggung jawab atas serangan yang menargetkan salah satu pusat pameran yang menyuguhkan lomba karikatur Nabi Muhammad shollallahu ‘alaihi wa sallam di Texas, Amerika Serikat.

Pameran yang diadakan lomba karikatur Nabi tersebut diselenggarakan oleh American Freedom Defensi Initiative (AFDI), kelompok yang menyuarakan “kebebasan berbicara” di AS.
“Dua orang tentara dari tentara-tentara Khilafah telah melancarkan serangan terhadap pameran di Garland, Texas, Amerika Serikat. Dan pameran ini telah mengadakan lomba untuk membuat karikatur yang menjelekan Nabi” tutur radio Al-Bayan dalam berita hariannya.

Dua orang mujahid Al-Akh Elton Simpson dan Nadzir Shufiy turun dari sebuah mobil berwarna merah secara spontan melepaskan tembakan ke arah Curtis Culwell Centre, lokasi lomba menggambar karikatur Nabi Muhammad shollallahu ‘alaihi wa sallam. Kedua mujahid yang melakukan serangan ini harus syahid -kama nahsabuhuma- setelah terlibat baku tembak dengan tentara SWAT.

Al-Akh Elton Simpson menulis dalam akun Twitter miliknya yang bernama Shariah is Light, “Saudaraku dan aku telah berbaiat kepada Amirul Mukminin. Semoga Allah menerima kami sebagai mujahidin. Kami berdoa” dengan menyertakan hashtag #texasattack


CEIm2gEUEAAyJwb
Serangan yang membuat seorang petugas keamanan tewas ini terjadi pada Ahad (4/5), sekitar pukul 07.00 malam waktu setempat di tempat parkir Curtis Culwell Center, arena indoor di Garland, sebelah timur laut dari Dallas, di luar pameran bertajuk “Muhammad Art Exhibit and Cartoon Contest”.

Juru bicara kepolisian Garland, Joe Harn, menyatakan bahwa kedua pelaku mengenakan alat pelindung anti-peluru dan membawa amunisi tambahan di mobil yang mereka kendarai. Proses penggeledahan pada mobil tersebut tidak menemukan alat peledak.

Ketika insiden terjadi, sekitar 200 orang yang menghadiri acara tersebut tidak menyadari ada penembakan di luar gedung sampai polisi masuk dan menyarankan semua orang untuk tetap berada di dalam ruangan. Pameran yang diselenggarakan oleh American Freedom Defense Initiative (AFDI) ini menawarkan hadiah sebsar US$10 ribu untuk pemenang lomba kartun yang menggambarkan Nabi Muhammad shollallahu ‘alaihi wa sallam.

Elton Simpson (left) and Nadir Soofi (right) are suspected of opening fire on a contest for drawings of the Muslim Prophet Muhammad in Texas.
Asy-Syahid Eltan Simpson dan Nadzir Shoufiy -taqobbalahumallah-
CEPi_WKW0AAR4a9
Al-Akh Nadzir Shoufiy pasca kesyahidannya -kama nahsabuh- (lihat tangan kanannya masya Allah)

[M/dbs]

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Guru tertipu skim pelaburan dijanjikan jiran

KUANTAN- Seorang guru wanita membuat laporan polis terhadap pasangan suami isteri yang juga jirannya selepas rasa tertipu dalam urusan pelaburan crypto-coin yang disertai melalui pasangan sejak tahun lalu.


Wanita berusia 57 tahun dari Lipis itu bertindak demikian bagi menuntut kembali wang pelaburannya berjumlah RM18,000 daripada pasangan berusia 60 dan 62 tahun itu kerana mendakwa langsung tidak menerima sebarang keuntungan hasil pelaburan tersebut.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof berkata, mangsa yang juga pengadu dalam kes itu sudah bersemuka dengan jirannya (penama) bagi menuntut wangnya kembali namun mereka gagal memulangkan balik dengan alasan wang pelaburan sudah berada dalam sistem.


Menurutnya, guru berkenaan diperkenalkan tentang skim pelaburan tersebut oleh jirannya (isteri) pada September tahun lalu dan dipelawa untuk menyertai pelaburan yang kononnya menjanjikan keuntungan lumayan yang diuruskan suaminya.

“Pengadu mendak…

Dari penjual burger, kini miliki kilang sendiri

Mohd Izzuddin dan isteri bersama produk patty burger keluaran mereka KIRA-kira 20 tahun lalu, dia hanya seorang peniaga burger di sebuah gerai di tepi jalan berhampiran sebuah kolej di Taman Gelora, Kuantan, Pahang.
Baginya, perniagaan gerai burger yang diusahakan ketika itu lebih daripada sebagai sumber pendapatan kerana dia turut mencari pengalaman berdepan selok-belok perniagaan demi mencapai wawasan masa depannya untuk bergelar seorang usahawan. Kini Mohd Izzuddin Mohamed, 41, berada di landasan tepat dalam merangka arah tuju wawasannya itu apabila dia berjaya mengembangkan perniagaan daripada peniaga burger biasa kepada perniagaan francais jenamanya sendiri, Akie Burger, di bawah Program Pra Francais Perbadanan Nasional Berhad (PNB).
Dia yang berpandangan jauh ke depan dalam perniagaan pada mulanya membuka beberapa gerai burger di sekitar Kuantan yang diuruskan sendiri pada 2009 sebelum mengambil keputusan membuat sendiri patty burger untuk kegunaan gerainya. Ketika itu dia hany…

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Cara mudah menjadi Jutawan melalui ASB?

Bagaimana RM537 Menjadi RM340,000 Dengan Teknik ASB??

Buat duit dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) semakin popular disebabkan pulangannya yang agak konsisten. Pada tahun 2013 dividen ASB ialah 8.7% termasuk bonus dan 8.5% pada tahun 2014 yang lalu. Mereka yang tidak merebut peluang keemasan di depan mata ini memanglah merugikan.

Ramai di antara kita yang merungut kerana tidak mempunyai duit lebih untuk
disimpan di ASB. Sebenarnya ianya bergantung bagaimana kita menguruskan kewangan bulanan yang kita dapat. Yang terbaik ialah kita simpan dahulu dan lebihnya kita gunakan buat perbelanjaan. Bukannya belanja dulu baru simpan! Konsep ini dah terbalik.

Sebagai contoh, jika anda mendapat gaji RM2,000 sebulan, anda perlu menyimpan
30% dahulu atau RM600 ke ASB. Baki RM1,400 barulah anda gunakan untuk membayar
rumah, kereta dan bil yang selainnya. Kalau tak cukup, anda perlu rombak
semula gaya hidup anda untuk menampung perbelanjaan baki tadi.

Jadi bagaimana untuk kita buat duit dengan ASB. A…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI