Langkau ke kandungan utama

ketika mendeklarasikan Daulah Islam Di Iraq dan Syam [ Imbas kembali ]
M Fachry

BUMI SYAM-Dunia semakin canggih. Sebuah deklarasi (proklamasi) negara bisa dilakukan dan dipublikasikan (dilihat) di media sosial-seperti youtube-sebagaimana yang dilakukan oleh Amirul Mu’minin (pemimpin kaum Muslimin) Daulah Islam Iraq, Syekh Abu Bakar Husain Al Quraisy Al Baghdady-hafizahullah-ketika mendeklarasikan Daulah Islam Di Iraq dan Syam. Allahu Akbar!

Dalam laman youtube berjudul “I’lan Ad Daulah Al Islamiyah Fil Iraq wa Syam”, terdapat penjelasan singkat berbahasa Arab, yang kurang lebih sebagai berikut :

Bismillahirrahmanirrahim

Yayasan Medi Al Furqon, Mempersembahkan.

Sambutan dari Amirul Mu’minin (Pimpinan Kaum Muslimin) Abu Bakar Al Husain Al Quraisy Al Baghdady-hafizahullah. Kabar Gembira Untuk Orang-Orang Beriman. Deklarasi Daulah Islam Di Iraq dan Syam.

Demikian kalimat pembuka yang terdapat di laman media sosial Youtube, di alamat : https://www.youtube.com/watch?v=Y39jBxgsAUk yang memuat Deklarasi Daulah (Negara) Islam di Iraq dan Syam.

Halaman Youtube ini sudah dilihat sebanyak 301 kali, dimana 128 orang menyukai (like) dan hanya 7 orang yang tidak menyukai (dislike) dan kemungkinan akan bertambah terus yang akan melihatnya, mengingat banyak orang, khususnya kaum Muslimin yang ingin tahu secara pasti tentang Deklarasi Daulah Islam di Iraq dan Syam ini.

Sementara itu, Media Al Furqon juga menyebarluaskan audio untuk mendengarkan Deklarasi Daulah Islam Di Iraq dan Syam di link berikut ini : https://ia601702.us.archive.org/25/items/dwlh-2slmyh-3rq-shm/dwlh-2slmyh-3rq-shm.mp3

Setelah bacaan Basmalah, terdengar ayat Al Qur’an, Surat Ash-Shaff, ayat 4 :
“Sesungguhnya Allah mencintai orang-orang yang berperang di jalan-Nya dalam barisan yang teratur, mereka seakan-akan seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.”

Setelah itu, terdengarlah suara Syekh Abu Bakar Al Husain Al Quraisy Al Baghdady-hafizahullah-yang dengan tenang dan tegas memulai kata dengan doa-doa dan ayat-ayat pembuka.

Di bagian awal Syekh Abu Bakar menceritakan kisah perjalanan Daulah Islam Iraq sejak awal mula, di masa Syekh Abu Mushab Az Zarqawi-rahimahullah-dengan nama Tandzim Al Qaeda Fie Biladi Rafidain, hingga akhirnya terbentuk Majelis Syuro Mujahidin di Irak, cikal bakal Daulah Islam Iraq.

Beliau juga menyebut Syekh Abu Umar Al Baghdady, Amirul Mu’minin pertama Daulah Islam Iraq, serta Abu Hamzah Al Muhajir, komandan perang Daulah Islam Iraq, yang kedua-duanya syahid fi sabilillah.

Syekh Abu Bakar-hafizahullah-kemudian mulai menyebut Bumi Syam, sebagai bumi yang penduduknya adalah penguasa bumi dan karena itu Daulah Islam Iraq pun membantu Jihad di Syam, dengan mengirimkan salah satu tentara terbaik mereka, yakni Syekh Abu Muhammad Al Julany, yang tidak lain dan tidak bukan adalah pemimpin Mujahidin Jabhah Nushroh yang sangat terkenal tersebut. Allahu Akbar!

Syekh Abu Bakar juga menegaskan bahwa Mujahidin Jabhah Nushroh pada hakikatnya adalah para prajurit alias Mujahidin dari Daulah Islam Iraq yang dikirim khusus ke Bumi Syam, Suriah.

