Cubaan Umno Merasuah YB Pas RM20Juta?


Umno cuba rasuah wakil rakyat PAS Selangor RM20 juta?

Berita | Beberapa Wakil Rakyat PAS yang dijangka menang ditawarkan oleh Umno lebih RM20 juta untuk tidak tanding di pilihan raya umum ke-13 kelak.

Salah seorang Adun di Selangor yang bergelar Dr (bukan Dr Hasan Mohd Ali) telah didatangi wakil Umno sebanyak dua kali.

“Kali pertama (saya didatangi) oleh seorang Datuk yang agak berumur, kali kedua (saya didatangi) oleh seorang Datuk lain (iaitu) seorang yang agak muda,” ujarnya awal pagi tadi.

Pengalaman “dibeli” oleh agen Umno tersebut turut disampaikan kepada Dato’ Seri Abdul Hadi Awang dan dipandang serius oleh Presiden PAS itu.

Bagaimanapun agen Umno yang dijumpai buat kali kedua didakwah supaya tidak berhenti mengamalkan rasuah.

“Kali kedua, pertemuan di pejabat Adun saya. Saya keluarkan al-Quran dan kata: Saya masuk politik ini kerana sana nak masuk syurga, bukan sebab duit.

“(Saya kata) dalam al-Quran dah cukup, saya tak perlu RM20 juta,” beliau menambah.

Dijangka wakil rakyat PAS di negeri-negeri lain pun akan ditawarkan rasuah berupa wang menjelang PRU13 kelak. -END Sumber : SINI


Ulasan

  1. anak murid dajjal cuba mengelapkan mata adun pas.rasullah saw telah memberi tahu kepada kita bawa dajjal akan datang dengan membawa sturga dan neraka,syurga yang dibawa itulah neraka dan nerakanya itu syurga yang sebenar maka jadikanlah dirikita orang yang benar2 beriman supaya terselamat dari fitnah yang didatangkan dan kepada adun berkenaan ALHAMDULILLAH kerana maseh terselamat dari fitnah tersebut.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Ulaslah Yang Terbaik..