Langkau ke kandungan utama

Apakah Daulah Islam Akan Membebaskan Palestina?

Apakah Daulah Islam Akan Membebaskan Palestina? 1

Sering ditanyakan mengapa Daulah Islam hingga saat ini belum membebaskan Palestina? Sering pula ditanyakan bagaimana caranya Daulah Islam akan membebaskan Palestina nantinya? Tentu, tidak mudah untuk menjawab dan memastikan kepada umat Islam bahwa Daulah Islam sangat serius dan bercita-cita untuk membebaskan tanah suci Palestina dimana di sana terdapat masjid suci kau Muslimin yang ke-tiga, yakni Al Aqsha.

Di majalah Daulah Islam DABIQ Edisi 2 (Pendahuluan) sebenarnya sudah terjawab pertanyaan mendasar apakah Daulah Islam nantinya akan membebaskan Palestina. Disana dikatakan:

“Adapun pembantaian yang terjadi di Gaza terhadap Muslim pria, wanita, dan anak-anak, maka Daulah Islam akan melakukan segala usaha semaksimal mungkin untuk terus menusuk setiap murtad yang berdiri sebagai hambatan jalan menuju Palestina. Bukan tabiat Daulah Islam untuk berbuat kosong, kata‐kata kering, kutukan dan belasungkawa munafik seperti para thaghut Arab yang dilakukan di PBB dan Liga Arab. Sebaliknya, tindakannya berbicara lebih keras dari kata-kata, dan hanya masalah waktu dan kesabaran sebelum mencapai Palestina dan memerangi Yahudi barbar dan membunuh mereka yang bersembunyi di balik pohon Gharqad.”


Itu adalah sebuah janji dan cita-cita mulia Daulah Islam, membebaskan Palestina, memerangi Yahudi dan membunuh mereka yang bersembunyi di balik pohon Gharqad, sebagaimana nubuwah dari Rasulullah SAW.
Sementara itu mengenai tentang bagaimana solusi dan upaya untuk membebaskan Palestina, jauh-jauh hari Amirul Mukminin Daulah Islam pertama, yakni Syekh Abu Umar Al-Baghdady-rahimahullah-telah menjelaskannya melalui sebuah tulisan yang berjudul Daulah Islam Batu Loncatan Bebaskan Palestina. http://al-mustaqbal.net/syekh-abu-umar-al-baghdady-daulah-islam-batu-loncatan-bebaskan-palestina/
Syekh Abu Umar Al-Baghdady-rahimahullah-berdoa dan bercita-cita untuk menjadikan Daulah Islam sebagai batu loncatan untuk mengembalikan Palestina ke pangkuan ummat Islam. Beliau mengatakan :

“..Kami berharap kepada Allah, dan juga memohon kepadaNya agar bisa seperti negara yang dipimpin oleh Nuruddin asy-Syahid. Negara itu merupakan batu loncatan untuk mengembalikan ke al-Aqsha kepada pangkuan ummat Islam. Kemudian muridnya, Shalahuddin sang Penakluk berhasil memasuki Palestina di dalam perang Hitthin, sebagaimana al-Faruq Umar bin Khaththab berhasil melakukan hal itu. Maka sesungguhnya kami pun berdo’a kepada Allah, dan bercita-cita untuk menjadikan Negara Islam Iraq sebagai batu loncatan untuk mengembalikan Palestina ke pangkuan ummat Islam.”
Wallahu a’lam bis showab!

M Fachry

Ulasan

Catatan Minggu lepas popular

Menjadi Hamba Seks, Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai

Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami

Nama Penuh: Hanni Binti Borhan

Umur: 27 Tahun

Asal: Klang Selangor

Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)

Nama Suami: Remi

Gelaran Pangkat: Dato Seri

Tahun Perkahwinan: 23 November 2012

Bilangan anak: 3 orang

Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni

Produk Hanni Borhan Pengasas …

Dari penjual burger, kini miliki kilang sendiri

Mohd Izzuddin dan isteri bersama produk patty burger keluaran mereka KIRA-kira 20 tahun lalu, dia hanya seorang peniaga burger di sebuah gerai di tepi jalan berhampiran sebuah kolej di Taman Gelora, Kuantan, Pahang.
Baginya, perniagaan gerai burger yang diusahakan ketika itu lebih daripada sebagai sumber pendapatan kerana dia turut mencari pengalaman berdepan selok-belok perniagaan demi mencapai wawasan masa depannya untuk bergelar seorang usahawan. Kini Mohd Izzuddin Mohamed, 41, berada di landasan tepat dalam merangka arah tuju wawasannya itu apabila dia berjaya mengembangkan perniagaan daripada peniaga burger biasa kepada perniagaan francais jenamanya sendiri, Akie Burger, di bawah Program Pra Francais Perbadanan Nasional Berhad (PNB).
Dia yang berpandangan jauh ke depan dalam perniagaan pada mulanya membuka beberapa gerai burger di sekitar Kuantan yang diuruskan sendiri pada 2009 sebelum mengambil keputusan membuat sendiri patty burger untuk kegunaan gerainya. Ketika itu dia hany…

KOLEKSI LAGU RAYA DI BLOG TONE AMRI

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Perniagaan Online vs Perniagaan Offline

Terdapat 2 model perniagaan pada masa kini yang disebut sebagai perniagaan online (atas talian) dan perniagaan offline (membuka kedai). Seiring dengan perkembangan teknologi internet, semakin ramai
yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan online sama ada secara serius juga secara sambilan. Perbandingan perniagaan online vs perniagaan offline yang dibuat menunjukkan perniagaan online mempunyai kelebihan yang menjadi pilihan ramai perniaga. Ada di antara mereka yang sudah bergelar jutawan. Kelebihan bisnes online berbanding offline ialah: 1. Waktu bisnes
Bisnes online: waktu perniagaan 24 jam seminggu Bisnes offline: waktu perniagaan terhad. 2. Kos overhead
Bisnes online: Anda hanya perlu ada laptop dan sambungan internet. Daftarkan domain & webhosting berharga dalam lingkungan RM200 – RM250 SETAHUN.Namun jika anda seorang yang memang bermodal ciput, ada penyedia webhosting yang menawarkan webhosting percuma atau gunakan saja blog percuma sebagai kedai’ maya anda. Bisnes offline: ko…

Catatan popular daripada blog ini

Ceramah Anwar Ibrahim Di Gopeng (Video)

Ceramah terbaru Anwar : KlikSINI

Dato' Omar Abu Bakar - Saya Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim (video panas!!)

[Klik Start Jika Nak Dengar Radio] Eksklusif Bersama Radio CiliFM Buat Permintaan Lagu Klik SINI

Ceramah Terkini!!! Mat Sabu (video)

Mat Sabu: Buat Perubahan Besar Kita Ambil Ahli Putrajaya