Dan kini sudah saatnya diantara keduanya digabungkan dalam satu tandzim, satu jama’ah, yakni Daulah Islam Di Iraq dan Syam di bawah kepemimpinan Amirul Mu’minin, Syekh Abu Bakar Al Bagdady hafizahullah. Allahu Akbar!

Semoga bersatunya dua kekuatan tersebut di bawah satu Daulah Islam di Iraq Dan Syam menjadi langkah pasti kaum Muslimin dan Mujahidin di Bumi Syam untuk menegakkan Khilafah Islam. Insya Allah!

Sumber : Youtube & Al Furqon Media/Sini

IKLAN
 
http://usahawanjutawan33.blogspot.com/2014/04/kain-baju-kurung-dan-telekung-terkini.html

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Guru tertipu skim pelaburan dijanjikan jiran

KUANTAN- Seorang guru wanita membuat laporan polis terhadap pasangan suami isteri yang juga jirannya selepas rasa tertipu dalam urusan pelaburan crypto-coin yang disertai melalui pasangan sejak tahun lalu.


Wanita berusia 57 tahun dari Lipis itu bertindak demikian bagi menuntut kembali wang pelaburannya berjumlah RM18,000 daripada pasangan berusia 60 dan 62 tahun itu kerana mendakwa langsung tidak menerima sebarang keuntungan hasil pelaburan tersebut.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof berkata, mangsa yang juga pengadu dalam kes itu sudah bersemuka dengan jirannya (penama) bagi menuntut wangnya kembali namun mereka gagal memulangkan balik dengan alasan wang pelaburan sudah berada dalam sistem.


Menurutnya, guru berkenaan diperkenalkan tentang skim pelaburan tersebut oleh jirannya (isteri) pada September tahun lalu dan dipelawa untuk menyertai pelaburan yang kononnya menjanjikan keuntungan lumayan yang diuruskan suaminya.

“Pengadu mendak…

Dari penjual burger, kini miliki kilang sendiri

Mohd Izzuddin dan isteri bersama produk patty burger keluaran mereka KIRA-kira 20 tahun lalu, dia hanya seorang peniaga burger di sebuah gerai di tepi jalan berhampiran sebuah kolej di Taman Gelora, Kuantan, Pahang.
Baginya, perniagaan gerai burger yang diusahakan ketika itu lebih daripada sebagai sumber pendapatan kerana dia turut mencari pengalaman berdepan selok-belok perniagaan demi mencapai wawasan masa depannya untuk bergelar seorang usahawan. Kini Mohd Izzuddin Mohamed, 41, berada di landasan tepat dalam merangka arah tuju wawasannya itu apabila dia berjaya mengembangkan perniagaan daripada peniaga burger biasa kepada perniagaan francais jenamanya sendiri, Akie Burger, di bawah Program Pra Francais Perbadanan Nasional Berhad (PNB).
Dia yang berpandangan jauh ke depan dalam perniagaan pada mulanya membuka beberapa gerai burger di sekitar Kuantan yang diuruskan sendiri pada 2009 sebelum mengambil keputusan membuat sendiri patty burger untuk kegunaan gerainya. Ketika itu dia hany…

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Cara mudah menjadi Jutawan melalui ASB?

Bagaimana RM537 Menjadi RM340,000 Dengan Teknik ASB??

Buat duit dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) semakin popular disebabkan pulangannya yang agak konsisten. Pada tahun 2013 dividen ASB ialah 8.7% termasuk bonus dan 8.5% pada tahun 2014 yang lalu. Mereka yang tidak merebut peluang keemasan di depan mata ini memanglah merugikan.

Ramai di antara kita yang merungut kerana tidak mempunyai duit lebih untuk
disimpan di ASB. Sebenarnya ianya bergantung bagaimana kita menguruskan kewangan bulanan yang kita dapat. Yang terbaik ialah kita simpan dahulu dan lebihnya kita gunakan buat perbelanjaan. Bukannya belanja dulu baru simpan! Konsep ini dah terbalik.

Sebagai contoh, jika anda mendapat gaji RM2,000 sebulan, anda perlu menyimpan
30% dahulu atau RM600 ke ASB. Baki RM1,400 barulah anda gunakan untuk membayar
rumah, kereta dan bil yang selainnya. Kalau tak cukup, anda perlu rombak
semula gaya hidup anda untuk menampung perbelanjaan baki tadi.

Jadi bagaimana untuk kita buat duit dengan ASB. A…

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya


Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI